Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Webasto - pytanie laika

Featured Replies

Napisano

Kupiłem Multiple, która ma zamontowane Webasto wraz ze sterownikiem, takim kwadratowym.

Póki co nie bawiłem się tym bardziej, jednak jak mam ciepły samochód właczam przycisk grzania manualnego, słychać, że pod autem załaczają się jakieś pompki (dzwięk jak z odrzutowca), jednak nie słychać żadnego silniczka, nie ma dymienia (silnik w samochodzie to JTD). Wentylatory się włączają wewnętrznie i tyle.

Ogólnie jakie są standardy załączenia? Czy jak włącze rano, przy samochodzie z zimnym silnikiem, ale przy temp zewnętrznej 20 st to zacznie to działać?

Chciałbym jakoś sprawdzić urządzenie czy w ogóle działa, ale nie wiem jakie musza być spełnione warunki, żeby się uruchomiło...

Bak mam pełny, wyświetlacza po włączeniu nie wyświetla żadnych błędów czy coś, jedynie symbol grzania i podświetlenie...

Napisano

Jak włączysz "ręcznie" czyli naciśniesz płomyk to Webasto powinno się uruchomić nawet w lato, jak długo będzie grzało to zależy od czujnika i czasu bo albo jakiś czujnik temperatury albo zaprogramowany czas odcina urządzenie. Nigdy tego nie sprawdzałem dokładnie.

Jak włączasz to słychać taki jakby szum i cichutkie cykanie, to znaczy że urządzenie się uruchamia i słychać pompeczkę.

Jak urządzenie masz sprawne i jest ciepło to dymienia może nie być, jak się kiepsko rozpala to może czasami puścić "bąka" dymnego.

Jak jest zimno to przez chwilę może "dymić" parą ale to normalne i po chwili zanika.

Napisano

przy rozgrzanym plynie chyba ok 80* postojowe sie nie włączy samo w sobie tylko własnei wentylator wewnątrz ,pompka zacznie chodzic ale po chwili sterownik ja wylączy .

sprawdż rano ,wtedy powinno działać normalnie ,chyba ze jest cos spsute jednak waytogo.gif

Napisano
  • Autor

A jak jest spsute to jakoś można odczytać błąd? Sterownik powinien coś pokazać?

Jeżeli to diesel to chyba ten silniczek powinno być jakoś słychać, czy się myle?

Napisano

> A jak jest spsute to jakoś można odczytać błąd? Sterownik powinien coś pokazać?

potrzeba interfejsu i softu

> Jeżeli to diesel to chyba ten silniczek powinno być jakoś słychać, czy się myle?

Ale nie ma znaczenia czy diesel czy benzyna. Powinno być slychac dmuchawe z pieca i delikatnie pompke paliwa

Napisano

> A jak jest spsute to jakoś można odczytać błąd? Sterownik powinien coś pokazać?

> Jeżeli to diesel to chyba ten silniczek powinno być jakoś słychać, czy się myle?

Nie bo to nie jest silnik Diesel tylko taka "turbina" słychać coś jakby bardzo stłumioną suszarkę do włosów