Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głuche stuki przy skręcie w prawo w SC

Featured Replies

Napisano

Witam Szanowne grono wink.gif

Mam taki problem. Od jakiegoś już czasu zdarzało się, że przy mocnym skręcie w prawo słychać było jakieś głuche stuki/uderzenia z zawieszenia lub spod samochodu. Ostatnio wymieniłem zawias na MTS 70/50 i odgłosy wyraźnie się nasiliły. Stuki zaczynają się już przy minimalnym skręcie kierownicą w prawo i nasilają się przy wdepnięciu gazu. Na dobrą sprawę czuć to bardziej przez siedzenie niż na kierownicy. Amory i springi są w bdb stanie, przeguby półosi są praktycznie nowe, łożyska amorów przednich również bdb....

Jakieś pomysły?

Napisano

> Witam Szanowne grono

> Mam taki problem. Od jakiegoś już czasu zdarzało się, że przy mocnym skręcie w prawo słychać było

> jakieś głuche stuki/uderzenia z zawieszenia lub spod samochodu. Ostatnio wymieniłem zawias na

> MTS 70/50 i odgłosy wyraźnie się nasiliły. Stuki zaczynają się już przy minimalnym skręcie

> kierownicą w prawo i nasilają się przy wdepnięciu gazu. Na dobrą sprawę czuć to bardziej przez

> siedzenie niż na kierownicy. Amory i springi są w bdb stanie, przeguby półosi są praktycznie

> nowe, łożyska amorów przednich również bdb....

> Jakieś pomysły?

jak miałem uszkodzony wahacz to takie rzeczy mi się działy (przy skrecie w lewo slychac bylo stuki . Poza tym jak pękła mi osłona gumowa na amortyzatorze monroe z przodu to rowniez słychać było takie bicie/chrupanie

Napisano

> jak miałem uszkodzony wahacz to takie rzeczy mi się działy (przy skrecie w lewo slychac bylo stuki

> . Poza tym jak pękła mi osłona gumowa na amortyzatorze monroe z przodu to rowniez słychać było

> takie bicie/chrupanie

czyli jednak jest duże prawdopodobieństwo że to wahacz . Gdyż osłone na lewym sworzniu ma pękniętą. Bo osłony, odboje, górne poduszki amora i przeguby ma funkiel nówki jakoś pół roku temu wymienione

Napisano

> czyli jednak jest duże prawdopodobieństwo że to wahacz . Gdyż osłone na lewym sworzniu ma pękniętą.

> Bo osłony, odboje, górne poduszki amora i przeguby ma funkiel nówki jakoś pół roku temu

> wymienione

Jak wymienilem wahacz to zniklo bicie chrupanie. Natomiast peknietej oslony na amortyzatorze nie wymienialem wd 40 spryskalem jakies pol roku temu i do dzis nie chrupie i nie bije