Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do strzelających - pytanie

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Trafiła się możliwość zakupu aa pro sport w stanie podobno idealnym. Gość co go chce sprzedać kupił sprzęt bo nie mógł sobie poradzić z kotami w swojej okolicy. Ztcw problem rozwiązał się po oddaniu kilku strzałów więc karabinek jest w stanie- podobno sklepowym. Cena moim zdaniem bardzo atrakcyjna. W poniedziałek będę wiedział więcej, możliwe ze zobaczę i przestrzele.

Sprzęt fajny ale to byłby już czwarty sprężynowy karabinek w kolekcji. Mam pozwolenie od żony na zakup pcp cool.gif ale kolejnej sprężyny może nie przetrawić. Myślałem aby kupić do odsprzedaży ale sam już nie wiem.

Pro sport to legenda. Ale do mojego zdobionego tc raczej nie ma startu... Z hw też raczej nie będę go mierzył... Co sądzicie? Brać?

Napisano

> Cześć,

> Trafiła się możliwość zakupu aa pro sport w stanie podobno idealnym. Gość co go chce sprzedać kupił

> sprzęt bo nie mógł sobie poradzić z kotami w swojej okolicy. Ztcw problem rozwiązał się po

> oddaniu kilku strzałów więc karabinek jest w stanie- podobno sklepowym. Cena moim zdaniem

> bardzo atrakcyjna. W poniedziałek będę wiedział więcej, możliwe ze zobaczę i przestrzele.

> Sprzęt fajny ale to byłby już czwarty sprężynowy karabinek w kolekcji. Mam pozwolenie od żony na

> zakup pcp ale kolejnej sprężyny może nie przetrawić. Myślałem aby kupić do odsprzedaży ale

> sam już nie wiem.

> Pro sport to legenda. Ale do mojego zdobionego tc raczej nie ma startu... Z hw też raczej nie będę

> go mierzył... Co sądzicie? Brać?

Co to jest tc i ile gość chce za PSa?

Napisano

> Cześć,

> Trafiła się możliwość zakupu aa pro sport w stanie podobno idealnym. Gość co go chce sprzedać kupił

> sprzęt bo nie mógł sobie poradzić z kotami w swojej okolicy. Ztcw problem rozwiązał się po

> oddaniu kilku strzałów więc karabinek jest w stanie- podobno sklepowym. Cena moim zdaniem

> bardzo atrakcyjna. W poniedziałek będę wiedział więcej, możliwe ze zobaczę i przestrzele.

> Sprzęt fajny ale to byłby już czwarty sprężynowy karabinek w kolekcji. Mam pozwolenie od żony na

> zakup pcp ale kolejnej sprężyny może nie przetrawić. Myślałem aby kupić do odsprzedaży ale

> sam już nie wiem.

> Pro sport to legenda. Ale do mojego zdobionego tc raczej nie ma startu... Z hw też raczej nie będę

> go mierzył... Co sądzicie? Brać?

Zależy, jeśli to w UK i cena jest naprawdę okazyjna to bierz i spylisz u nas.

Swoją drogą strzelać do kotów i jeszcze się tym chwalić to trzeba mieć nie po kolei...

Napisano
  • Autor

> Co to jest tc i ile gość chce za PSa?

Miało być TXa. Ztcw gość chce 150 funciakow.

Ceny na guntraderze zaczynają się od ok 380f.

ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zależy, jeśli to w UK i cena jest naprawdę okazyjna to bierz i spylisz u nas.

Rozważamy taka ideę.

> Swoją drogą strzelać do kotów i jeszcze się tym chwalić to trzeba mieć nie po kolei...

Nie wnikam do czego strzelał. Zapytałem tylko dlaczego chce sprzedać niemal nowy sprzęt.

A rąk btw. Trochę chłopa rozumiem. Sam kiedyś walczyłem z kotem i miał szczęście skubany bo miałem na niego takiego nerwa, że gdybym miał z czego przymierzyc to odleciałby do sąsiedniego hrabstwa.

Napisano

> Miało być TXa. Ztcw gość chce 150 funciakow.

> Ceny na guntraderze zaczynają się od ok 380f.

Uświadom go, że oddaje za pół ceny, jeśli się uprze kup. Przyjedziesz do kraju to pylisz za 1500 zł w kilka minut

Napisano
  • Autor

> Uświadom go, że oddaje za pół ceny, jeśli się uprze kup. Przyjedziesz do kraju to pylisz za 1500 zł

> w kilka minut

Chyba go kupię jeśli facet się nie rozmyśli.

Cena jest całkiem niezla. Chociaż zdlubanego txa kupiłem za 200 a hw95 z tłumikiemi i lunetą simona za 100 funciaków.

Hmmmm...pomyślimy

Napisano

> Rozważamy taka ideę.

> Nie wnikam do czego strzelał. Zapytałem tylko dlaczego chce sprzedać niemal nowy sprzęt.

> A rąk btw. Trochę chłopa rozumiem. Sam kiedyś walczyłem z kotem i miał szczęście skubany bo miałem

> na niego takiego nerwa, że gdybym miał z czego przymierzyc to odleciałby do sąsiedniego

> hrabstwa.

Myślałem o strzelaniu do kotów ale z czegoś słabego, na przykład ASG. Tyle żeby go tyłek zapiekł ale żeby mu krzywdy nie zrobić.

Od kiedy mieliśmy swojego kota olałem temat - koty sąsiadów szczały u nas, nasz kot szczał u sąsiadów. Bilans się zgadza. zlosnik.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

Panie tutaj na asg trzeba wyrobić licencję, trzeba się trochę postarać aby móc kupić asg . A po plujkę pojechał do sklepu o tyle. hehe.gif

Napisano

> Panie tutaj na asg trzeba wyrobić licencję, trzeba się trochę postarać aby móc kupić asg . A po

> plujkę pojechał do sklepu o tyle.

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Czyli szybciej kupisz śmiercionośną wiatrówkę (to było bez ironii) niż replikę strzelającą ułamkiem joula.

Jednak nasze prawo najgorsze nie jest. smile.gif

A tak przy temacie odnawianie Iża na razie leży...Młody chory i siedzę z nim w domu.

Może raz zrobię fotki swoich sprzętów i wstawię. Nie są z górnej pólki ale frajdę dają. smile.gif

Ostatnio doszedł Hatsan 20. Mam szansę dostać jeszcze jakąś chinkę.

Napisano

> Czyli szybciej kupisz śmiercionośną wiatrówkę (to było bez ironii) niż replikę strzelającą ułamkiem

> joula.

> Jednak nasze prawo najgorsze nie jest.

> A tak przy temacie odnawianie Iża na razie leży...Młody chory i siedzę z nim w domu.

> Może raz zrobię fotki swoich sprzętów i wstawię. Nie są z górnej pólki ale frajdę dają.

> Ostatnio doszedł Hatsan 20. Mam szansę dostać jeszcze jakąś chinkę.

Ja mam nowy pomysł. Jakoś mi się nie składają wyjazdy na zawody i pomyślałem sobie, ze steyerka przerobię na coś taktycznego.

Wzorem będzie SR-25 sniper

gp-aeg041_1_mark.jpg

Kolbę już upatrzyłem, forend i chwyt pistoletowy też, szynę RIS z bipodem już mam. Jak zakupy porobię to rozpracuje kwestię mocowania kolby i chwytu.

Napisano

> Ja mam nowy pomysł. Jakoś mi się nie składają wyjazdy na zawody i pomyślałem sobie, ze steyerka

> przerobię na coś taktycznego.

> Wzorem będzie SR-25 sniper

> Kolbę już upatrzyłem, forend i chwyt pistoletowy też, szynę RIS z bipodem już mam. Jak zakupy

> porobię to rozpracuje kwestię mocowania kolby i chwytu.

No patrz, a ja się zastanawiałem nad modem hatsana na cos w stylu AK47.

Telepatia?

Napisano

> No patrz, a ja się zastanawiałem nad modem hatsana na cos w stylu AK47.

> Telepatia?

Nie ma jak coś podłubać zlosnik.gif

Napisano

> Nie ma jak coś podłubać

Zamiast dłubania była dziś destrukcja.

Gamo w łapy, drink na stole i puszkobicie.

Nie wiedziałem że śrut może tak szybko znikać. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

śmiercionośną? limit w UK to 16,3 Joule - ale racja może być smiercionośne.

Aby bawić się w ASG tutaj należy umówić się z jakąś grupą ASG, w którj skład wchodzi człowiek ogący wydać certyfikat UKARA.

Mnie asg nie bawi więc tematu i walcowałem jednak nie jest tak prosto.

Za to pistolet CO2 czy karabinek można na potwierdzenie adresu smile.gif np. rachunek za media.

Napisano
  • Autor

wszystdko fajnie tylko po co tak kombinujecie?

Mnie jakoś takie tuningi nie bawią. Precyzja albo szmoc tak ale takie pzeróby IMO to profanacja.

Dobra nie bijcie zlosnik.gif

Napisano

> śmiercionośną? limit w UK to 16,3 Joule - ale racja może być smiercionośne.

Limit wynosi 16,3 Joule bo taka energia nie przebija czaszki.

Ale zawsze można oberwać w płuco, serce, oko, tętnicę czy grdykę.

Oczywiście trzeba mieć cholernego pecha by w ten sposób oberwać z wiatrówki, sam też jestem przeciwnikiem traktowania dmuchawek jak demona wcielonego ale trzeba mieć świadomość że paintball to to nie jest.

> Aby bawić się w ASG tutaj należy umówić się z jakąś grupą ASG, w którj skład wchodzi człowiek ogący

> wydać certyfikat UKARA.

> Mnie asg nie bawi więc tematu i walcowałem jednak nie jest tak prosto.

> Za to pistolet CO2 czy karabinek można na potwierdzenie adresu np. rachunek za media.

Nie trawiłem ASG bardzo długo aż doszedłem do wniosku że to wcale takie głupie nie jest.

Na przykład taki Luger. Zdejmujesz lufę z zamkiem jak w prawdziwym. Zamek dziala jak w prawdziwym. Nawet postrzelać kulkami można. smile.gif

Napisano

> wszystdko fajnie tylko po co tak kombinujecie?

> Mnie jakoś takie tuningi nie bawią. Precyzja albo szmoc tak ale takie pzeróby IMO to profanacja.

> Dobra nie bijcie

Mi się marzy kacan full auto....10 śrucin za jednym pociągnięciem cyngla... palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Limit wynosi 16,3 Joule bo taka energia nie przebija czaszki.

> Ale zawsze można oberwać w płuco, serce, oko, tętnicę czy grdykę.

> Oczywiście trzeba mieć cholernego pecha by w ten sposób oberwać z wiatrówki, sam też jestem

> przeciwnikiem traktowania dmuchawek jak demona wcielonego ale trzeba mieć świadomość że

> paintball to to nie jest.

ok.gif

> Nie trawiłem ASG bardzo długo aż doszedłem do wniosku że to wcale takie głupie nie jest.

nie uważam, że jest głupie, po prostu mnie nie cieszy. Za to mam kumpla, któremu wilelką przyjemnośc sprawia taplanie się po bangnach w pełnym, własnoręcznie wykonanym kamuflarzu z karbinikiem asg udajca jakiegoś SASa czy innego Formozę. Jeśli ktoś lubi ok.gif

> Na przykład taki Luger. Zdejmujesz lufę z zamkiem jak w prawdziwym. Zamek dziala jak w prawdziwym.

> Nawet postrzelać kulkami można.

ok.gif

Napisano

Może by tak wątek "nasze sprzęty".

Chwalimy się co kto ma.

Toost już nawet zapodawał. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Może by tak wątek "nasze sprzęty".

> Chwalimy się co kto ma.

> Toost już nawet zapodawał.

eee... ale zzabawki mam w polandzie...

tutaj am tylko px4 i rozebranego originala.

ale dobra, jutro pstryknę foty tego co mam i wrzucę ok.gif

gdzie Toost zapodawał?

Napisano

> eee... ale zzabawki mam w polandzie...

> tutaj am tylko px4 i rozebranego originala.

> ale dobra, jutro pstryknę foty tego co mam i wrzucę

> gdzie Toost zapodawał?

Na hp, jakiś czas temu.

Napisano
  • Autor

> Na hp, jakiś czas temu.

OK,

mam kilka fotek na picassie ale albo wrzuca mi jakieś bzdury albo miniatury zdjęć nie dające się powiększyć. Skąd wrzucasz fotki?

Napisano

> Mi się marzy kacan full auto....10 śrucin za jednym pociągnięciem cyngla...

FX

Napisano

> wszystdko fajnie tylko po co tak kombinujecie?

> Mnie jakoś takie tuningi nie bawią. Precyzja albo szmoc tak ale takie pzeróby IMO to profanacja.

Steyr trafia w złotówkę na 45m z pozycji stojącej, mocy więcej mieć nie może bo trzeba by tylko na strzelnicy. Pozostaje dłubanie. W miejsce drewnianej kolby dorobiłem aluminiowo-mahoniową, potem przerobiłem ja na demontowalną, teraz chce zrobić wersję woskową.

Dwóch kolegów z Siekierek wpakowało AA s400 w łoże z LG96. Steyera wkładali już w laminowane osady myśliwskie. Tego co sobie wymyśliłem nikt jeszcze nie robił.

Napisano

> OK,

> mam kilka fotek na picassie ale albo wrzuca mi jakieś bzdury albo miniatury zdjęć nie dające się

> powiększyć. Skąd wrzucasz fotki?

Już pytałeś, nie czytałeś odpowiedzi. nono.gif

photobucket.com ok.gif

Napisano
  • Autor

> Steyr trafia w złotówkę na 45m z pozycji stojącej,

ok.gif

>mocy więcej mieć >nie może bo trzeba by tylko na

> strzelnicy.

ok.gif, tutaj nawet z limitowym musiałem na strzelnicę śmigać.

Miałem wiele propozycji wyskoczenia na "polowanko" na króliki albo wiewiórki tyle, że ja do bezbronnego zwierzątka nie strzelę ok.gif

prędzej sąsiada jak zasłuży hehe.gif

>Pozostaje dłubanie.

ok.gif

>W miejsce drewnianej kolby dorobiłem aluminiowo-mahoniową,

> potem przerobiłem ja na demontowalną, teraz chce zrobić wersję >woskową.

> Dwóch kolegów z Siekierek wpakowało AA s400 w łoże z LG96. >Steyera wkładali już w laminowane osady

> myśliwskie. Tego co sobie wymyśliłem nikt jeszcze nie robił.

spoko, nawet przez myśl mi nie przeszło krytykować, po prostu mnie to nie jara, ale jeśli Tobie odpowiada to ok.gifi 20.GIF

zawsze powtarzam, że trzeba mieć jakiegoś pi....ca bo na sucho się raczej nie da waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Już pytałeś, nie czytałeś odpowiedzi.

czytałem ale...nie zapamiętałem icon_rolleyes.gif

> photobucket.com

waytogo.gif