Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clio 1.8 16v prosze o opinie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i prosze o informacje.

Obecnie jestem w posiadaniu CCS-a z którego jestem zadowolony ale zachorowałem ostatnio na Clio 1.8 16v błędnie nazywane przez wielu Williams. Bardzo mi się to autko podoba stylisyczne ( takie cichociemne ) no i silniczek serduszka.gif

Jestem ciekawy jakie są koszta eksploatacyjne tego autka, jak z awaryjnością. No i jak ze spalaniem i czy te silniczki lubią być gazowane ( chociaż nie chciał bym tego robić ).

Napisano

Auto miodddd, wyglad generalnie nie odbiega od standardowego (znawca zauwazy odrazu roznice) wink.gif silnik moc!!! ponad 130 KM w takiej malej budzie, potwora, w wydaniu Wiliams ok 150 KM to juz przesada, sa jeszcze niestety mniej ciekawe sprawy:

- uzytkowane w ruchu miejsckim - spalanie napewno spore,

- uzytkowane w sporcie (znam ponad 3 sztuki 16V jezdzacuch w kjs-ach) skarbonka!!!!

- geberalnie skrzynie dosc czesto szwankuje przy ostrej jezdzie passed_out.gif

Napisano

Kolega miał Williamsa w idealnym stanie i zrobil najwieksza glupote swojego zycia, sprzedal go sciana.gif bo za duzo palił. Teraz twingo jezdzi pad.gif

Autko bylo super serduszka.gif.

Jezeli masz mozliwosc kupna w dobrym stanie to bym brał, co prawda 1.8 jest troche slabsze od Williamsa, ale i tak chyba moc jest wystarczajaca, a jezeli jeszcze w wersji Baccara (nie wiem czy tak sie to pisze) to fajne autko.

Napisano
  • Autor

No właśnie ciekawią mnie koszta eksploatacyjne no i spalanie. Bo jeśli będzie duże to będe zmuszony zagazować i nie wiem jak ten silnik sobie z gazem poradzi. Bardzo mi się to autko podoba bo jest takie cichociemne. O Williamsie nie myśle bo w dobrym stanie willi kosztuje majątek crazy.gif

Napisano

> Witam wszystkich i prosze o informacje.

> Obecnie jestem w posiadaniu CCS-a z którego jestem zadowolony ale

> zachorowałem ostatnio na Clio 1.8 16v błędnie nazywane przez

> wielu Williams. Bardzo mi się to autko podoba stylisyczne (

> takie cichociemne ) no i silniczek

> Jestem ciekawy jakie są koszta eksploatacyjne tego autka, jak z

> awaryjnością. No i jak ze spalaniem i czy te silniczki lubią być

> gazowane ( chociaż nie chciał bym tego robić ).

w przypadku tego typu aut kluczowa sprawa jest znalezienie dobrego, niezarznietego egzemplarza co jest bardzo trudne. Naprawde rzadko sie zdaza (zdecydowanie rzadziej niz wynika to z opisow w "okazyjnych ofertach"!) zeby auto kupil sobie emeryt na cotygodniowa jazde do kosciola i na tydzien do garazu!

Poza tym taki silnik w takiej malej budzie - to musi jezdzic. Przy ostrej jezdzie takze "troche" palic ale cudow nie ma. Gazowac bym nie radzil - chocby dlatego ze KM/Nm szkoda a ostatnio jest to zreszta srednio oplacalne.

Podsumowujac: jesli znajdziesz auto w dobrym stanie to ok. Czesci zamienne najczesciej wymieniane (klocki, tarcze, paski, tuleje zawieszenia, poduszki i takie tam) sa dostepne i cenowo wcale ok (oczywiscie zalezy od producenta). Gorzej z czesciami "specjalizowanymi" np. do mniej typowej wersji (np. moje auto jest fulwypas wiec np. napinacze paskow alternatora, klimy sa inne = brak zamiennikow = cena oryginalu wlosy prostuje)

poza tym - polecam forum KRC

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za odpowiedź. Sesja się powoli kończy to zaraz po rozeznam się co i jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.