Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szambo "ekologiczne" problem z tłuszczem - bakterie do szamb

Featured Replies

Napisano

Cześć!

co 2 lata stwierdzam, że mam problem z odkładaniem się zbyt dużej ilości tłuszczów nasyconych (twarde bryły) w szambie. Używam już trzeci rodzaj bakterii i każde słabo sobie radzą z tym. Nie mam separatora tłuszczów.

Może ktoś polecić bakterie lub inne specyfiki do szamb "ekologicznych", które rozkładałyby tłuszcze?

Napisano

> Cześć!

> co 2 lata stwierdzam, że mam problem z odkładaniem się zbyt dużej ilości tłuszczów nasyconych

> (twarde bryły) w szambie. Używam już trzeci rodzaj bakterii i każde słabo sobie radzą z tym.

> Nie mam separatora tłuszczów.

> Może ktoś polecić bakterie lub inne specyfiki do szamb "ekologicznych", które rozkładałyby

> tłuszcze?

Soda kaustyczna zamienia tłuszcz w mydło. Ale jeśli masz oczyszczalnię przydomową z roślinami to odpada.

Napisano

> Cześć!

> co 2 lata stwierdzam, że mam problem z odkładaniem się zbyt dużej ilości tłuszczów nasyconych

> (twarde bryły) w szambie. Używam już trzeci rodzaj bakterii i każde słabo sobie radzą z tym.

> Może ktoś polecić bakterie lub inne specyfiki do szamb "ekologicznych", które rozkładałyby

> tłuszcze?

Bio7 Max?

Napisano
  • Autor

> Bio7 Max?

No właśnie aktualnie użytkuję od 1,5 roku i średnio sobie radzi z tłuszczem. Chociaż najlepszy z trzech jakich używałem.

Napisano

> No właśnie aktualnie użytkuję od 1,5 roku i średnio sobie radzi z tłuszczem. Chociaż najlepszy z

> trzech jakich używałem.

Ja używam, ale zmieniłem trochę sposób stosowania - są tam dwie saszetki, wsypuję co dwa tygodnie po pół każdej. W przepisie jest co miesiąc.

Ale tak czy inaczej przeszedłem na opróżnianie oczyszczalni raz w roku, rura wciągnie cały syf, dodatkowo wodą z węża rozbijam grudy które zostają i je potem też wciąga.

Napisano

> Cześć!

> tłuszcze?

po 6 latach użytkowania oczyszczalni nie miałem żadnych problemów i nadal nie mam, ale w tym roku zastosuję Bio7 G, tak profilaktycznie , nr z katalogu: bio7-22988 ok.gif

Regularnie stosuję Bio7 entretien i smrodku, ani innych "dolegliwości" nie ma wink.gif