Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf IV pykanie jak przy włączonym kierunku

Featured Replies

Napisano

pykało mi co jakiś czas, ostatnio prawie non stop spod deski, tak samo jak przy włączonym kierunku/awaryjnym (kierunki działają normalnie, podczas pykania kierunki się nie włączają)...

gdzie to siedzi? trzeba rozbebeszać deskę i wymienić jakąś pierdołę czy np. jakiś kosztowny moduł ? kierunki są zintegrowane z włącznikiem awaryjnych bo pykanie jest ze środka deski a nie okolic kierownicy hmm.gif

coś chyba jak tu problem

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129294

Napisano

w golfie IV/octavii itp jeśli się nie mylę za kierunki odpowiada włącznik awaryjnych. Może to on świruje. Posłuchaj czy przypadkiem stamtąd nie dobiega cykanie.

Napisano
  • Autor

> w golfie IV/octavii itp jeśli się nie mylę za kierunki odpowiada włącznik awaryjnych. Może to on

> świruje. Posłuchaj czy przypadkiem stamtąd nie dobiega cykanie.

ok, to chyba potwierdza bo jak pisałem pyka ze środka deski na wysokości właśnie włącznika awaryjek

Napisano

> ok, to chyba potwierdza bo jak pisałem pyka ze środka deski na wysokości właśnie włącznika awaryjek

Więc masz winowajcę smile.gif Wymiana banalna - wyciągasz włącznik, odpinasz złączkę,zapinasz nowy i włala zlosnik.gif

Napisano

> ok, to chyba potwierdza bo jak pisałem pyka ze środka deski na wysokości właśnie włącznika awaryjek

słuchaj, może zbytnio nie pomogę, ale przerabiałem to pare razy i problem na pewno jest w przelaczniku, albo w wlaczniku awaryjnych za co odpowiada on pracy przerywaczem, jednakże bylo to juz dawno temu i nie jestem sobie w stanie przypomniec po ktorej stronie lezy problem. wlacznik awaryjny jest stosunkowo prosty w demontażu, takze jakbys mial mozliwosc podstawienia od drugiego (o tych samych numerach) wyeliminowal bys element. zobacz, czy lekki ruch przelacznikiem jakos wplywa na te pukanie dochadzace z przerywacza.

Napisano
  • Autor

zastosowałem metodę wielokrotnego wpychaczowo-wciskaczowego naciskania włącznika awaryjnych z różną częstotliwością przykładania niutona w celu rozruszania i ustało ... ale jak się rozpyka znowu to idzie do kosza grinser006.gif

Napisano

> zastosowałem metodę wielokrotnego wpychaczowo-wciskaczowego naciskania włącznika awaryjnych z różną

> częstotliwością przykładania niutona w celu rozruszania i ustało ... ale jak się rozpyka znowu

> to idzie do kosza

Witam,

miałem podobnie w swoim PASKU. Niestety do wymiany poszedł wyłącznik kierunkowskazów.

PZDR

Napisano

czasami ale to jest mały procent przypadków pada manetka przy kierowajce

Napisano

do wymiany wylacznik z przerywaczem od awaryjnych lub uszkodzona manetka kierunkow

Napisano

> pykało mi co jakiś czas, ostatnio prawie non stop spod deski, tak samo jak przy włączonym

> kierunku/awaryjnym (kierunki działają normalnie, podczas pykania kierunki się nie włączają)...

> gdzie to siedzi? trzeba rozbebeszać deskę i wymienić jakąś pierdołę czy np. jakiś kosztowny moduł ?

> kierunki są zintegrowane z włącznikiem awaryjnych bo pykanie jest ze środka deski a nie okolic

> kierownicy

> coś chyba jak tu problem

> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129294

Z tego co gdzieś tam kiedyś wyczytałem i o ile jeszcze dobrze pamiętam , to jeżeli pada manetka od kierunków to można spróbować ją reanimować:

Trzeba popsikać w manetke jakimś kontaktem, ewentualnie WD40 i troche nią pomajdac w góre - dół ............

Napisano

najlepiej jest ja rozebrać i ręcznie wyczyścić te specyfiki w sprayu pomagaja na krótko