Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z gazem uno 1,4

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam problem z instalacją gazową w uno 1,4.Otóż po przełączeniu automatycznym z paliwa na gaz i przejechaniu kilku metrów z niewiadomych przyczyn gaz samoczynnie przełącza się na paliwo.Gdy ponownie przełączam na gaz sytuacja się powtarza.Wcześniej zrobiłem przegląd przewodów instalacji gazowej, poprawiłem styki przewodów na przekaźniku załączającym elektrozawór na parowniku i było OK. Przed przeglądem instalacji gazowej i wysłuchaniu pracy przekaźnika samoczynnie rozłączał on dopływ prądu do elektrozaworu na parowniku w wyniku czego wracał do zasilania paliwem.Temat ten poruszyłem w rozmowie z kolegą ,który mi radził sprawdzić połączenia elementów na płytce komputera, gdzie mogą być przerwy.Bardzo proszę o pomoc i poradę panic.gif

Napisano

Jaki sterownik masz (jaka firma i model)? Czy masz czujnik temperatury parownika i ustawioną blokadę że przełącza na LPG dopiero po osiągnięciu jakiejś temperatury? Czy sprawdzałeś ten czujnik (najczęściej zwykły rezystancyjny). Czy masz sprawdzanie rezerwy LPG w butli (na kontaktronie lub halotronie)? Bo jeżeli tak to jeżeli zwarł się do masy to centralka może myśleć że nie masz już LPG... Czy Centralka sterująca otrzymuje informacje z cewki (STAG-50 firmy AC przed zrobieniem update softu miał błąd podobny że jak odpięło się kabel od cewki ale zostawiło tps to mimo wszystko przełączał ale z racji braku info o obrotach wracał na PB)?

Teraz dopiero widzę... że niedawno też o to samo pytałeś ehhh to chyba nie jest zgodne z regulaminem by powielać wątki?

Napisano

Proszę nie powielać wątków - szczególnie własnych.

Jeśli temat "rozszerza" się proszę dalej kontynuować w rozpoczętym wcześniej temacie.

Wątek zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.