Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

E34 525 tds - jak to się sprawuje?

Featured Replies

Napisano

Jadę dzisiaj oglądać E34 touring z silnikiem 525tds, rocznik 1994. Wyposażenie dość konkretne:

- klima

- elektryka 4 szyb i lusterek

- dwa szyberdachy

- skrzynia manual z tempomatem

Brzmi interesująco, cena kosztuje średnią krajową, na co mam zwrócić uwagę? W których miejscach gnije, co najczęściej nie działa, na co zwrócić uwagę przy tym silniku?

Ile realnie może to palić? Używam samochodu na dojazdy do pracy 50 km dziennie, 80% trasa ok 90-100 km/h, 20% miasto bez korków.

Napisano

> Jadę dzisiaj oglądać E34 touring z silnikiem 525tds

> Brzmi interesująco, cena kosztuje średnią krajową, na co mam zwrócić uwagę? W których miejscach

> gnije, co najczęściej nie działa, na co zwrócić uwagę przy tym silniku?

To stary trup więc sprawdź wszystko zlosnik.gif a tak bardziej serio, części są tanie jak barszcz, więc ew. naprawa nie będzie problemem, skup się na stanie karoserii. Zerknij też na górne mocowanie amortyzatora z tyłu i wszystko od spodu na czym trzyma się przód.

> Ile realnie może to palić?

10l

Tu masz wątek w którym pytałem o auto dla kolegi.

W ramach ciekawostki, po 1.5 roku bezproblemowej jazdy, koledze udało się zapuścić samochód na tyle skutecznie, że mocniejsze hamowanie skończyło by się prawdopodobnie szlifem silnika po asfalcie zlosnik.gif Generalnie przód się zdezintegrował i wszystko trzyma się na farbie/rdzy. Silnik działa bezproblemowo. Karoseria nie ma grama rdzy (a przynajmniej nie widać)

Napisano

> Brzmi interesująco, cena kosztuje średnią krajową, na co mam zwrócić uwagę? W których miejscach

> gnije, co najczęściej nie działa, na co zwrócić uwagę przy tym silniku?

Pękające głowice, przegrzewające się silniki.

Napisano

I słynna pompa wtryskowa. (ciężko odpala na ciepłym ). Koszty naprawy były dosyć drogie ale tematem interesowałem się z 8 lat temu. Może coś się zmieniło