Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stare: MB, BMW, czy Audi?

Featured Replies

Napisano

Witam

Nachodzi mnie myśl, żeby zakupić starsze auto, ale premium, automat etc. Bardzo podoba mi się jazda MB W210 320CDI, ale opinie ma straszne (rdza, słaba elektronika itd.). Bardzo fajne są też BMW 530d (uszło by 525d, bo to nie ma być wyścigówka), no i jest jeszcze audi z 2,5tdi, ale tu wiem, że trzeba szukać ostatniego rocznika.

Nie mam za bardzo doświadczenia z tymi autami, poza sporadycznymi przejażdżkami.

Maże Wy macie więcej wiedzy i możecie coś doradzić?

P.S. Ma być diesel, bo 1. nie opłaca mi się inwestować w LPG (w UK to troszkę droższa zabawa). 2. Mam dostęp do taniej gnojówki.

P.P.S. Jestem świadomy tego, że auto w wieku 10lat+ może sprawiać kłopoty, że można kupić bubla, że trzeba długo szukać itd.

Napisano

Z wymienionych jedyne co Ja moge polecić to 530d. Przedewszystkim za niezawodny silnik. Jeśli Audi to tylko w Quattro.

Napisano

bierz mb żeby mało miał rdzy i żeby działał, jak znajdziesz 2.9TD to jeszcze lepiej, się sprawdzi to będziesz się cieszył że kupiłeś to co chciałeś, a pewnie i tak po 2 latach zmienisz wink.gif

Napisano
  • Autor

> bierz mb żeby mało miał rdzy i żeby działał, jak znajdziesz 2.9TD to jeszcze lepiej, się sprawdzi

> to będziesz się cieszył że kupiłeś to co chciałeś, a pewnie i tak po 2 latach zmienisz

Na pewno nie będzie to auto na długo. Kusi mnie i chyba zaryzykuję taki krok.

Np. takie BMW

Napisano

> Witam

> Nachodzi mnie myśl, żeby zakupić starsze auto, ale premium, automat etc. Bardzo podoba mi się jazda

> MB W210 320CDI, ale opinie ma straszne (rdza, słaba elektronika itd.). Bardzo fajne są też BMW

> 530d (uszło by 525d, bo to nie ma być wyścigówka), no i jest jeszcze audi z 2,5tdi, ale tu

> wiem, że trzeba szukać ostatniego rocznika.

> Nie mam za bardzo doświadczenia z tymi autami, poza sporadycznymi przejażdżkami.

> Maże Wy macie więcej wiedzy i możecie coś doradzić?

> P.S. Ma być diesel, bo 1. nie opłaca mi się inwestować w LPG (w UK to troszkę droższa zabawa). 2.

> Mam dostęp do taniej gnojówki.

> P.P.S. Jestem świadomy tego, że auto w wieku 10lat+ może sprawiać kłopoty, że można kupić bubla, że

> trzeba długo szukać itd.

Jakiś czas temu byłem napalony na okulara, ale na szczęście mi przeszło. Niestety w w210 były eksperymenty z ekologicznym lakierem i te auta gniją na potęgę. Nie do pomyślenia jest żeby w takim aucie potrafiły zgnić kielichy amortyzatorów no.gif

Jeśli chcesz MB to weź lepiej W211 - wprawdzie pierwsze roczniki też cieszą się złą sławą ale przynajmniej nadwozie ma ocynk. SBC też nie takie straszne o ile auto miało wszystkie serwisy w ASO, wtedy wymiana pompy za free.