Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy zla geometria/zbieznoz moze wplywac na....

Featured Replies

Napisano

wracanie samoczynne kierownicy jak rowniez dziwne zachowanie przodu na sliskim??

Robilem ostatnio tuleje wahaczy i mam wrazenie ze po tym zabiegu zawieszenie z przodu jest totalnie nieprzewidywalne...

Napisano

> wracanie samoczynne kierownicy jak rowniez dziwne zachowanie przodu na sliskim??

> Robilem ostatnio tuleje wahaczy i mam wrazenie ze po tym zabiegu zawieszenie z przodu jest totalnie

> nieprzewidywalne...

oczywiście, że tak. Ustawisz rozbieżnie to ciężko jechać na wprost i kierownica dziwnie wraca do położenia 0. Ale za to w zakrętach może się poprawić wink.gif

Napisano

> wracanie samoczynne kierownicy jak rowniez dziwne zachowanie przodu na sliskim??

oczywiście że tak, przy czym głównie takie zachowanie obserwuje się po wymianie końcówek drążków kierowniczych, zwrotnic i amortyzatorów...

Wymiana czegokolowiek w zawieszeniu będzie miała wpływ na prowadzenia, szczególnie zużyte na nowe lub seria/sport.

Po wymianie tulei przednich zbieżności nie zaszkodzi sprawdzić waytogo.gif

Napisano
  • Autor

to w przyszlym tygodniu czas na zbieznosc, bo geografia raczej nie ustawialna w moim francuziku grinser006.gif

Napisano
  • Autor

wymiana z generalnie sprawnej serii na poli... mysle ze moglo sie sporo pozmieniac w ustawieniach od tego...

Napisano

> wymiana z generalnie sprawnej serii na poli... mysle ze moglo sie sporo pozmieniac w ustawieniach

> od tego...

sprawdzić nie zaszkodzi nigdy, a skoro masz geo jak w cc/sc bez regulacji, to właśnie sama zbieżność mogła ulec zmianie i od tego "dziwnie" się kierownica zachowuje.

Koła piszczą w zakrętach po wymianie?

Napisano
  • Autor

nie, ale zrobilo sie dziwnie nerwowo...

Napisano

> nie, ale zrobilo sie dziwnie nerwowo...

poliuretan usztywnia wszystko w zawieszeniu, więc powinno być twardo, może nawet "nerwowo", jednak nie wracanie kierownicy to już raczej na pewno wina zbieżności

Napisano
  • Autor

wlasnie to mnie zmartwilo, poza tym przy przejezdzaniu przez torowisko jakos tak nijak jest, strasznie gumowo slinka.gif

Napisano

> nie, ale zrobilo sie dziwnie nerwowo...

rozbieżne masz prawdopodobnie.

Po zamontowaniu poliuretanów mogło sie coś pozmieniać. Poza tym przyzwyczajaj się do nerwowości bo trochę tego zostanie. Po prostu wszystko na drodze lepie czujesz.

Napisano
  • Autor

liczylem sie ze bedzie twardo i bardziej bezposrednio, wiec zdam relacje w tygodniu jak znajde kogos kto poswieci swoj cenny czas na moja zbieznosc i jej ustawienie, moze nie byc latwo, bo jakies oblezenie w warsztatach sie zrobilo zlosnik.gif

Napisano

> liczylem sie ze bedzie twardo i bardziej bezposrednio, wiec zdam relacje w tygodniu jak znajde

> kogos kto poswieci swoj cenny czas na moja zbieznosc i jej ustawienie, moze nie byc latwo, bo

> jakies oblezenie w warsztatach sie zrobilo

Matysiak?

Napisano
  • Autor

Narazie bede sie wkrecal na przysluge, jak sie nie uda to dopiero na usluge zlosnik.gif

btw. Krawczaka mam blizej zlosnik.gif

Napisano

> Narazie bede sie wkrecal na przysluge, jak sie nie uda to dopiero na usluge

> btw. Krawczaka mam blizej

No właśnie miałem zaproponować zlosnik.gif

Ale tak przy okazji to sprawdź dokładnie najlepiej na szarpakach bo z tymi tulejami to jakaś loteria jest