Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wtryskiwacze do wymiany

Featured Replies

Napisano

Witam

Po próbie przelewowej okazało się ,że dwa wtryskiwacze podają za dużą dawkę paliwa. W związku z tym poszukuję dwa wtryskiwacze Common Rail BOSCH 0 445 110 276 może koledzy coś podpowiedzą gdzie szukać aby było niedrogo a dobrze.

Napisano

> Witam

> Po próbie przelewowej okazało się ,że dwa wtryskiwacze podają za dużą dawkę paliwa. W związku z

> tym poszukuję dwa wtryskiwacze Common Rail BOSCH 0 445 110 276 może koledzy coś podpowiedzą

> gdzie szukać aby było niedrogo a dobrze.

Niestety nalezysz do dużej większości społeczeństwa, która trochę ( delikatnie mówiąc ) nie wie co pisze smile.gif Próba przelewowa w zasadzie nie ma nic do podawanej dawki paliwa. W pewnym stopniu ma,.. ale w prostej diagnostyce samochodowej, którą Ci wykonano nie mozna takich wniosków wyciągnąć. Więc powinieneś się zapytać swojego mechanika czy wtrysk ma za duzy przelew czy wtrysk podaje za dużą dawkę,.. bo to zupełnie inne sprawy. I nie rozumiem czemu ludzie szukają zaraz uzywanych wtrysków. W połowie przypadków kupuję się złom podobny do tego co się wyjmie ze swojego auta. A za podobne pieniądze można te wtryski naprawić na oryginalnych częściach i wiadaomo co się ma. Jakbyś potrzebował więcej infomacji to zadzwoń do mnie na numer ze strony w podpisie. Wyjaśnie,.. pomogę,.. może wyciągnę trochę kasy wink.gif

Napisano

> Witam

> Po próbie przelewowej okazało się ,że dwa wtryskiwacze podają za dużą dawkę paliwa. W związku z

> tym poszukuję dwa wtryskiwacze Common Rail BOSCH 0 445 110 276 może koledzy coś podpowiedzą

> gdzie szukać aby było niedrogo a dobrze.

ostatnio magik chciał znajomej wymieniac 2 wtryski...

kazałem je wyjac zawiozłem do kumpla do serwisu jakiś tekst rozebrał i stw ze sa ok - jak juz miał je rozebrane to kazałem wymienic uszczelki i inne pierdoły i lata do dzis...

takze podstawa to dobra diagnostyka smile.gif

Napisano

ma kolega rację używka w granicach 150 zł a za nowy rozpylacz ok 130 i zostaje jeszcze na piwo.gif

Napisano

> ma kolega rację używka w granicach 150 zł a za nowy rozpylacz ok 130 i zostaje jeszcze na

No bez przesady. Nowy rozpylacz boscha 130-180 plus jakaś robocizna za wymiane + testy i ew. regulacje 100-150. A sam rozpylacz to nie wszystko co się może popsuć we wtrysku.

Ale można kupic uzywkę za 150,-,.. też na tym często zarabiam. Bo co zapobiegliwszy przywiezie do sprawdzenia przed montażem. mniej zapobiegliwy przywiezie do sprawdzenia po montazu,.. jak nie działa smile.gif

Generalnie cena za "uzdrowienie" takiego wtrysku może się wahać od 150 do ok. 600. W zależności co dolega. Czasami wystarczy porządne czyszczenie ( nie żadne STP ), testy i regulacja. To właśnie te 150,-

Napisano

0433171822 <-- to jest ten rozpylacz vel końcówka ? wink.gif

STP itp. niekiedy pomogą , znajomemu kurierowi takie jeden specyfik kleen flo naprawił stukanie wtryskiwacza w 2.5tdi , rok śmiga 0 problema grinser006.gif

Napisano

tak,.. wiem, że czasami jest poprawa pracy silnika po tzw. STP.

Ale jakbyś zobaczył rozebrany wtryskiwacz ( rozpylacz ) po czyszczeniu STP i po ultradźwiękach to nie miałbyś wątpliwości co do skuteczności i róznic czysczenia obiema metodami.

Poza tym nie zawsze rozpylacz niedomaga z powodu osadów. Czasami lekko się przyciera. I tego żadne STP nie usunie. Oczywiście najlepiej wymienic rozpylacz. Ale mam też specjalną pastę polerską do iglic wtryskiwaczy i wiele z nich po takiej kosmetyce zrobiło jeszcze wiele kilometrów i jeździ nadal ( bo klienci nie wracają ).

Napisano

Ogólnie cena nowego wtrysku do stilona to 1000-1500zł/szt , a że to bosche zapewne to lepiej regenerować jak już coś , wyjdzie taniej.

Gdzieś był kiedyś news ,że w nowych wtryskach vag mechanizm psuje się po około 200tys km ... wink.gif ciekawe jak w jtd

Napisano
  • Autor

> Ogólnie cena nowego wtrysku do stilona to 1000-1500zł/szt , a że to bosche zapewne to lepiej

> regenerować jak już coś , wyjdzie taniej.

Ja znów znam opinię,że lepiej nie regenerować tylko wymiana najlepiej na o małym przebiegu. Regeneracja może okazać się nie opłacalna po podsumowaniu wszystkich kosztów a gwarancja i co za pół roku reklamacja a koszty.

Napisano

Jak bym miał robić to bym wybrał opcję regenerowanych w ASO fiat , wtedy nie ma grzyba bym miał potem lipę. Albo kupno nowych , używek bym się bał chyba ,że z wiadomego źródła , od kolegi , który Cię nie nabierze grinser006.gif

Wszystko zależy od tego kto naprawia , bo jak każdy wie , wiele części ori producentów jest po regeneracji vel jest nówką 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ja znów znam opinię,że lepiej nie regenerować tylko wymiana najlepiej na o małym przebiegu.

> Regeneracja może okazać się nie opłacalna po podsumowaniu wszystkich kosztów a gwarancja i co

> za pół roku reklamacja a koszty.

Co jakiś czas mam klienta z kupionymi wtryskami z auta o małym przebiegu. Tyle, że leżały gdzieś potem pół roku i się w nich wszystko "posklejało" od osadów i nie działają,.. nie mówiąc już o korozji. Ważne, żeby były niedawno zdjęte z działającego silnika.

Napisano
  • Autor

> Jak bym miał robić to bym wybrał opcję regenerowanych w ASO fiat , wtedy nie ma grzyba bym miał

ASO fiata regeneracja około 800zł szt + montaż 150zł

Napisano
  • Autor

> ASO fiata regeneracja około 800zł szt + montaż 150zł

wtryskiwacze Common Rail Bosch regeneracja nie taka prosta i nie taka tania. Nowe w ASO 1300 gwarancja 2 lata.

Napisano

Ja jakbym potrzebował to bym ominął pośrednika vel ASO fiata wink.gif Wiem skąd i po ile oni biorą heh 270751858-jezyk.gif Ale 800zł za regenerację fabryczną to chyba nie tak drogo , skoro "szpece" biorą 500-800zł grinser006.gif

Zaryzykuj z używkami , może nie trzeba będzie "stroić"

Napisano
  • Autor

jak kupić wtryskiwacz używany aby się nie dać oszukać?