Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm po raz...

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

sytuacja zmusza mnie do założenia alarmu, ale jako, że mam już oryginalny pilot do centralnego ( ponoć też do immo) to nie chcę mieć kolejnego dyndacza, na allegro są jakieś alarmy bezpilotowe, ale podpinane są pod centralny zamek, a raczej pod jego impuls. Zastanawia mnie co będzie jeśli ktoś niepożądany wyłamie wkładkę zamka i poprostu ją przekreci, centralny zadziała i czy alarm się wyłączy ? Wtedy taki alarm jest zupełnie zbędny.

Macie jakieś takie sprawdzone alarmy, żeby wprogramować pilota ?

Napisano

Chcesz się ustrzec przed włamaniem czy kradzieżą auta ?

Jeśli przed włamaniem to mało kto reaguje na alarmy,a w przypadku kradzieży sprawdzi się gps tracker

Napisano

> Chcesz się ustrzec przed włamaniem czy kradzieżą auta ?

> Jeśli przed włamaniem to mało kto reaguje na alarmy,a w przypadku kradzieży sprawdzi się gps

> tracker

Ja w zeszłym roku włamywałem się do Partnera ojca, w którym wyrobiony kluczyk nie chciał odblokowywać rygla. Przez 2 godziny latałem wkoło auta z drutem, palnikiem, jakimiś szprejami, odginałem drzwi itd i nikt nie zareagował. W międzyczasie przeszedł obok tłum wracający z wieczornej mszy i oczywiście każdy odwracał głowę w drugą stronę, łącznie z księżmi. Uważam, że montaż alarmu na dzień dzisiejszy to wydatek zbędny, który co najwyżej wkurzy śpiących sąsiadów, jak się włączy sam w środku nocy.

Napisano

Polecam seo perfect ok.gif

W Chrzanowie ani okolicy nie ma dobrego warsztatu ,który ci to załozy ! no.gif

Ja jeżdziłem do Katowic do auto-magica ok.gif

http://www.auto-magic.com.pl/

Napisano
  • Autor

> Polecam seo perfect

> W Chrzanowie ani okolicy nie ma dobrego warsztatu ,który ci to załozy !

> Ja jeżdziłem do Katowic do auto-magica

> http://www.auto-magic.com.pl/

Quote:

Chcesz się ustrzec przed włamaniem czy kradzieżą auta ?

Chcę żeby coś dawało znać o kłopotach grinser006.gif, sam mam na to reagować a nie inni smile.gif Auto stoi czasem pod samymi oknami więc raczej usłyszę...

z założeniem nie mam problemu, robiłem to nie raz.

a koszty tego seo perfect ?

Napisano

> Quote:

> a koszty tego seo perfect ?

Dwa lata temu jakieś 700pln z montażem hmm.gif

Poszukaj na allegro alarmów seo ok.gif

Napisano

> Quote:

> Chcesz się ustrzec przed włamaniem czy kradzieżą auta ?

> Chcę żeby coś dawało znać o kłopotach , sam mam na to reagować a nie inni Auto stoi czasem pod

> samymi oknami więc raczej usłyszę...

> z założeniem nie mam problemu, robiłem to nie raz.

> a koszty tego seo perfect ?

Poszukaj radiopowiadomienia

Napisano

> Witajcie,

> sytuacja zmusza mnie do założenia alarmu, ale jako, że mam już oryginalny pilot do centralnego (

> ponoć też do immo) to nie chcę mieć kolejnego dyndacza, na allegro są jakieś alarmy

> bezpilotowe, ale podpinane są pod centralny zamek, a raczej pod jego impuls. Zastanawia mnie

> co będzie jeśli ktoś niepożądany wyłamie wkładkę zamka i poprostu ją przekreci, centralny

> zadziała i czy alarm się wyłączy ? Wtedy taki alarm jest zupełnie zbędny.

> Macie jakieś takie sprawdzone alarmy, żeby wprogramować pilota ?

Zazwyczaj te bezpilotowe podpina sie pod sygnal otwarcia/zamkniecia wysylany z org pilota. Sterowania odbywa sie poprzez CAN. Latwo dzieki temu zebrac info o otwarciu drzwi, klap cyz podpiecie sie pod swiatla.

Napisano
  • Autor

> Zazwyczaj te bezpilotowe podpina sie pod sygnal otwarcia/zamkniecia wysylany z org pilota.

> Sterowania odbywa sie poprzez CAN. Latwo dzieki temu zebrac info o otwarciu drzwi, klap cyz

> podpiecie sie pod swiatla.

moje auto nie ma szyny CAN , kiedyś były alarmy gdzie dało się wprogramować pilota z centralnego, dziś nie mogę tego znaleźć

nie potrzebuję powiadamiania, ważne żeby głośno dał znać że cos sie dzieje smile.gif

Napisano

> moje auto nie ma szyny CAN , kiedyś były alarmy gdzie dało się wprogramować pilota z centralnego,

> dziś nie mogę tego znaleźć

> nie potrzebuję powiadamiania, ważne żeby głośno dał znać że cos sie dzieje

Skoro tak, to szukaj wzbudzanego sygnalem otwierania/zamykania, chyba tak prosciej niz wprogramowywac pilota.