Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chevrolet nubira 2005

Featured Replies

Napisano

hej mam problem z tym cudem techniki Wjechałem w kałużę auto na gazie zaczęło palić nie na wszystkie gary zaswiecił się check Na benzynie wszystko było ok Po dwóch dniach już nie zapalił Mój mechanik bliski płaczu a auto nie pali Wymienił swiece kable cewkę sprawdzono czujnik wału kompresja jest iskra jest Czasamiuda się zapalić ale po chwili auto jest tak "słabe" ze jazda nie wchodzi w rachubę Please help

Napisano

> hej mam problem z tym cudem techniki Wjechałem w kałużę auto na gazie zaczęło palić nie na

> wszystkie gary zaswiecił się check Na benzynie wszystko było ok Po dwóch dniach już nie

> zapalił Mój mechanik bliski płaczu a auto nie pali Wymienił swiece kable cewkę sprawdzono

> czujnik wału kompresja jest iskra jest Czasamiuda się zapalić ale po chwili auto jest tak

> "słabe" ze jazda nie wchodzi w rachubę Please help

Mechanik powinien płakać nie z powodu Nubiry, tylko tego, że nie ma skanera OBD za kilka stówek. Skoro palił się check, to coś w pamięci będzie.

Napisano
  • Autor

> Mechanik powinien płakać nie z powodu Nubiry, tylko tego, że nie ma skanera OBD za kilka stówek.

> Skoro palił się check, to coś w pamięci będzie.

napisał mi jeszcze komputer nie pokazuje błędów Ja jestem laik ale powiem szczerze coś mi tu nie gra

Napisano

> hej mam problem z tym cudem techniki Wjechałem w kałużę auto na gazie zaczęło palić nie na

> wszystkie gary zaswiecił się check Na benzynie wszystko było ok Po dwóch dniach już nie

> zapalił Mój mechanik bliski płaczu a auto nie pali Wymienił swiece kable cewkę sprawdzono

> czujnik wału kompresja jest iskra jest Czasamiuda się zapalić ale po chwili auto jest tak

Do spalania potrzebne sa dwie rzeczy iskra i paliwo

Twój mechanik powinien chyba sprawdzić od początku, czy jest iskra.

Jeśli nie ma to czy jest napięcie podawane na cewkę, jeśli nie to styki na kompie itp, itd. wtedy będzie wiadomo przynajmniej gdzie szukać problemów

Napisano

Trochę to jak wróżenie z fusów jednak pozostaje opcja, że jak wjechałeś w wodę to zalało (zamoczyło) kompa nie ma co się oszukiwać w laćku jest on tak usytuowany, że kupe marasu przelatuje na niego przez nadkole.

286701855-123.jpg

post-120541-14352519224397_thumb.jpg

Napisano

> Trochę to jak wróżenie z fusów jednak pozostaje opcja, że jak wjechałeś w wodę to zalało

> (zamoczyło) kompa nie ma co się oszukiwać w laćku jest on tak usytuowany, że kupe marasu

> przelatuje na niego przez nadkole.

A gdzie dokładnie on jest umiejscowiony ???? Ja kupiłem 1,8 ,w tym jest on w takim samym miejscu ???? Można go czymś osłonić ????

Napisano

> A gdzie dokładnie on jest umiejscowiony ???? Ja kupiłem 1,8 ,w tym jest on w takim samym miejscu

> ???? Można go czymś osłonić ????

W starszych 1.8 jest z tyłu silnika, na ścianie grodziowej i nie ma potrzeby osłaniać go dodatkowo. W nowszych nie wiem.