Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uderzenie podczas zapalania

Featured Replies

Napisano

witam,

zauwazylem ostatnio nowa chorobe mojej 159. Mianowicie jak jest zimno pali normalnie od tzw strzala, ale jak na dworze zrobi sie troche cieplej tzn tak powyzej 10 stopni, podczas zapalania cos trzasnie tak mocno w silniku i zatrzesie cala buda.

Nie wiem jak to opisac, ale jest takie mocne gluche uderzenie, jak silnik jest cieply tego nie ma, tylko jak postoi pare godzin i zdarzy ostygnac.

Napisano

To nie jest zalezne od temperatury ale od tego jak dlugo krecisz rozrusznikiem. Strzela jak sie za krotko kreci zlosnik.gif

Bylem z tym keidys w ASO hehe.gif

Napisano
  • Autor

> To nie jest zalezne od temperatury ale od tego jak dlugo krecisz rozrusznikiem. Strzela jak sie za

> krotko kreci

> Bylem z tym keidys w ASO

jak krece dlugo tez tak jest

Napisano

> jak krece dlugo tez tak jest

To sprawdzilbym swiece zarowe

Napisano

> To sprawdzilbym swiece zarowe

Świece sprawdzić nie zaszkodzi, ale zwłaszcza przy dodatniej temp. otoczenia mają one nikły wpływ na uruchamianie silnika.

Napisano

> witam,

> zauwazylem ostatnio nowa chorobe mojej 159. Mianowicie jak jest zimno pali normalnie od tzw

> strzala, ale jak na dworze zrobi sie troche cieplej tzn tak powyzej 10 stopni, podczas

> zapalania cos trzasnie tak mocno w silniku i zatrzesie cala buda.

> Nie wiem jak to opisac, ale jest takie mocne gluche uderzenie, jak silnik jest cieply tego nie ma,

> tylko jak postoi pare godzin i zdarzy ostygnac.

Korekcje na wtryskiwaczach ewentualnie kończące się koło dwumasowe.

Myślę, że powodem problemów może być zła praca wtrysków lub luzy na kole dwumasowym.

Słyszałem też o kłopotach z rozrusznikami które po pewnym czasie zaczynają nie być w stanie wygenerować właściwej prędkości obrotowej i silnik zapala tak jak przy zbyt krótkim przytrzymaniu ,,rozruchu''.

Napisano

> Słyszałem też o kłopotach z rozrusznikami które po pewnym czasie zaczynają nie być w stanie

> wygenerować właściwej prędkości obrotowej i silnik zapala tak jak przy zbyt krótkim

> przytrzymaniu ,,rozruchu''.

Ja miałem ten problem przy odpalaniu trzęsło silnikiem. Okazało się, że rozrusznik nie wyskakiwał od razu po zapaleniu tylko zostawał przez chwile na kole. Po zregenerowaniu rozrusznika problem znikł.