Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

connect nav

Featured Replies

Napisano

jako że nie posiadam płyt do coonect nav postanowiłem pobrać pliki z tego forum to

po wypaleniu płytki z Connect Nav - Firmware V12.2 poszedłem do auta i postępowałem zgodnie z poleceniami niestety podczas instalacji w pewnym momencie nawi się wyłącza a płyty nie można wysunąć

proszę o radę jak przywrócić to wszystko do poprzedniego stanu - żona mi chyba j...wyrwie za to zona.gif

Napisano

> proszę o radę jak przywrócić to wszystko do poprzedniego stanu - żona mi chyba j...wyrwie za to

Przeszukaj forum... był już taki problem/przypadek z wgraniem softu i zablokowaniem CN.... niestety operacja nie jest prosta wiec odradzam osobiście takie eksperymenty...

Napisano

Jaka jest reakcja CN na power on? Jeśli coś próbuje czytać to należy jakimś sposobem wyjąć cd, np. rozkręcając navi. Jeśli nie daje żadnych oznak życia po podaniu zasilania to nie wróżę dobrze.

Napisano

> Jaka jest reakcja CN na power on? Jeśli coś próbuje czytać to należy jakimś sposobem wyjąć cd, np.

> rozkręcając navi. Jeśli nie daje żadnych oznak życia po podaniu zasilania to nie wróżę dobrze.

Ja spotkałem się z 2 takimi przypadkami w Fiatopodobnych wytworach i w obu skończyło się programowaniem układu scalonego po jego wyjęciu/wylutowaniu z płyty z NC .... Na forum może kolega MAREKKOC w tym pomóc lub moge dac namiary na włochów od których ja kupiłem NC do Cromy i którzy tym sie bawią ...

Napisano
  • Autor

jak możesz to daj te namiary

blagam.gifpanic.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Lisek - możesz dać te namiary na Włochów bo w PL chyba nikt mi nie rozwiąże problemu, na Alfaholicy jeden gość coś tam robił ale na mojego e-maila nie odpowiada

Napisano

> Lisek - możesz dać te namiary na Włochów bo w PL chyba nikt mi nie rozwiąże problemu, na Alfaholicy

> jeden gość coś tam robił ale na mojego e-maila nie odpowiada

Zapomniałem o tobie... już szukam

Na 99% to u nich....

Ale popytaj tu.. moze cos podpowiedzą...

Napisano
  • Autor

wreszcie działa yay.gifyay.gifyay.gif serdeczne podziękowania dla kolegi tom111 (naprowadził mnie jak wprowadzić kod ) 20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano

> wreszcie działa serdeczne podziękowania dla kolegi tom111 (naprowadził mnie jak wprowadzić kod

> )

Skrzynka piwo.gif się należy palacz.gif

Lubie Lubuskie jasne pełne

Napisano
  • Autor
ok.gifwaytogo.gif a czy mapy G1 Polski 2010-2011 wypalałeś u siebie?
Napisano

> a czy mapy G1 Polski 2010-2011 wypalałeś u siebie?

Mam mapy RT3 2011-2012

Napisano
  • Autor

w jaki sposób to wypalałęś? rt3 to do citroena?

Napisano

> w jaki sposób to wypalałęś? rt3 to do citroena?

Normalnie nagrywarką x 10. RT3 do francowatych, jest chyba 11płyt całej Europy.

Napisano

> Normalnie nagrywarką x 10. RT3 do francowatych, jest chyba 11płyt całej Europy.

To są jakieś nowsze mapy? I nic się nie chwalicie food.gif

Czego należy szukać?

Napisano

> To są jakieś nowsze mapy? I nic się nie chwalicie

> Czego należy szukać?

Są, mówiłem już kiedyś, ale żeby zadziałały to obawiam się że musisz zainstalować nowy soft, a tego nie chcesz cfaniaczek.gif

Napisano

> Są, mówiłem już kiedyś, ale żeby zadziałały to obawiam się że musisz zainstalować nowy soft, a tego

> nie chcesz

To gdzieś mi ta informacja umknęła wink.gif

A pozwolisz że sprawdzę na starym wpysk.gif

Napisano

> A pozwolisz że sprawdzę na starym

Ależ oczywiscie zlosnik.gif

Szukaj RT3 2012 a może 2013, gdzieś na francowatych lub na chomiku shhh.gifzlosnik.gif

Napisano

Ale możesz napisać coś więcej dla potomnych czy to ma zostać tajne/poufne? shhh.gif

Napisano

> Ale możesz napisać coś więcej dla potomnych czy to ma zostać tajne/poufne?

przy wgrywaniu softu nie wciskać przewijania do przodu(tak jak jest w instrukcji np. do Alfy) tylko wciskać przycisk wyjęcia płyty.

Ot cala tajemnica palacz.gif

Napisano

A jak wyjąłeś tą płytę po padzie navi?

Napisano

> A jak wyjąłeś tą płytę po padzie navi?

To już nie do mnie bo nie o moją navi chodziło, ale pewnie sama wyszła jak skończyła instalację. .

Napisano

Czyli reasumując aby działała najnowsza mapa z 2012 to muszę wgrać nowy soft do Connect Nav?

Mam na 100% oryginalny soft producenta a po włożeniu płyty z mapa 2012 wyskakuje cd error. Płytka z mapą NIT G1 z 2011 działa bez zarzutu ale mapa trochę już nieaktualna

Napisano

> Czyli reasumując aby działała najnowsza mapa z 2012 to muszę wgrać nowy soft do Connect Nav?

Głowy sobie nie dam uciąć, ale jak miałem stary soft to RT3 nie działało.

Przy nowym sofcie działa, ale nikogo nie namawiam do wgrywania nowego softu.

Żeby nie było cfaniaczek.gif

Napisano

> Przy nowym sofcie działa, ale nikogo nie namawiam do wgrywania nowego softu.

Kurcze wiem że wgranie nowego softu może się nie powieść....ehh....poczytam trochę o nowym sofcie i sam zdecyduję....no chyba że ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami w tym temacie

Napisano

> sam zdecyduję....no chyba że ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami w tym temacie

Moje doświadczenia są w 100% pozytywne zlosnik.gif

Wygląda na to że wkrótce znowu to będę robił palacz.gifzlosnik.gif

Napisano

> Moje doświadczenia są w 100% pozytywne

> Wygląda na to że wkrótce znowu to będę robił

A co kupujesz nowa Cromę cfaniaczek.gif

Napisano

> A co kupujesz nowa Cromę

Juz ma zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ja bym chyba 2 raz nie zaryzykował zmiany softu po tym co przeszedłem screwy.gifpodstawa to dobra nagrywarka a właściwie taka która mało wypalała płyt, do wypalania mapy wg mojej opinii najlepiej użyć Nero, mapa Polski G1 śmiga ok.gif czs chyba zassać RT3 slinka.gif

Napisano

Miałem okazję jechać z mapą z czerwca 2012- originalną.

Brak fragmentu obwodnicy Poznania - Tarnowo Podgórne/ Sady, S11 do A2. Jadę S11 a mapa prowadziła przez pole - pusto, tylko co jakiś czas poprzeczna droga (Buk, Dąbrówka), to samo z fragmentem drogi do Śremu z Kórnika - pole. Oddałem. Nie sprawdzałem czego jeszcze brakuje.

Napisano

> podstawa to dobra nagrywarka

> a właściwie taka która mało wypalała płyt, do wypalania mapy wg mojej opinii najlepiej użyć

Wg mnie podstawa to czysty laser w navi.

GDZIE MOJE PIWO tuk.gif

Napisano

Sprawdziłem u siebie i RT3 na starym sofcie nie pracuje.... sick.gif ale cos mnie gryzie bo ta RT3 to ma czterysta MB i zawiera wschodnia Europe a ta która ja mam to ma ponad pięćset MB i tylko Polskę

Napisano

> Juz ma

Ano mam ale jest ona niekompatybilna z connect nav. Ma zamontowaną taką dziwną navi na pena old.gifzlosnik.gif, ale za to gada po naszemu zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Sprawdziłem u siebie i RT3 na starym sofcie nie pracuje....

To co zmieniasz soft? cfaniaczek.gif

> ale cos mnie gryzie bo ta RT3 to ma

> czterysta MB i zawiera wschodnia Europe a ta która ja mam to ma ponad pięćset MB i tylko

> Polskę

Zgadza się RT3 ma więcej map i zajmuje mniej miejsca. Postęp? cfaniaczek.gif

Napisano

> To co zmieniasz soft?

Nie... przywiązany jestem do starego zlosnik.gif brakowało by mi tego ekranu .... zlosnik.gif

> Zgadza się RT3 ma więcej map i zajmuje mniej miejsca. Postęp?

Kompresja zlosnik.gif

Napisano

> Nie... przywiązany jestem do starego brakowało by mi tego ekranu

I gitara, za to Cię lubię, niezłomny zlosnik.gif

> Kompresja

W obecnej navi mapa Polski zajmuje 60 MB, cała Europa 1,6 GB to dopiero kompresja wink.gif

Napisano

> I gitara, za to Cię lubię, niezłomny

> W obecnej navi mapa Polski zajmuje 60 MB, cała Europa 1,6 GB to dopiero kompresja

Nie wiem jak oni to robią bo w Noki ta sama mapa Polski zajmuje ponad sto MB a przecież dostawca jest ten sam NOVATEQ sick.gif

Napisano

> Nie wiem jak oni to robią bo w Noki ta sama mapa Polski zajmuje ponad sto MB a przecież dostawca

> jest ten sam NOVATEQ

Masz może rozpiskę pinów connect nav+ do Cromy bo będę musiał podłączyć koledze, a gdzieś zapodziałem swoją rozpiskę.

Chodzi mi głównie o podpięcie zasilania.

Napisano

> Masz może rozpiskę pinów connect nav+ do Cromy bo będę musiał podłączyć koledze, a gdzieś

> zapodziałem swoją rozpiskę.

> Chodzi mi głównie o podpięcie zasilania.

Mam ... zobacz w załączniku wink.gif

286736756-navigation.pdf

Napisano

> Mam ... zobacz w załączniku

O to to ok.gif

dziękuję

Czyli dobrze pamiętałem, pin 4 po stacyjce old.gif