Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup konia

Featured Replies

Napisano

Panowie. A jakby tak wziasc konia w leasing ? Używkę i podpisać umowę np z Tesco? Da się na tym wyjść na swoje czy nie warto? niewiem.gif

Napisano

Koń jak koń a nie potrzebujesz licencji na transport, zabezpieczeń bankowych itp?

Napisano
  • Autor

> Koń jak koń a nie potrzebujesz licencji na transport, zabezpieczeń bankowych itp?

to też. Badam grunt czy ma to szanse powodzenia wink.gif

Napisano

Kiedyś była firma Equs, kupowałeś u nich konia a oni ci trsy zapewniali.... teraz już ich nie widzę...

Ale w katowicach jest duda transport też widziałem ze mozna dla nich jezdzić na podobnej zasadzie zadzwoń zapytaj zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedyś była firma Equs, kupowałeś u nich konia a oni ci trsy zapewniali.... teraz już ich nie

> widzę...

> Ale w katowicach jest duda transport też widziałem ze mozna dla nich jezdzić na podobnej zasadzie

> zadzwoń zapytaj

mówisz o tych plandekach co stoją przy 79?

Napisano

> mówisz o tych plandekach co stoją przy 79?

Na wysokości zawodzia, w katowicach, mają reklamy na naczepach.

Napisano

> mówisz o tych plandekach co stoją przy 79?

Nie pakuj się w Dude... Ja o mało nie straciłem roboty, a firma w której pracuje nie poszła do piachu przez tą firmę...

Napisano

> Panowie. A jakby tak wziasc konia w leasing ? Używkę i podpisać umowę np z Tesco? Da się na tym

> wyjść na swoje czy nie warto?

Podlasie

Dla nich kiedyś śmigałem i było oki. Sporo u nas z ich naczepami śmiga ok.gif

Jak teraz jak wychodza to nie wiem. Trzy lata temu było oki

Napisano

> Panowie. A jakby tak wziasc konia w leasing ? Używkę i podpisać umowę np z Tesco? Da się na tym

> wyjść na swoje czy nie warto?

na tych tescowych kokosów nie zarobisz, miałem paru klientów którzy tak robili i zbytnio się nie rozwijali pracując pod tego typu firmami.

jeśli chcesz lepiej zarobić musisz mieć dobrą umowę najlepiej na niekonwencjonalny transport.

Miałem np klienta który woził skóry zwierzęce ze Skandynawi do Nowego Targu, dobrą kasę na tym robił i z czasem kupował kolejne auta

Napisano
  • Autor

Porozgladam się bo na razie chyba jednak mnie nie stać ma rozkręcenie interesu. Jednak koszt ciągnika, pozwoleń, zabezpieczenia przerasta mnie finansowo smile.gif

Ps. Zmiana pracy? Iveco zamienione na forda?

Napisano

> Porozgladam się bo na razie chyba jednak mnie nie stać ma rozkręcenie interesu. Jednak koszt

> ciągnika, pozwoleń, zabezpieczenia przerasta mnie finansowo

> Ps. Zmiana pracy? Iveco zamienione na forda?

yhy

już miałem dość tych "makaronów"

poza tym ciągniki się nie sprzedają a jak już sprzedają to na takich marżach że g..... z tego

Napisano

Z moich obserwacji wynika, że:

Po 1: zły moment na rozpoczynanie działalności transportowej, problemy z ładunkami, zaniżone stawki zwłaszcza w krajówce, wiele firm się zawija.

Po 2: firma typu "jeden ciągnik" na własnych uprawnieniach kojarzy mi się w obecnej sytuacji z ogólną biedą - ciężko coś z tego uciągnąć z tego co obserwuje. Oczy na zapałkach, spedycje często obdzielają tego typu firmy ładunkami, który nikt nie chce podjąć ze względu na niemożliwość wywiązania się jadąc zgodnie z przepisami etc. W razie awarii nie zarabiasz (brak zastępczego auta) lub płacisz kary umowne za niepodjęcie ładunku, ciężka harówa z której ciężko wyjść na swoje.

Ogólnie - odradzam i pozdrawiam ok.gif