Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio z wyjściem na czujniki cofania

Featured Replies

Napisano

Drodzy Państwo tak jak w temacie, czy jest jakaś jednostka sterująca(oprócz fabrycznej), która ma w swojej opcji podpięcie czujników cofania?? hmm.gifniewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Większość 2DIN'owych jednostek powinna posiadać.

nie do końca, mają a i owszem ale wejście na kamerkę cofania ale na czujniki nie mogę nic takiego znaleźć passed_out.gif

Napisano

A nie lepiej kupić gdzie czujnik i głos jest w lusterku ja mam coś takiego a kamere w radiu 2 Din i nie przeszkadza jedno z drugim

• 2 tygodnie później...
Napisano

> A nie lepiej kupić gdzie czujnik i głos jest w lusterku ja mam coś takiego a kamere w radiu 2 Din i

> nie przeszkadza jedno z drugim

Prześlij fotki radia i zapraszam na Internetowy Klub Nubiry 20.GIF

Napisano

> Prześlij fotki radia i zapraszam na Internetowy Klub Nubiry

Jak zrobię fotki to umieszczę je na stronie ale ja mam coś podobnego jak to wystawione na allegro tu masz link

http://allegro.pl/4x-czujnik-czujniki-cofania-parkowania-led-gw-i2931532352.html

tylko że ja mam na kabel a to, co podałem ci linka to bez przewozówka jeszcze lepsze nie musisz ciągnąć kabli a fotki z radia i kamery cofania to mam, takie fotki [image]http://www.fotosik.pl/u/Spider1sly/album/1384625[/image]

Napisano

> Drodzy Państwo tak jak w temacie, czy jest jakaś jednostka sterująca(oprócz fabrycznej), która ma w

> swojej opcji podpięcie czujników cofania??

jaki efekt Cie interesuje ? confused.gif

bo jakos nie moge zrozumiec jak radio ma współgrać z czujnikami parkowania ?

Napisano
  • Autor

> jaki efekt Cie interesuje ?

> bo jakos nie moge zrozumiec jak radio ma współgrać z czujnikami parkowania ?

No taki np. jak jest w oryginale, czyli włączając wsteczny muzyka zostaje wyciszona przy zbliżaniu do przeszkody a w głośnikach słychać piknięcie szybsze bądź wolniejsze

Napisano

Wejście TEL MUTE zwierasz przekaźnikiem do masy, którego cewkę zasilasz ze świateł cofania. Będziesz miał wyciszane radio przy działaniu czujników parkowania. O to chodziło ?

Napisano
  • Autor

> Wejście TEL MUTE zwierasz przekaźnikiem do masy, którego cewkę zasilasz ze świateł cofania.

> Będziesz miał wyciszane radio przy działaniu czujników parkowania. O to chodziło ?

No prawie, bo pozostaję kwestia sygnału w głośnikach, bo właśnie w głośnikach słychać pikanie przy zbliżaniu się do przeszkody.

Ot cały problem, ponoć da się jakoś przekierować sygnał na głośniczek "systemowy" grinser006.gif, ale niestety szperam po necie i żadnych takich szczegółów nie mogę znaleźć jak to zrobić

Napisano

Na pewno VDO, Philips i Opel mieli w wielu modelach coś takiego jak TEL IN, na które mogłeś podać dowolny sygnał audio mono po zmasowaniu TEL MUTE

• 12 lat później...
Napisano

Witam!

Ja mam pytanie do tematu;

kupiłem sobie czujniki parkowania Valeo 632200 i w tych czujnikach w centrali jest wyjście na wyświetlacz, który można dokupić oddzielnie. Tu moje pytanie; czy zamiast tego wyświetlacz nie dałoby rady przewodem doprowadzić z centrali do radia 2din z androidem tak aby podczas parkowania na wyświetlaczu radia wskazywało sygnały z czujników parkowania?  Moje radio to to

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-kia-rio-2011-2015-wifi-carplay-usb-6gb-128gb-sim-16223614645