Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TripCo - komp pokładowy, rozwinięie TIDex'a...

Featured Replies

Napisano

Wersja do wszystkich aut z fajnym interfejsem użytkownika na wyświetlaczu OLED:

robiw

Napisano

> Wersja do wszystkich aut z fajnym interfejsem użytkownika na wyświetlaczu OLED: TripCo

Jest gdzieś dostępna dokumentacja wraz z ceną tego urządzenia hmm.gif

Napisano

> Quote:

> If you have any further questions, do not hesitate to ask me: [email protected]

To się chyba nazywa autoreklama.

Napisano
  • Autor

Hej,

Bez przesady. Nie ja będę na tym zarabiał jeśli już. Projekt wyjdzie jako artykuł i KIT do montażu. Pewnie w Czerwcu. Ja mam tylko jeden moduł do ewentualnej sprzedaży. Koszt około 300zł bo wyświetlacz OLED jest drogi...robiw

Napisano

> Bez przesady. Nie ja będę na tym zarabiał jeśli już. Projekt wyjdzie jako artykuł i KIT do montażu.

> Pewnie w Czerwcu.

Czy można wcześniej poczytać dokumentację, sposób podłączenia, możliwości itp. niż czekać do czerwca hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Czy można wcześniej poczytać dokumentację, sposób podłączenia, możliwości itp. niż czekać do

> czerwca

Podłączenie jest takie jak układu TIDex:

http://tid.republika.pl/TIDex.pdf

tyle, że nie musimy podłączac sygnałów do oryginalnego wyświetlacza i sygnału AA czyli podłączamy jedynie: zasilanie po stacyjce, sygnał prędkości pojazdu, sygnał z wtryskiwacza i do przełączników wentylatora dmuchawy i wyłącznika A/C...robiw

Napisano
  • Autor

Witam,

Wkleję info z innego forum, bo byc może ktoś będzie zainteresowany:

Co do montażu zamiast TIDa to nie wiem, gdyż nie sprawdzałem. Płytka jest jednak dość mała a dodatkowo sam wyświetlacz OLED jest na długiej taśmie więc spokojnie można go umieścić nawet 15cm od płytki układu. Wyświetlacz ten występuje bodajże w 5 kolorach: biały, czerwony, zielony, niebieski, bursztynowy. Link do dokumentacji, w której jest rysunek: OLED . Z tego co wiem, publikacja planowana jest na Czerwiec. Z uwagi na spore zainteresowanie stosowny KIT będzie zapewne dostępny, choć sam montaż nie jest zbyt prosty z uwagi choćby na spore zagęszczenie wyprowadzeń złącza wyświetlacza: raster 0.5mm. Jak znam AVT, to KIT dostępny będzie z 2 czy 3 miesiące po publikacji, lecz zapewne w dobrej cenie (choć sam OLED kosztuje coś koło 70zł w detalu). Ja dysponuję 3 czy 4 płytkami. Dokumentację udostępnię w weekend - muszę okroić tekst artykułu. Pozdrawiam... Robert

Napisano
  • Autor

Popracowałem jeszcze trochę nad interface, jako, że lubię jak wszystko wygląda dobrze. Wersja finalna poniżej:

interface.jpg

Nie przewiduję kolejnych zmian. Wszystko chodzi płynnie i wzorcowo...Robert

Napisano

> Instrukcja obsługi/montażu:

> Instrukcja

> Robert

Do Speedster-a też podejdzie?

W ogóle z innymi autami współpracuje?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Hmm, sam już nie wiem po co umieszczam te instrukcje skoro nikt ich nie czyta :-(. Układ można zamontować do dowolnego samochodu wyposażonego w silnik benzynowy i elektroniczny wtrysk paliwa czyli w dzisiejszych czasach praktycznie wszystkie auta. Jeśli chodzi o diesla to nie mam pewności, ale powinien się sprawdzić w autach z common rail...Robert

Napisano

Hmm... to jak to się stało, że jest w kąciku Opla? To mylące.

Nie ma się czemu dziwić.

Dzięki za info.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Witam,

Publikacja TIDex'a zapowiedziana jest już na Maj, zaś TripCo na Czerwiec. Odpowiednie zestawy, jeśli będą, pojawią się zapewne z 2 miesiące później. Jakby co mam po 2 sztuki każdego do ewentualnego skompletowania części...Robert