Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe dostawcze do 30tyś zł

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje kupić do kurierki auto typu Berlingo,Partner,Kangoo.Cena max 30tyś b-tto już żeby wyszło.Mam już jedngo kangoo z 2011r i jestem mega zadowolony.Teraz mam okazje kupić albo Berlingo albo Partnera w bardzo dobrej cenie i się zastanawiam...Jakie to ma opinie u użytkowników??Co byście polecili.Interesują mnie roczniki od 2009 w góre.......

Oba mają silniki 1.6 hdi 90ps i przebiegi oryginał 109tyś km,serwisowane w aso,polskie salonowe,klima elektryka itp itp,roczniki 2009.

Napisano

Berlingo i partner to jedno i to samo

Napisano
  • Autor

> Berlingo i partner to jedno i to samo

wiem wiem,różnią się znaczkiem wink.gif

Warto takie coś kupić czy poszukać lepiej kangoo???

Napisano

> wiem wiem,różnią się znaczkiem

> Warto takie coś kupić czy poszukać lepiej kangoo???

Warto. Bardzo fajne auto. Silnik raczej mało problemowy (z pierdółek - warto wymienić zawczasu uszczelki pod wtryskami, bo zdarza im się podciekać - a, że wtryski są w zagłębieniu, wyciekający ON tam zostaje i pod wpływem temp. silnika się "plastyfikuje". Jak się zaniedba, to trzeba je z tej mazi wycinać, a to żmudna robota. Jakbyś go kupował w tym ASO, to zapytaj o sitko na przewodzie olejowym do turbiny. Zdarza mu się zapychać, przez co turbina traci smarowanie. W pewnym momencie ASO zaczęło wywalać to sitko.

Silnik o niebo lepszy od 1.5dci pod względem niezawodności.

Przy wersji 90KM nie będziesz również miał dwumasowego koła zamachowego i filtra FAP.

Napisano

mam u siebie w firmie berlingo z takim silnikiem w sumie 6 sztuk

wszystkie jeżdżą od przeglądu do przeglądu,

awarii żadnej nie było tylko eksploatacja

ale żaden jeszcze nie przekroczył 100kkm

Napisano
  • Autor

> Warto. Bardzo fajne auto. Silnik raczej mało problemowy (z pierdółek - warto wymienić zawczasu

> uszczelki pod wtryskami, bo zdarza im się podciekać - a, że wtryski są w zagłębieniu,

> wyciekający ON tam zostaje i pod wpływem temp. silnika się "plastyfikuje". Jak się zaniedba,

> to trzeba je z tej mazi wycinać, a to żmudna robota. Jakbyś go kupował w tym ASO, to zapytaj o

> sitko na przewodzie olejowym do turbiny. Zdarza mu się zapychać, przez co turbina traci

> smarowanie. W pewnym momencie ASO zaczęło wywalać to sitko.

> Silnik o niebo lepszy od 1.5dci pod względem niezawodności.

> Przy wersji 90KM nie będziesz również miał dwumasowego koła zamachowego i filtra FAP.

no to musze podpytać o te akcje serwisowe.Poprosze faceta o vin to sprawdze to w Peugeocie.

Napisano

> no to musze podpytać o te akcje serwisowe.Poprosze faceta o vin to sprawdze to w Peugeocie.

Na to chyba nie było oficjalnych akcji serwisowych. To po prostu przypadłości tego silnika.

Napisano

> no to musze podpytać o te akcje serwisowe.Poprosze faceta o vin to sprawdze to w Peugeocie.

Problemem w tych autach jest tylnie zawieszenie. U mnie po 70 tyś km padła tylnia belka i musiałem regenerować - koszt 1200 zł.

Miałem wersję 5 osobową i pilnowałem, aby nie przeładować auta.

Napisano

czeste usterki to przekladnie kierownicze gorne miseczki amortyzatorow i bolaczka kazdego hdika rozszczelniajace sie miski olejowe i pompy oleju grinser006.gif a tak to fajne autko chociaz teraz pierwszy raz mam przypadek ze zerwal sie pasek rozrzadu w 90 wlasnie przy 118 tys grinser006.gif a autko jest po gwarancji i walczymy z peugeot polska o pokrycie kosztow i narazie marnie to wyglada oslabiony.gif

Napisano

> Problemem w tych autach jest tylnie zawieszenie. U mnie po 70 tyś km padła tylnia belka i musiałem

> regenerować - koszt 1200 zł.

> Miałem wersję 5 osobową i pilnowałem, aby nie przeładować auta.

Ale Ty miałeś chyba Partnera I, który miał nieszczęsną belkę z czopami na łożyskach igiełkowych (306/Xsara i podobne). Tu, w założonym budżecie i wieku, mowa już o Partnerze II.

Napisano
  • Autor

> A może Dacia Dokker - to samo co Kangoo ...

ciężko będzie do 30tyś kupić....

Napisano

Jako czasem kierowca powiem - kangoo lub caddy - zrywne i mało awaryjne smile.gif