Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nadkola. Co polecacie?

Featured Replies

Napisano

Z racji tego, że zima i ogólna chlapa jeszcze potrwa postanowiłem kupić nadkola do mojego parcha na tył. Jakie polecacie? Kiedyś PolCar produkował 2 rodzaje. Droższe i tańsze, i te lepsze (ku mojemu ździwieniu) były porządnie wykonane. Niestety nie można raczej już ich nigdzie dostac. Co polecacie, linki mile widziane smile.gif

Napisano

> Temat przerabiałem. Powiem szczerze, że te nadkola z Polcaru to lipa. Nie pasowały, tarły o koła i

> trzeba było rzeźbić.

> Następnie kupiłem takie jak te (z tymi wytłoczeniami):

> http://moto.allegro.pl/nadkole-fiat-cinquecento-i3083508211.html

> Wszystko OK, pasują.

Te, które podlinkowałeś to też Polcar confused.gif A jak wygląda ich montaż? Trzeba coś rzeźbić w budzie do ich mocowania?

Napisano

> Te, które podlinkowałeś to też Polcar A jak wygląda ich montaż? Trzeba coś rzeźbić w budzie do

> ich mocowania?

Faktycznie, te jednak też są z Polcaru, ale są o wiele lepiej wykonane i spasowane niż np. te: http://moto.allegro.pl/nadkola-nadkole-przod-tyl-fiat-cinquecento-91-98r-i3083689896.html

W budzie i zderzaku są otwory na wkręty, więc obejdzie się bez wiercenia. wink.gif W nadkolach też są otwory na śruby, ale można zrobić to po swojemu. Oczywiście bazuję na Cinquecento. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Seicento.

Napisano

mam takie same u siebie w sc...pasują bez problemu wink.gif ( chodzi o pierwszy link oczywiście )

Napisano

> mam takie same u siebie w sc...pasują bez problemu ( chodzi o pierwszy link oczywiście )

A na jakim zawiasie masz seja? Bo się zastanawiam czy na 70/50 nie będzie niespodzianki ^^

Napisano

> A na jakim zawiasie masz seja? Bo się zastanawiam czy na 70/50 nie będzie niespodzianki ^^

60/40

Napisano
  • Autor

double

Napisano

najlepiej jak byś poszedł do sklepu i przymierzył jeżeli są i do sc i do cc to muszą chyba czym się różnic ...lub w cale niczym wink.gif ja kupiłem właśnie w taki sposób te co pokazujesz na allegro są łudząco podobne do nadkoli w moim sc

Napisano
  • Autor

> najlepiej jak byś poszedł do sklepu i przymierzył jeżeli są i do sc i do cc to muszą chyba czym się

> różnic ...lub w cale niczym ja kupiłem właśnie w taki sposób te co pokazujesz na allegro są

> łudząco podobne do nadkoli w moim sc

Sęk w tym, że te "lepsze" nadkola PolCar'owkie do CC przestali produkować i są praktycznie nie dostępne.