Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie kupić Umweltkę w Niemczech

Featured Replies

Napisano

Wiem, że można w Polsce kupić Umweltkę. Ale to znowu kosztuje 4-5 x drożej, a w ogóle nie da się załatwić "od ręki". Będę jechał wynajętym autem, więc wiadomo, koszty wolę mieć minimalne.

Jadę z Poznania do Erlangen. Najpewniej granicę przekraczamy w Świecku. Gdzieś już po niemieckiej stronie znacie miejsca, gdzie nie trzeba daleko odbijać, żeby Umweltzoneplakette dostać ?

Napisano

> Wiem, że można w Polsce kupić Umweltkę. Ale to znowu kosztuje 4-5 x drożej, a w ogóle nie da się

> załatwić "od ręki". Będę jechał wynajętym autem, więc wiadomo, koszty wolę mieć minimalne.

> Jadę z Poznania do Erlangen. Najpewniej granicę przekraczamy w Świecku. Gdzieś już po niemieckiej

> stronie znacie miejsca, gdzie nie trzeba daleko odbijać, żeby Umweltzoneplakette dostać ?

Serwis Scanii przy Ringu. Ale nie wiem jak wygląda procedura wydania takiej plakietki. Czy z ASO producenta nie trzeba dostać najpierw certyfikatu o klasie emisji?

Napisano

> Serwis Scanii przy Ringu. Ale nie wiem jak wygląda procedura wydania takiej plakietki. Czy z ASO

> producenta nie trzeba dostać najpierw certyfikatu o klasie emisji?

Ja robiłem w Polsce i wystarczył tylko DR - tam jest rocznik pierwszej rejestracji pojazdu i na tej podstawie wystawili.

Napisano

A w tym mieście wymagana jest plakietka?

sprawdź tutaj

W moim miasteczku przygranicznym taką plakietkę kupisz od ręki w każdym salonie samochodowym i warsztacie od przeglądów za 7 coś euro. Wystarcza dowód rejestracyjny.