Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym usunąć klej po uszczelce na okuciu szafy przesuwnej?

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w tytule.

Po kilku latach uszczelka na okuciu rantu drzwi szfy suwanej zaczela sie odklejac.

Zerwalem ja i kupilem nowa uszczelke, jednak po zerwaniu starej na okuciu pozostal klej (jest twardy, szklisty).

Nie wiem jak go usunac zeby nie podrapac aluminium.

Zna ktos dobra metode?

286893101-2.jpg

post-61568-14352520294526_thumb.jpg

Napisano

Może Aceton techniczny do nabycia w Castoramie albo są takie spraye do zmywania kleju ale nie stosowałem to nie wypowiem się.

Napisano

> Pytanie jak w tytule.

> Po kilku latach uszczelka na okuciu rantu drzwi szfy suwanej zaczela sie odklejac.

> Zerwalem ja i kupilem nowa uszczelke, jednak po zerwaniu starej na okuciu pozostal klej (jest

> twardy, szklisty).

> Nie wiem jak go usunac zeby nie podrapac aluminium.

> Zna ktos dobra metode?

ostatnio to przerabialem kupiłem spray tytan do czyszczenia pistoletów z pianki montażowej jakieś 15zł na bazie facetom i wszystko tym teraz czyszczenia stara pianka zeszła po pół roku smile.gif w szafie przeżywanej miałem takie włoski przyklejone, włoski odpadły klej żółty pozostał więc tym samym sprayem tytan na szmatką i zeszło po kilku ruchach bez użycia siły. polecam. nic się nie odbarwilo. kupowałem w Leroy za 15 czy 20 zł spray chyba 0,5l

Napisano

> Pytanie jak w tytule.

> Po kilku latach uszczelka na okuciu rantu drzwi szfy suwanej zaczela sie odklejac.

> Zerwalem ja i kupilem nowa uszczelke, jednak po zerwaniu starej na okuciu pozostal klej (jest

> twardy, szklisty).

> Nie wiem jak go usunac zeby nie podrapac aluminium.

> Zna ktos dobra metode?

Jeżeli klej się trzyma tak, że go nie możesz usunąć, a nowe uszczelki będziesz naklejał w tych samych miejscach, to po prostu odtłuść stary klej i naklej uszczelki na niego?

Alternatywnie, jeżeli klej jest szklisty, to spróbuj go podgrzać suszarką, może się uplastyczni i da się go "zwałkowywać".

Napisano
  • Autor

> ... w

> szafie przeżywanej miałem takie włoski przyklejone, włoski odpadły klej żółty pozostał więc

> tym samym sprayem tytan na szmatką i zeszło po kilku ruchach bez użycia siły. polecam.

wlasnie o taka wlochata uszczelke mi chodzi ok.gif

> nic się

> nie odbarwilo. kupowałem w Leroy za 15 czy 20 zł spray chyba 0,5l

ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli klej się trzyma tak, że go nie możesz usunąć, a nowe uszczelki będziesz naklejał w tych

> samych miejscach, to po prostu odtłuść stary klej i naklej uszczelki na niego?

Raczej odpada, bedzie brzydko wygladalo, pozostaly klej stanowi dosc gruba warstwe, dodatkowo miejscami odpadl sam, a miejscami wydrapalem szpare jak na foto.

> Alternatywnie, jeżeli klej jest szklisty, to spróbuj go podgrzać suszarką, może się uplastyczni i

> da się go "zwałkowywać".

To moznaby sprobowac.