Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

banalna kolizja i co dalej

Featured Replies

Napisano

Jumperem na mnie zaparkował, centralnie, podejrzewam, że koło 5 km/h w chwili uderzenia, obrażeń widocznych na zderzaku brak - jeśli się już czegoś obawiam to sprzęgła/skrzyni biegów.

Ubezpieczony w "Pocztowym", zdaniem Agenta - droga przez mękę, szerzej rano. Jest oświadczenie o najechaniu na tył, szkody jeszcze nie zgłaszałem - zrobię to po rozmowie z Agentem.

Rozsądne uwagi mile widziane.

Napisano

Ale to masz jakies uszkodzenia czy nie?

Krawiec

Napisano

Rozsądnie by było pojechac na kanal i zobaczyć czy nic nie uszkodził. O skrzynia i sprzęgło to się raczej nie martw. A nawet jak to i tak Ci nikt za to nie odda kasy.

Napisano

jak uszkodzeń brak to obawiam się, że nic nie ugrasz, chyba, że wcześniej w tym miejscu miałeś jakieś rysy, zadrapania to podciągniesz pod szkodę

Napisano

> jak uszkodzeń brak to obawiam się, że nic nie ugrasz, chyba, że wcześniej w tym miejscu miałeś

> jakieś rysy, zadrapania to podciągniesz pod szkodę

A co ma ugrać jak nie ma zniszceń?

Ja bym podjechał do jakiegoś "szpeca" na oględziny czy pod zderzakiem nic nie pogięte.

Napisano
  • Autor

> jak uszkodzeń brak to obawiam się, że nic nie ugrasz, chyba, że wcześniej w tym miejscu miałeś

umyjem zobaczym grinser006.gif

Generalnie chyba wartaloby sciagnac zderzak i namowic na to ubezpieczyciela sprawcy. (Bolid u 1 wlasciciela dostal w tyl mocnego strzala, kolo 2003 roku. Klapa nieoryginalna. )

Napisano

1. Jak są ślady to sprawa jasna, rzeczoznawca itd.

2. Jak nie ma śladów to należy jeszcze raz w skupieniu przeczytać pkt 1 i się upewnić.

Napisano

> Jumperem na mnie zaparkował, centralnie, podejrzewam, że koło 5 km/h w chwili uderzenia, obrażeń

> widocznych na zderzaku brak - jeśli się już czegoś obawiam to sprzęgła/skrzyni biegów.

> Ubezpieczony w "Pocztowym", zdaniem Agenta - droga przez mękę, szerzej rano. Jest oświadczenie o

> najechaniu na tył, szkody jeszcze nie zgłaszałem - zrobię to po rozmowie z Agentem.

> Rozsądne uwagi mile widziane.

dzwoń zgłosić szkodę i powiedzieć jak sprawa wygląda że zderzak jest cały ale chcesz aby na ich koszt zderzak został ściągnięty aby sprawdzić czy pod zderzakiem wszystko jest ok. Zderzak często odskakuje a pod zderzakiem zostaje uszkodzona belka, połamane zatrzaski, czy uchwyty lamp.

Napisano

> Jumperem na mnie zaparkował, centralnie, podejrzewam, że koło 5 km/h w chwili uderzenia, obrażeń

> widocznych na zderzaku brak - jeśli się już czegoś obawiam to sprzęgła/skrzyni biegów.

> Ubezpieczony w "Pocztowym", zdaniem Agenta - droga przez mękę, szerzej rano. Jest oświadczenie o

> najechaniu na tył, szkody jeszcze nie zgłaszałem - zrobię to po rozmowie z Agentem.

Jeśli chcesz po prostu naprawić auto a nie kombinować to robisz tak:

1. Jedziesz do warsztatu i gość ci mówi bardzo wstępnie co tam może się dziać i, że może powiedzieć więcej jak zdejmie zderzak.

2. Zgłaszasz szkodę

3. Zgłasza sie do Ciebie likwidator. Mówisz, że oględziny będą w warsztacie i wstępnie sie umawiacie.

3. Kontaktujesz się z warsztatem i uzgadniasz spotkanie z warsztatu z likwidatorem.

4. Dzień wcześniej przyjeżdżasz do warsztatu, podpisujesz papiery i wyjeżdżasz autem zastępczym.

5. Po kilku dniach wracasz, oddajesz auto zastępcze i odbierasz swoje.

6. Koniec.

Jak chcesz to dam Ci na priva adres sprawdzonego warsztatu w którym taka akcja jest możliwa.

Napisano

A co ma sprzęgło do lekkiego obtarcia?

Zderzak powinien przyjąć te kilka km bez problemu

A może od razu generalke silnika sobie zafunduj, może Ci olej bierze albo panewka stuka i też sobie podciągniesz pod tą obcierke spineyes.gifscrewy.gif

Napisano

Zgłoszenie szkody z OC nie oznacza jej likwidacji. Tak jak poradzono - zgłoś szkodę w terminie, jedź do warsztatu i poproś o zdjęcie zderzaka. Jeśli okaże się, że nie ma śladu po uderzeniu do zapłacisz jakieś grosze za usługę. Jeśli coś znajdą - umówisz się z likwidatorem.

Wypłata z OC na podstawie faktury to żadna łaska. W razie problemów napraw z AC - ściągną regresem.

Napisano
  • Autor

> Zgłoszenie szkody z OC nie oznacza jej likwidacji. Tak jak poradzono - zgłoś szkodę w terminie,

> jedź do warsztatu i poproś o zdjęcie zderzaka. Jeśli okaże się, że nie ma śladu po uderzeniu

> do zapłacisz jakieś grosze za usługę. Jeśli coś znajdą - umówisz się z likwidatorem.

> Wypłata z OC na podstawie faktury to żadna łaska. W razie problemów napraw z AC - ściągną regresem.

Jest pekniecie powierzchni zderzaka (karcherem umylismy przy likwidatorze), pod nim nic nie powinno sie dziac (mechanik), obfotografowano, przyjeto dokumentacje szkody, tyle na razie.