Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Jak odpiąć wtyczki ECU?

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio włączył mi się tryb serwisowy i wystąpił brak reakcji na pedał gazu (błędy P1120, 1121).

Chciałem przeczyścić wtyczki od ECU, ale za cholerę nie mogę ich odpiąć. Wyczytałem u wujka googla, że trzeba gdzieś z boku wtyczek popchnąć śrubokrętem, ale odciągam w dół (ok 90 stopni) te dwie dźwigienki co są na wtyczkach, z każdej wtyczki wysuwa się w bok taki a'la zamek, ale samej wtyczki wypiąć nie mogę. Nie chcą wyjść ani w dół, ani w inną stronę angryfire.gif

Nie chcę "rwać na ostro", może coś gdzieś robię źle bądź czegoś nie naciskam odpowiednio?..... confused.gif

Napisano
  • Autor

> Pociągnij za ten zamek do końca.

Nic już dalej nie chciało iść, ani te dźwigienki, ani te zameczki co się wysunęły po trochu z każdej wtyczki.

Można przeciągnąć te zatrzaski jeszcze dalej niż te 90 stopni w dół, bo wolałbym nic nie urwać a było już czuć wyraźny opór?

Napisano

Jak się przyjrzysz, to dźwignia ma ogranicznik, więc obracasz ją, aż się o niego oprze. Równocześnie z obracaniem dźwigni, ciągnij za zamek, który wysuwa się z wtyczki. Wtyczka powinna się, podczas tej operacji wysuwać z gniazda.

Napisano
  • Autor

Ok. Spróbuję jak trochę przeschnie na dworze