Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Avensis ma ktos?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy ktos posiada avensisa 2.2 150 lub 170ph?

szukam takiego i mam kilka pytan odnosnie kupna, usterkowosci itp..

Napisano
  • Autor

> accorda kup

zastanawialem sie nad honda, ale nie mam tyle kasy.a akord drogi.szukam do 30k,ale min 2006r

Napisano

> Witam.

> Czy ktos posiada avensisa 2.2 150 lub 170ph?

> szukam takiego i mam kilka pytan odnosnie kupna, usterkowosci itp..

Wczoraj takim jezdzilem, kolega ma od nowego 2009r, 2.2 150KM, ostatnio po boxie na 180KM. W sumie jest zadowolny, z usterek to jeden amortyzator przedni sie konczy. Niby one duzo pala ale u kolegi mieszane z przewaga trasy wychodzi pod 8l, wiec calkiem ok.

Auto poprawne, ale nie porywa jak to Toyota smile.gif

Napisano
  • Autor

> Wczoraj takim jezdzilem, kolega ma od nowego 2009r, 2.2 150KM, ostatnio po boxie na 180KM. W sumie

> jest zadowolny, z usterek to jeden amortyzator przedni sie konczy. Niby one duzo pala ale u

> kolegi mieszane z przewaga trasy wychodzi pod 8l, wiec calkiem ok.

> Auto poprawne, ale nie porywa jak to Toyota

Wlasnie czytalem ze duzo pali honda, avensis zmiesci sie w 7 w miescie..

szukam takiego 150ph, 2,2, czytalem ze udana jednostka.

ale jakies ustarki?

na co zwrocic uwage?

Niby tapicerka jest slaba, to wiem..

Napisano

> Wlasnie czytalem ze duzo pali honda, avensis zmiesci sie w 7 w miescie..

Nawet na AK pojawialy sie posty ze ten motor nie jest ekonomiczny. 7 w miescie jakos nie uwierze , co potierdza moj kolega, jezdzac po malym miescie bez korkow powyzej 8. To jednak spory samochod i silnik pow 2l.

> szukam takiego 150ph, 2,2, czytalem ze udana jednostka.

Ja bym jeszcze pochylil sie nad Accordem o ile nie bedzie to pierwszy rocznik od wprowadzenie icdti.

> ale jakies ustarki?

> na co zwrocic uwage?

> Niby tapicerka jest slaba, to wiem..

Tapicerka to fakt wyglada jak szmatka, jednka po przebiegu 60 kkm nie widac zuzycia.

Napisano

tak samo jak tdi w 5 hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

>

> Ja bym jeszcze pochylil sie nad Accordem o ile nie bedzie to pierwszy rocznik od wprowadzenie

> icdti.

A czemuz to pierwsze i cTDi sa niefajne??.

Napisano

ja moim 2.0 126KM tyle nie spalam. Min 8 a zimą to nawet 10 - ale krótkie odcinki po 3 km.

> szukam takiego 150ph, 2,2, czytalem ze udana jednostka.

To czytałes nie tam gdzie trzeba - tu poczytaj http://avensis.info/viewtopic.php?f=71&t=12956

> ale jakies ustarki?

> na co zwrocic uwage?

> Niby tapicerka jest slaba, to wiem..

Słaba jak słaba ale paskudna w czyszczeniu.

Auto bardzo wygodne,taki rodzinny kanapowóz. Sporo mieści bagażu i na tylnym siedzeniu sporo miejsca ma.

Napisano
  • Autor

A Accord 2.0 ten 140ph ile pali?

Podoba mi sie, to fakt, ale nie wiem nic wiecej o tym samochodzie...

Rynek ubogi jest w auuta z drugiej reki, bardzo malo tego jest.

Brac kombi jak juz,czy nie?

Glosne te combi?

No sam nie wiem, tak szukam czegos do tej kwoty i moze cos poradzicie, z japoncow?

Napisano

> A czemuz to pierwsze i cTDi sa niefajne??.

Problemy ze sprzeglem, turbina, wadliwe kolektory. Dla kolegi poza powyzszym padly jeszcze wtryski.

Napisano

> Problemy ze sprzeglem, turbina, wadliwe kolektory. Dla kolegi poza powyzszym padly jeszcze wtryski.

Kol sa wadliwe przez caly przekroj rocznikow. I kazdy mogl sobie je pojechac wymienic na akcji serwisowej.

Sprzeglo hehe to samo jak wyzej, po prostu jest za slabe, tak samo pada w UFO 2,2. I trzeba dodac, ze nie konczy sie dwumasa tylko docisk.

Turbina, wtryski ?? Imo tryb rzeznika. Nawet na forum accorda nic nie ma na ten temat.

Ofc moim zdaniem piwo.gif

Napisano

> Kol sa wadliwe przez caly przekroj rocznikow. I kazdy mogl sobie je pojechac wymienic na akcji

> serwisowej.

> Sprzeglo hehe to samo jak wyzej, po prostu jest za slabe, tak samo pada w UFO 2,2. I trzeba dodac,

> ze nie konczy sie dwumasa tylko docisk.

> Turbina, wtryski ?? Imo tryb rzeznika. Nawet na forum accorda nic nie ma na ten temat.

> Ofc moim zdaniem

Z tego co pamiętam, zarówno kolektory jak i w turbo Honda dokonała modyfikacji jakiś czas po wystąpieniu usterek. Dodatkowo robiąc akcję serwisową na kolektory (niestety przy autach sprowadzonych był problem z wymianą na kosz ASO). Wiem też, że są właśnie dwie rodzaje turbin w pierwszych rocznikach, różniły się AFAIR ułożyskowaniem i te po zmianowe są dużo trwalsze, te przed niestety padają dość szybko.

Wtryski - to diesel, więc zawsze mogą paść.

Nawet w jakieś ostatnio gazecie był test Accorda z dieslem i poza och-ahami nt tego silnika odradzali zakup z pierwszego rocznika opisując własnie to co podałem jako szybko zużywające się. Dodali chyba jeszcze dwumasę.