Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrodniczo - zakładamy trawnik

Featured Replies

Napisano

Wiosna idzie Panie i Panowie cool.gif Przynajmniej tak mówią facepalm%5B1%5D.gif Było nie było czas zagospodarować teren przy balkonie. Postanowiłem zasiać jakąś fajną trawką. Na jesieni działkę przeleciałem glebogryzarką. Czy czynność tę powtórzyć też teraz, przed zasianiem? hmm.gif Możecie opisać od czego zacząć zakładanie trawniczka łącznie z pomocą przy wyborze gatunku trawy? ganja.gifgrinser006.gif

Napisano

Z grubsza posiłkowałem się TYM

dwa lata temu to było - do dziś trawnik "działa" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Z grubsza posiłkowałem się TYM

> dwa lata temu to było - do dziś trawnik "działa"

Dzięki ok.gif A jaki mało problemowy gatunek trawy byś polecił? cfaniaczek.gif

Napisano

> Dzięki A jaki mało problemowy gatunek trawy byś polecił?

Tu nie pomogę ponieważ za kazdym razem kupowałem (na dosiewanie itp) z marketu . Nie najtańsze ale tez nie jakieś najdroższe - ot średni produkt do tego raz w rozku nawóz do trawników i jest w miare ok.

Napisano
  • Autor

> Tu nie pomogę ponieważ za kazdym razem kupowałem (na dosiewanie itp) z marketu . Nie najtańsze ale

> tez nie jakieś najdroższe - ot średni produkt do tego raz w rozku nawóz do trawników i jest w

> miare ok.

Ok, dzięki 20.GIF Może ktoś jeszcze coś podpowie ok.gif

Napisano

ja najpierw wyrównałem klepisko za domem zlosnik.gif potem zamówiłem Kamaza ziemi, rozrzuciłem ją, wyrównałem deską, zagrabiłem i zasiałem trawę, potem regularne podlewanie i koszenie. Zacząłem w połowie sierpnia i do jesieni kilka razy było koszenie

Napisano

> Dzięki A jaki mało problemowy gatunek trawy byś polecił?

ja kupowałem w ogrodniczym na rogu Mickiewicza i Pod Krzywą-doradzili i tanio sprzedali - nawet nie pamiętam jaką trawę blush.gifzlosnik.gif

pamietam jeszcze ze sąsiad przykrywał swoj trawnik w trakcie "rozwoju" włókniną ogrodniczą, ale nie wiem czy to na ptaki czy zeby efekt jak w szkalrni robić blush.gif

Napisano

> Ok, dzięki Może ktoś jeszcze coś podpowie

Nie wiem jaki masz teren, ale u mnie koniecznością była siatka przeciw kretom.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jaki masz teren, ale u mnie koniecznością była siatka przeciw kretom.

Póki co kretowisk nie zaobserwowałem ok.gif Teren niewielki, 12 x 10 m ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja kupowałem w ogrodniczym na rogu Mickiewicza i Pod Krzywą-doradzili i tanio sprzedali - nawet nie

> pamiętam jaką trawę

Dzięki, podjadę na pewno waytogo.gif Chciałbym taką gęstą, coś jak na polu golfowym. Teren nie jest wielki więc cena nie ma większego znaczenia ok.gif

Napisano

> Póki co kretowisk nie zaobserwowałem Teren niewielki, 12 x 10 m

To nie ma znaczenia. Jeżeli chcesz mieć spokój, to odżałuj na tę siatkę, bo powierzchnia niewielka. To że dziś, nie masz, nie znaczy, że nie przylezą. U siebie kilka lat miałem, teraz nie mam, a sąsiadom z drugiej strony ulicy zrobiły właśnie z trawnika pas startowy w Modlinie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To nie ma znaczenia. Jeżeli chcesz mieć spokój, to odżałuj na tę siatkę, bo powierzchnia niewielka.

> To że dziś, nie masz, nie znaczy, że nie przylezą. U siebie kilka lat miałem, teraz nie mam, a

> sąsiadom z drugiej strony ulicy zrobiły właśnie z trawnika pas startowy w Modlinie

Tak też uczynię ok.gif

Napisano

> Tak też uczynię

Tym bardziej, że te siatki ostatnimi laty staniały.

Natomiast miej świadomość, że nie chronią przed pędrakami zlosnik.gif A tego cholerstwa co kilka lat się sporo pojawia. Na nie to tylko chemia i to silna.

Napisano
  • Autor

> Tym bardziej, że te siatki ostatnimi laty staniały.

> Natomiast miej świadomość, że nie chronią przed pędrakami A tego cholerstwa co kilka lat się sporo

> pojawia. Na nie to tylko chemia i to silna.

Średnio mi się uśmiecha silna chemia pod balkonem, nie mieszkam tu sam hmm.gif