Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

check emission Renault Modus

Featured Replies

Napisano

Witam. Zapaliła mi się ostatnio kontrolka silnika (miga) i klucz serwisowyz "check emission". Pojechałem na komputer, i mechanik po podpięciu komputera stwierdził wypadanie zapłonu na 3 cylindrze. Mówi cewka. Wymieniłem cewkę. Auto pochodziło kilka min, mówię ok. Dziś odpalam samochód, potrzęsło nim trochę i silnik zgasł... Odpaliłem, auto chodzi ale strasznie mułowato... po kilku chwilach znowu błąd i "check emission" Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ? kod jaki wyskoczył na komputerze po podłączeniu auta to DF061e. Pozdrawiam Mati.

Napisano

A tego, jaki masz silnik, to prawdopodobnie mamy się domyśleć? wink.gif

Napisano
  • Autor

> A tego, jaki masz silnik, to prawdopodobnie mamy się domyśleć?

a zlosnik.gifoink.gif 1.4 16V benzyna

Napisano

> Witam. Zapaliła mi się ostatnio kontrolka silnika (miga) i klucz serwisowyz "check emission".

> Pojechałem na komputer, i mechanik po podpięciu komputera stwierdził wypadanie zapłonu na 3

> cylindrze. Mówi cewka. Wymieniłem cewkę. Auto pochodziło kilka min, mówię ok. Dziś odpalam

> samochód, potrzęsło nim trochę i silnik zgasł... Odpaliłem, auto chodzi ale strasznie

> mułowato... po kilku chwilach znowu błąd i "check emission" Ma ktoś jakieś pomysły co to może

> być ? kod jaki wyskoczył na komputerze po podłączeniu auta to DF061e. Pozdrawiam Mati.

druga cewka ok.gif

jest to całkiem prawdopodobne

Napisano

Siadają ci cewki, wymień tez świece żeby je wyeliminować polecam Beru UXT1 albo UXF79.

Napisano
  • Autor

> druga cewka

> jest to całkiem prawdopodobne

Właśnie byłem w garażu i wypinałem wszystko oprócz drugiej zlosnik.gif Nic jutro jadę do kolesi którzy zajmują się Renault może coś doradzą ok.gif

Napisano
  • Autor

> Siadają ci cewki, wymień tez świece żeby je wyeliminować polecam Beru UXT1 albo UXF79.

Świece też zamierzam wymienić ok.gif bo samochód ma już 75tyś a podejrzewam, że od nowości nie były wymieniane...

Napisano

> druga cewka

> jest to całkiem prawdopodobne

dlatego ja zmieniłem od razu wszystkie cztery zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> dlatego ja zmieniłem od razu wszystkie cztery

Ja wożę w schowku razem z kluczem 10ka grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Co się dziś okazało: pojechałem do speców, mówię co jest grane... pytają którą cewkę wymieniłem ? 3 od rozrządu... Panie 3 ale od koła zamachowego liczona sick.gif no kur.... yikes.gif270751858-jezyk.gif Auto teraz zaper... jak wściekłe smile.gif dobrze że starej cewki nie wywaliłem na śmietnik hehe.gif a na czwartek jestem umówiony na wymianę świec smile.gif

Napisano

Heh, no to dobrze że problem się rozwiązał wink.gif Świece załóż Eyquemy ok.gif