Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Selespeed- bez auta juz 3 tygodnie

Featured Replies

Napisano

Ponownie poruszam temat selespeeda.

Trzy tygodnie temu siadły mi szczotki przy pompie - mechanik wymontował mi pompę i według manuala wymieniłem je na nowe.

Mechanik zamontował pompę, zalał nowym płynem tutela i zaczęły się cyrki.

Sprzęgło się ślizgało przy ruszaniu i zmianie biegów, ale tylko przy ruszaniu wyskakuje błąd skrzyni(błąd czujnika sprzęgła), nie za każdym razem. Za pomocą komputera Magneti mechanik próbował kalibrować sprzęgło, bez rezultatu. Diagnoza wymiana sprzęgła.

Zabrałem auto do innego, co w automatach się specjalizuje( odziwo ma egzaminer) kalibracja sprzęgła zakończona powodzeniem, ale tylko na kompie, bo objawy nie ustąpiły. Dłubał cały tydzień i diagnoza wysprzęglik. Tarcza sprzęgła niby ok, bo ma 28 czegoś tam w skali od32 nowa do 22 zjechana.

Podpowiedzcie mi czy to może być ta przyczyna, bo wydam 1000zł a może problem jest gdzie indziej.

Poprzedni właściciel zarzekał się ze sprzęgło i wysprzęglik był wymieniany, bo miał problem na ciepłym silniku z przełączaniem biegów a okazało się, że gruszka walnęła i też koszty bez sensu poniósł. Dodam że ciśnienie jest ok.

Napisano

> Ponownie poruszam temat selespeeda.

> Trzy tygodnie temu siadły mi szczotki przy pompie - mechanik wymontował mi pompę i według manuala

> wymieniłem je na nowe.

> Mechanik zamontował pompę, zalał nowym płynem tutela i zaczęły się cyrki.

> Sprzęgło się ślizgało przy ruszaniu i zmianie biegów, ale tylko przy ruszaniu wyskakuje błąd

> skrzyni(błąd czujnika sprzęgła), nie za każdym razem. Za pomocą komputera Magneti mechanik

> próbował kalibrować sprzęgło, bez rezultatu. Diagnoza wymiana sprzęgła.

> Zabrałem auto do innego, co w automatach się specjalizuje( odziwo ma egzaminer) kalibracja sprzęgła

> zakończona powodzeniem, ale tylko na kompie, bo objawy nie ustąpiły. Dłubał cały tydzień i

> diagnoza wysprzęglik. Tarcza sprzęgła niby ok, bo ma 28 czegoś tam w skali od32 nowa do 22

> zjechana.

> Podpowiedzcie mi czy to może być ta przyczyna, bo wydam 1000zł a może problem jest gdzie indziej.

> Poprzedni właściciel zarzekał się ze sprzęgło i wysprzęglik był wymieniany, bo miał problem na

> ciepłym silniku z przełączaniem biegów a okazało się, że gruszka walnęła i też koszty bez

> sensu poniósł. Dodam że ciśnienie jest ok.

no cóż mogę powiedzieć - jak ślizga to do wylotu. a jak sprzęgło to i wysprzęglik.

Napisano
  • Autor

> no cóż mogę powiedzieć - jak ślizga to do wylotu. a jak sprzęgło to i wysprzęglik.

Tylko przed regeneracją pompy działało idealnie, brało od razu a teraz 2000 obr i dopiero rusza.