Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wężyki LPG - BRC SQ24

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

W laćku od października mamy zamontowany LPG, ostatnio wymieniałem olej, świece, i zauważyłem że są różnej długości wężyki od wtrysków do nawiertów icon_rolleyes.gif

na gazowym forum jedni piszą że może wpływać negatywnie, inni że nie powinno się nic dziać, ale był temat gdzie posypała się głowica w punto, przez niefachowy montaż - m.in różnej długości wężyków (montowane notabene w tym samym zakładzie co my icon_eek.gif )

Napisałem do BRC, (z ciekawości co powiedzą wink.gif ), i odpisali, że:

"Nie powinno mieć to wpływu na trwałość silnika- gaz jest wtryskiwany pod ciśnieniem- nie zasysany."

Niestety pomierzyć mogę dopiero na drugi tydzień, teraz wrzucam zdjęcia zrobione kiedyś (ale widać, że wężyk z cylindra 4 jest najdłuższy - bo idzie w prawo pod odmą i dopiero skręca w dół ; a cylindra 1 najkrótszy - idzie "w dół" prosto do nawiertu ):

listwat.jpg

listwap.jpg

Co sądzą na ten temat forumowi gazownicy?

Co odpisać tym z brc, mi się wydaje że różnej długości wężyki powodują większą bezwładność układu (opóźnienie), ale czy na pewno?

Z góry dzięki piwo.gif

Napisano

> Co sądzą na ten temat forumowi gazownicy?

Standard w BRC, partackie warsztaty partnerskie montują instalacja na odp...ol.

Napisano
  • Autor

> Standard w BRC, partackie warsztaty partnerskie montują instalacja na odp...ol.

Niestety, ale ja nie chcę odpuścić - chcę żeby ktoś dał mi potwierdzenie jakie konsekwencje może mieć taki montaż, i napiszę do niech e-maila, bo teraz niejako trochę mnie zlali.

Napisano

> Nikt nie jest w stanie nic powiedzieć

u mnie w seacie instalacja brc zakładana w belgii, o obecnym przebiegu 130 tys. też nie ma równych wężyków. Jeździ normalnie, nie zaobserwowałem negatywnych objawów. grinser006.gif Mogę stwierdzić, że długość wężyków nie ma znaczenia. grinser006.gif

Napisano

nie ma różnicy ok.gif