Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniczek krokowy

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam Seytona 900 na wtrysku i potrzebuje wyczyścić silniczek krokowy gdyż na pewno jest zabrudzony (silnik 900, krokowiec od nowości nie czyszczony 13 lat i 140 tys km) wiec chciałbym się dowiedzieć gdzie dokładnie on się znajduje mile widziane fotki oraz jak go odkręcić(jakie klucze potrzebuje) i czym wyczyścić ( delikatnie falują mi obroty na biegu jałowym dlatego chce to zrobić).Ktoś z mechaników podpowiedział mi ze czyści się go wraz z przepustnica ale ja się na tym nie znam wiec chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi z "czym się to je " Dzięki za Pomoc.

Napisano

10519237702556150991.jpg

jak już rozbierzesz wtrysk to nie będziesz miał problemów z wyjęciem silniczka... chyba na 2 śruby jest przykręcany.. powodzenia

Napisano

> jak już rozbierzesz wtrysk to nie będziesz miał problemów z wyjęciem silniczka... chyba na 2 śruby

> jest przykręcany.. powodzenia

jest przykręcony śrubami z gwiazdką T20 smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak już rozbierzesz wtrysk to nie będziesz miał problemów z wyjęciem silniczka... chyba na 2 śruby

> jest przykręcany.. powodzenia

Ok a co do środków to czym go wyczyścić?

Napisano

> Ok a co do środków to czym go wyczyścić?

BENZYNA EKSTRAKCYJNA załatwi sprawę wink.gif

Ewentualnie są też takie specyfiki do czyszczenia przepustnic - także to też się nada wink.gif

Napisano

> Ok a co do środków to czym go wyczyścić?

jak masz pod ręką to użyj, a jak nie masz to kup w najbliższym motoryzacyjnym spraj do czyszczenia układów hamulcowych. Bardzo dobra sprawa smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak masz pod ręką to użyj, a jak nie masz to kup w najbliższym motoryzacyjnym spraj do czyszczenia

> układów hamulcowych. Bardzo dobra sprawa

Dzięki za pomoc. Do zamknięcia

Napisano
  • Autor

No wiec tak bedac u mechanika kazalem mu wyczyscic przepusnice i silniczek( bo ja sie na tym nie znam a nie chcialem nic sam popsuc) spojrzal na silnik pomyslal ( powiedzial do siebie pare wulgarnych słow grinser006.gif) a nastepnie zlapal jeden z przewodów doprowadzajacych powietrze i okazalo sie ze końcówka była już zgrębiała i przez to ciagnął lewe powiertrze dlatego mogly mi falowac obroty teraz chodzi super i nic nie musial czyscic