Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w wyborze spawarki

Featured Replies

Napisano

> co nikt nie podpinał butli do spawarki?

Czasem podpinam zlosnik.gif ale żeby z tego zaraz doktorat pisać grinser006.gif

7lat podpinałem codziennie reduktor i nigdy nie zwracałem uwagi na położenie pokrętła zlosnik.gif Przeżył moją kadencję w tej firmie wink.gif

Lepiej pokaż ten reduktor zlosnik.gif

Napisano

> wiem czy dobrze pamiętam, reduktor przykręcamy do butli, następnie odkręcamy pokrętło z

> reduktora (wtedy jak się odkręca to zamyka się reduktor) następnie odkręcami bardzo wolno

To ma sens przy acetylenie, przy argonie normalnie odkrecasz butle i potem ustawiasz cisnienie reduktorem. Nic skomplikowanego

Napisano
  • Autor

> Czasem podpinam ale żeby z tego zaraz doktorat pisać

> 7lat podpinałem codziennie reduktor i nigdy nie zwracałem uwagi na położenie pokrętła Przeżył

> moją kadencję w tej firmie

> Lepiej pokaż ten reduktor

reduktor to:

TIGER Zawór redukcyjny Ar MICRO MEI

LINK

a powiedzcie mi jak są dane wskazania na reduktorze i np zakręcę butle i czy to normalne że po jakimś czasie np 10 min na reduktorze na obu manometrach wskazówki zeszły do zera.

Bo szczerze nie pamiętam a wydaje mi się że to normalne

Napisano

> reduktor to:

> TIGER Zawór redukcyjny Ar MICRO MEI

> LINK

Czyli qpa ale do domowego użytku może być zlosnik.gif

> a powiedzcie mi jak są dane wskazania na reduktorze i np zakręcę butle i czy to normalne że po

> jakimś czasie np 10 min na reduktorze na obu manometrach wskazówki zeszły do zera.

> Bo szczerze nie pamiętam a wydaje mi się że to normalne

Niestety nie normalne wink.gif masz nieszczelność między reduktorem a elektrozaworem w spawarce albo sam elektrozawór padnięty wink.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli qpa ale do domowego użytku może być

> Niestety nie normalne masz nieszczelność między reduktorem a elektrozaworem w spawarce albo sam

> elektrozawór padnięty

dawali gratis w zestawie (darowanemu koniowi w pysk się nie zagląda)

A jak sprawdzić tą szczelność ?

Napisano

> dawali gratis w zestawie (darowanemu koniowi w pysk się nie zagląda)

> A jak sprawdzić tą szczelność ?

Posłuchaj gdzie syczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Posłuchaj gdzie syczy

albo ja źle wężyk założyłem i obejmą źle ściągnąłem, bo nie chce mi się wierzyć że w nówce spawarce byłby winny elektrozawór.

i oczywiście nigdzie nie życzy smile.gif ale stary gazowniczy sposób płyn do mycia naczyń i pędzelek i każde złączenie przesmarowane, okazało się że gaz ucieka między króćcem wychodzącym ze spawarki a przewodem do butli. dziś odetnę przewód o kilka cm, założę go jeszcze raz i skręcę cybantem (opaską ślimakową - tylko dziwi mnie jedna rzecz - dlaczego to puszczało skoro było założone poprawnie do końca i skręcone opaską ślimakową - cybantem

Napisano

> albo ja źle wężyk założyłem i obejmą źle ściągnąłem, bo nie chce mi się wierzyć że w nówce spawarce

> byłby winny elektrozawór.

Ostatnio widziałem nówkę sztukę szanowanego producenta wink.gif za 30k zł która nie działała zlosnik.gif

> i oczywiście nigdzie nie życzy ale stary gazowniczy sposób płyn do mycia naczyń i pędzelek i każde

> złączenie przesmarowane, okazało się że gaz ucieka między króćcem wychodzącym ze spawarki a

> przewodem do butli. dziś odetnę przewód o kilka cm, założę go jeszcze raz i skręcę cybantem

> (opaską ślimakową - tylko dziwi mnie jedna rzecz - dlaczego to puszczało skoro było założone

> poprawnie do końca i skręcone opaską ślimakową - cybantem

Bywa zlosnik.gif złośliwość rzeczy martwych wink.gif