Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skraplacz klimatyzacji

Featured Replies

Napisano

witam. Mama pytanie: czy ktoś sam wymieniał ten element czy tylko aso albo dobry mechanik. A jeśli ktoś wymieniał sam to proszę o parę wskazówek krok po kroku i opinia o stopniu trudności wymiany.

Napisano

do sciagniecia zderzak

wzmocnienie przednie

po tej operacji dopiero mozesz sciagac chlodnice klimy

Napisano
  • Autor

>Temat zamknięty, skraplacz wymieniony. Do ściągnięcia:

-nadkola

-zderzak

-wzmocnienie (pas przedni)

-plastikowa kierownica powietrza

-klakson

-skraplacz dostępny: do odkręcenia trzy śrubki mocujące oraz śrubka przewodów klimatyzacji.

Taki mały manual, gdyby ktoś miał moją przypadłość czyli sypiące się lamelki oraz rozszczelniony układ przy czujniku klimy.

Napisano

> -nadkola

> -zderzak

> -wzmocnienie (pas przedni)

> -plastikowa kierownica powietrza

> -klakson

> -skraplacz dostępny: do odkręcenia trzy śrubki mocujące oraz śrubka przewodów klimatyzacji.

> Taki mały manual, gdyby ktoś miał moją przypadłość czyli sypiące się lamelki oraz rozszczelniony

> układ przy czujniku klimy.

jakiej firmy i ile dales jesli to nie tajemnica ? (moze byc priv) pytam bo na dniach jade do serwisu tez to wymieniać

Napisano

Ostatnio znajomemu załatwiałem do Bravo i po upuście od znajomego kupiłem za 420 zł Valeo. W serwisie kosztuje coś koło 900 zł. Najlepsze, że jakiś chińczyki miał w cenniku na wyjściowo po 460 zł.

Napisano
  • Autor

Wymieniałem u znajomego mechanika. Skraplacz nissens 330zł. czujnik bo tam była nieszczelność 180zł. Robocizna + nabicie klimy + części =700zł.

Napisano
  • Autor

> To zamienił Ci dobry skraplacz na ... dobry.

Nie wiem o czym mówisz z tym dobry na dobry.

Domniemam że chodzi Ci o jakość. Kolega kupił do vectry jakiś za 200zł dwa lata temu i śmiga mu do tej pory i nic się nie dzieje. Sprawdzałem opinie(nissens miał pozytywy) oraz ceny skraplaczy i w podobnej cenie i ocenie był jeszcze delphi, ale akurat nie był dostępny.

A jeżeli chodzi o wymianę to połowa lamelek wyleciała ze starego skraplacza w trakcie rozbierania i wyciągania.

To skuteczność chłodzenia jest żadna mimo szczelności skraplacza. Natomiast czujnik wymienił po sprawdzeniu szczelności układu i to właśnie tam był upływ czynnika.

Napisano

Napisałeś, że wymieniłeś skraplacz, a winny okazał się czujnik. Precyzuj informację, a obędzie się bez takich nieścisłości.

Nissensa mogłem mieć za 290 zł, ale wybrałem Valeo. Znajomy miał ostatnimi czasy kilka wpadek z nimi, więc wziąłem powyższe.

Nie ma co porównywać cenowo Vectry do Bravo, bo to nowszy model i wiadomo, że ceny części wyższe.

Napisano

Nissens kiedys byl klasa sama dla siebie jesli chodzi o wszelkiego rodzaju chlodnice. Niestety obecnie znizaja sie nawet do wsadzania chinoli we wlasne pudla.

Napisano

> Napisałeś, że wymieniłeś skraplacz, a winny okazał się czujnik. Precyzuj informację, a obędzie się

> bez takich nieścisłości.

KLIK KLIK

czytanie ze zrozumieniem grinser006.gif

Napisano

panowie konczymy debaty, owner ma skraplacz kupiony, wymieniony i tyle w temacie