Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda na wycieraczce pasażra !!!!

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, cieknąca sprawa jak w temacie pojawiła mi się kałuża wody na wycieraczce od strony pasażera, dzisiaj po dogłębnej analizie dostrzegłem ze skapuje z pod deski rozdzielczej - oświetliłem światłem i nura pod deskę, mokro tam zaraz od strony słupka drzwi bo mokra jest nawet ta wiązka kabli która wchodzi do kabiny od drzwi ( zasilanie szyby, zamek itd... ) którą drogą woda się tam dostaje, Proszę o pomoc, może ktoś z kolegów miał coś takiego, Przeciek spory 4 godziny na deszczu kwitują zalaniem wycieraczki,

Pozdrawiam

Napisano

> Witam wszystkich, cieknąca sprawa jak w temacie pojawiła mi się kałuża wody na wycieraczce od

> strony pasażera, dzisiaj po dogłębnej analizie dostrzegłem ze skapuje z pod deski rozdzielczej

> - oświetliłem światłem i nura pod deskę, mokro tam zaraz od strony słupka drzwi bo mokra jest

> nawet ta wiązka kabli która wchodzi do kabiny od drzwi ( zasilanie szyby, zamek itd... ) którą

> drogą woda się tam dostaje, Proszę o pomoc, może ktoś z kolegów miał coś takiego, Przeciek

> spory 4 godziny na deszczu kwitują zalaniem wycieraczki,

> Pozdrawiam

podnieś maskę i zobacz czy odpływ pod zawiasem maski masz drożny czy stoi tam woda...

Napisano

> Witam wszystkich, cieknąca sprawa jak w temacie pojawiła mi się kałuża wody na wycieraczce od

> strony pasażera, dzisiaj po dogłębnej analizie dostrzegłem ze skapuje z pod deski rozdzielczej

> - oświetliłem światłem i nura pod deskę, mokro tam zaraz od strony słupka drzwi bo mokra jest

> nawet ta wiązka kabli która wchodzi do kabiny od drzwi ( zasilanie szyby, zamek itd... ) którą

> drogą woda się tam dostaje, Proszę o pomoc, może ktoś z kolegów miał coś takiego, Przeciek

> spory 4 godziny na deszczu kwitują zalaniem wycieraczki,

> Pozdrawiam

Kolego a nagrzewnicę sprawdzałeś???, bo miałem podobnie i winna okazała się nagrzewnica oslabiony.gif

Napisano

mokro tam zaraz od strony słupka drzwi bo mokra jest

> nawet ta wiązka kabli która wchodzi do kabiny od drzwi ( zasilanie szyby, zamek itd...

Kolega napisał ze cieknie mu w okolicach słupka drzwi więc nagrzewnica odpada

Napisano
  • Autor

Patrzyłem pod maską i okolice zawiasów suche wyrzuciłem kilka, liści, Teraz mróz załatwił sprawę, w sobotę dalsza cześć poszukiwań, oczywiscie nagrzewnica odpada daleko do niej i na wycieraczce woda nie płyn. Czekam na podpowiedzi

Pozdrowienia

Napisano

> Patrzyłem pod maską i okolice zawiasów suche wyrzuciłem kilka, liści, Teraz mróz załatwił sprawę, w

> sobotę dalsza cześć poszukiwań, oczywiscie nagrzewnica odpada daleko do niej i na wycieraczce

> woda nie płyn. Czekam na podpowiedzi

> Pozdrowienia

Nie okolice zawiasów tylko cała przestrzeń między lewym a prawym zawiasem.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam, Na Forum dużo poważniejsze problemy, ale dziele się swoim sukcesem "wolny dzień" zabrałem się za poszukiwanie i czyszczenie tych odpływów - okazała się że w zakamarkach miałem sporo błotka i zaschniętego piasku o liściach nie wspomnę myślę ze to skutecznie zablokowało odpływ wody, bo po próbie polewania, waytogo.gif nic mi do środka nie wpłynęło i nie kapało Dziękuje za podpowiedz Pozdrawiam.