Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kapie z podłączenia chłodnicy

Featured Replies

Napisano

Hej,

miałbym potrzebę przestawienia w dniu jutrzejszym samochodu o 40km zlosnik.gif (mniejsza o to, że jazda bez zderzaka, ale może by się udało zlosnik.gif ).

Ale ... kapie z tego podłączenia chłodnicy.

Z jednej strony jest zwykły cybant, a od strony chłodnicy jakaś cwana zawleczka. Myślałem, że też po prostu dorzucę tam cybant i dojadę do celu, ale taka opcja odpada.

Ma ktoś pomysł na prowizorkę na czas dojazdu do swojego mechanika czy szukać mechanika w obecnej lokalizacji? zlosnik.gif

Tą "zawleczkę" śmiało mogę zdjąć, ale chyba nie bardzo chciałbym to ruszać, bo rozgrzebię i stanę w miejscu i będzie dupa zlosnik.gif

Napisano

z tego co kojarzę jest tam oring tak więc pewnie on coś puszcza jak wyciągniesz zawleczkę to wyciągasz ten element w całości.

Napisano

Sciagnij zawleczke i poprostu szarpnij - zejdzie.

Jest tam oring, widocznie puszcza, bo zle zalozony. Z ciekawostek to ten oring po wyjęciu i odstawieniu na godzinke robi sie dwa razy wiekszy wiec rada jest taka, zeby zmierzyc jego wymiar zaraz po wyjeciu, albo sprawdzic w katalogu jaki tam siedzi, zakupic taki sam i cieszyc sie szczelnym polaczeniem

Napisano
  • Autor

> Sciagnij zawleczke i poprostu szarpnij - zejdzie.

> Jest tam oring, widocznie puszcza, bo zle zalozony. Z ciekawostek to ten oring po wyjęciu i

> odstawieniu na godzinke robi sie dwa razy wiekszy wiec rada jest taka, zeby zmierzyc jego

> wymiar zaraz po wyjeciu, albo sprawdzic w katalogu jaki tam siedzi, zakupic taki sam i cieszyc

> sie szczelnym polaczeniem

nie mam już dzisiaj gdzie szukać oringu... nie bardzo chyba mam jak to ugryźć

Napisano

> nie mam już dzisiaj gdzie szukać oringu... nie bardzo chyba mam jak to ugryźć

panie teflon i bedzie dobrze 270751858-jezyk.gif

Napisano

> panie teflon i bedzie dobrze

nie będzie dobrze,

Taki oring kosztuje kilka zł. Jest sens się pierdzielić potem w kolejną naprawę?

Napisano

> nie będzie dobrze,

> Taki oring kosztuje kilka zł. Jest sens się pierdzielić potem w kolejną naprawę?

na czas do zakupienia nowego będzie dobrze. wiadomo że nie ma sensu ryzykowac przy naprawie za parę zł możliwości rozlecenia się w najmniej odpowiednim momencie.

Napisano

> nie będzie dobrze,

> Taki oring kosztuje kilka zł. Jest sens się pierdzielić potem w kolejną naprawę?

Przesadziles z ceną, kupowalem ostatnio po jakies 80groszy... podobnie rzecz sie ma z innymi oringami - np uszczelniacz oring bagnetu oleju w BMW ASO 32zl clown.gifclown.gif cena w sklepie z łozyskami - 60gr grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> panie teflon i bedzie dobrze

ujnia zlosnik.gif

zdjąłem zawleczkę, rozłączyłem to to, owinąłem jedną część teflonem i złożyłem... efektu brak praktycznie smile.gif

swoją drogą nie znalazłem tam żadnego oringu hmm.gif

auto podstawiłem do mechaniora, jutro dostanie kluczyki, bo ja wyjechać musiałem zlosnik.gif

Napisano

> Przesadziles z ceną, kupowalem ostatnio po jakies 80groszy... podobnie rzecz sie ma z innymi

> oringami - np uszczelniacz oring bagnetu oleju w BMW ASO 32zl cena w sklepie z łozyskami -

> 60gr

mówiłem o ASO. Nie każdy oring da się dokupić idealnie w sklepie z gumkami. Dobierzesz bardzo podobny, ale często nie będzie identyczny.