Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poducha kierowcy AG w ASO sama czy z zaślepką ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wiecie może czy da się kupić samą zaślepkę/maskownicę poduchy kierowcy w ASO - ten front kierownicy razem z przyciskami klaksonu ? Czy muszę kupić razem z całą poduchą ? Z tego co pamiętam nie jest to jedna część - maskownica jest dokręcona do poduchy.

Napisano

Niestety sama zaślepka nie występuje... cała poduszka.

Napisano

> Witam.

> Wiecie może czy da się kupić samą zaślepkę/maskownicę poduchy kierowcy w ASO - ten front kierownicy

> razem z przyciskami klaksonu ?

Czyżby uszkodziły Ci się gumki od klaksonu? Jeżeli tak, to dobrze poszukaj (wątek był ostatnio odkopany przez kogoś) na tym kąciku. Było opisane jak to naprawić.

Napisano
  • Autor

> Czyżby uszkodziły Ci się gumki od klaksonu? Jeżeli tak, to dobrze poszukaj (wątek był ostatnio

> odkopany przez kogoś) na tym kąciku. Było opisane jak to naprawić.

Już jakiś czas temu czytałem masę wątków nt. naprawy tych gumek - wszystkie sposoby były mniej lub bardziej udane ale dalej niewystarczające... Wydaje mi się że lepiej będzie kupić używkę w dobrym stanie na "popularnym serwisie aukcyjnym".

Jak już jesteśmy przy poduchach wiecie może czy sterowniki od poduch się różniły ? Mam 2 poduchy w aucie, jest instalacja pod kolejne 2 sztuki (wtyczki pod siedzeniami) jak kupię siedzenia z poduchami to będzie plug&play czy muszę podjechać na komputer doprogramować poduchy czy może wymienić sterownik na inny ?

Napisano

> Już jakiś czas temu czytałem masę wątków nt. naprawy tych gumek - wszystkie sposoby były mniej lub

> bardziej udane ale dalej niewystarczające... Wydaje mi się że lepiej będzie kupić używkę w

> dobrym stanie na "popularnym serwisie aukcyjnym".

Ja nie jestem pewien, czy lepiej kupić używkę - może okazać się, że niedługo będziesz miał to samo. Naprawa lutownicą nic nie kosztuje. Kupić nową zawsze zdążysz. Ja przeprowadziłem w ten sposób naprawę (opisane w tamtym wątku) i w momencie sprzedaży samochodu (prawie 4 lata po naprawie) uszkodzenie nie powróciło.

> Jak już jesteśmy przy poduchach wiecie może czy sterowniki od poduch się różniły ? Mam 2 poduchy w

> aucie, jest instalacja pod kolejne 2 sztuki (wtyczki pod siedzeniami) jak kupię siedzenia z

> poduchami to będzie plug&play czy muszę podjechać na komputer doprogramować poduchy czy

> może wymienić sterownik na inny ?

To chyba nie jest takie proste jak myślisz. Po pierwsze, to sterowniki na pewno różnią się w zależności od ilości poduszek. Po drugie to że masz wiązkę pod siedzeniami nie znaczy, że okablowanie jest kompletne - możesz nie mieć np. wiązki w drzwiach. Po trzecie potrzebne są jeszcze czujniki uderzenia w drzwiach. Nie wiem, czy to wszystko - jak widzisz nie jest to takie proste.

Napisano
  • Autor

Z tego co patrzyłem w drzwiach mam wiązkę tak samo pod siedzeniami. Kupno sterownika to nie problem. Czyli jeszcze czujnik w drzwiach smile.gif

co do zaślepek to u mnie już nie uda się ich dokleić mam za duże braki. musiałbym połowę przycisku dosztukować z syliconu. w wątkach archiwalnych widziałem że czasami można dostać samą maskownicę poduszki ktoś pisał że za 200zł w ASO gdzieś znalazł i inni że nie które sklepy z częściami opla mają - był link ale sklep już nieaktywny frown.gif

Napisano

> co do zaślepek to u mnie już nie uda się ich dokleić mam za duże braki. musiałbym połowę przycisku

> dosztukować z syliconu. w wątkach archiwalnych widziałem że czasami można dostać samą

> maskownicę poduszki ktoś pisał że za 200zł w ASO gdzieś znalazł i inni że nie które sklepy z

> częściami opla mają - był link ale sklep już nieaktywny

Oj chyba nie przeczytałeś dokładnie wątku o którym Ci pisałem ( jest tutaj ). Tam odzywał się gostek, który to reperuje (dla mnie ten tekst to typowa reklama, ale w Twoim przypadku może się przyda)

Napisano
  • Autor

tego tematu akurat nie znalazłem smile.gif Dzięki za podrzucenie - tak jak już pisałem mam za duże braki w przyciskach żeby z tego materiału co tam jest je zakleić. Zastanawiają mnie jeszcze te gumy - zamienniki. Może je udałoby się ładnie wtopić zamiast przycisków.