Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z umową oraz oc w komarzynie

Featured Replies

Napisano

Sprawa następująca .Zakupiłem komara grinser006.gif w wersji polo.Motór jest w fajnym stanie,co prawda malowany ,ale w zasadzie ktos go kiedyś juz raz remontował.Problem polega na tym ,że wytargałem go z szopy od gościa ,co chciał to zezłomować.Komar posiada dowód rejestracyjny wraz z rejestracją .OC -ostatni kwitek z 97 roku... Na dowodzie widnieją jakieś dane gościa (ale nie tego od którego brałem).Mam jeszcze umowe kupna sprzedaży z 97 roku pomiędzy tym gościem co jest na dowodzie jako kupujący ,a sprzedający jest jeszcze ktoś inny. Ogólnie nie mam umowy kupna-sprzedaży od gościa co mi go sprzedawał "bo on to dostał wraz z szopą..."-poprostu dorzucił mi dokumenty oraz umowe od kogoś poprzedniego ale z datami 1997 rok. Jak to ugryźć aby zarejestrować gadzine?

Napisano

Najprościej byłoby spisać umowę K-S z tym gościem i Ty nie martwisz się wtedy o historię OC. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Najprościej byłoby spisać umowę K-S z tym gościem i Ty nie martwisz się wtedy o historię OC.

ale z którym? ten co jest ostatni na starej umowie oraz w DR ,czy ten co mi sprzedawał komarzyne?

Napisano

> ale z którym?

Quote:

a sprzedający jest jeszcze ktoś inny.

Musisz miec ciągłość umow. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Quote:

> a sprzedający jest jeszcze ktoś inny.

> Musisz miec ciągłość umow.

a jeśli nie mam to nie da rady zarejestrowac?

Napisano

> Pojazd musi sprzedawać właściciel.

to jest wystarczajaca podpowiedz jaki krok powiniees uczynic grinser006.gif

Napisano

> to jest wystarczajaca podpowiedz jaki krok powiniees uczynic

Ja tylko niosę pomoc... spy.gif

Napisano
  • Autor

> to jest wystarczajaca podpowiedz jaki krok powiniees uczynic

zlosnik.gif musze jakiegos pijaka poszukać 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tylko niosę pomoc...

dobra dobra ,nie poznaje kolegi.... bajdewej -jeśli ktoś ma zabytek i nie posiada żadnego papierka-da rade zarejestrować czy nie?

Napisano

> dobra dobra ,nie poznaje kolegi.... bajdewej -jeśli ktoś ma zabytek i nie posiada żadnego

> papierka-da rade zarejestrować czy nie?

Da ale tylko na żółte

Napisano

Na żółte to nie takie akcje przechodziły wink.gif

Ale na zwykłą rejestrację musisz mieć wszystkie umowy po kolei, bądź spisać umowę z osobą która widnieje w dowodzie rzecz jasna ok.gif

Napisano
  • Autor

> Da ale tylko na żółte

a jaka jest procedura z żóltymi oraz jaki to +- koszt?

Napisano

> a jaka jest procedura z żóltymi oraz jaki to +- koszt?

Jak nie masz papierów to musisz zacząć od opini rzeczoznawcy, od razu niech Ci zrobi białą kartę, w pakiecie będziesz miał taniej, musisz podzwonić i się popytac bo ceny są różne w zależności od miejsca i znajomości.

Później musisz uzyskać wpis do ewidencji - kiedyś były znaczki skarbowe, kilka PLN

Badanie techniczne - też musisz poszukać gdzie Ci to zrobią najtaniej bo na to nie ma ustalonej stawki, jak w przypadku normalnego badania.

Na koniec WK i standardowy koszt rejestracji czyli tablice, dowód itd

Napisano

> Jak nie masz papierów to musisz zacząć od opini rzeczoznawcy, od razu niech Ci zrobi białą kartę, w

> pakiecie będziesz miał taniej, musisz podzwonić i się popytac bo ceny są różne w zależności od

> miejsca i znajomości.

> Później musisz uzyskać wpis do ewidencji - kiedyś były znaczki skarbowe, kilka PLN

> Badanie techniczne - też musisz poszukać gdzie Ci to zrobią najtaniej bo na to nie ma ustalonej

> stawki, jak w przypadku normalnego badania.

> Na koniec WK i standardowy koszt rejestracji czyli tablice, dowód itd

Ale chyba jakiś dowód, że pojazd jest Twój to wypadało by mieć? Bo tak to chyba trochę zbyt łatwo można by zalegalizować kradziony (aczkolwiek stary) sprzęt...

Napisano

> Ale chyba jakiś dowód, że pojazd jest Twój to wypadało by mieć? Bo tak to chyba trochę zbyt łatwo

> można by zalegalizować kradziony (aczkolwiek stary) sprzęt...

Czytamy pierwszy post

Quote:

.Komar posiada dowód rejestracyjny wraz z rejestracją

> .OC

grinser006.gif

Bez papirów też da rade ale to już w jakieś zasiedzenia się trzeba pewnie bawić i sprawa bardziej skomplikowana.

Napisano

> Czytamy pierwszy post

> Quote:

> .Komar posiada dowód rejestracyjny wraz z rejestracją

> Bez papirów też da rade ale to już w jakieś zasiedzenia się trzeba pewnie bawić i sprawa bardziej

> skomplikowana.

ok.gifwink.gif