Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hydrauliczne pytanie.

Featured Replies

Napisano

Czy jak pada deszcz i przy lewym i prawym słupku z przodu, przy połączeniu plastiku maskującego słupek i podsufitki i tylko z przodu mam mokre zacieki to mam do czynienia z nieszczelnością przy uszczelce szyby czy też uszczelnienie przy relingach ma już dosyć?

No po gradobiciu i urwaniu chmury... mamy to..

286957379-szwy.jpg

I to z lewej i prawej strony, relingów nie ruszałem ale podejrzewam że masa wypełniająca jest w podobnym stanie.

286957379-polaczenie.jpg

post-153788-1435252059743_thumb.jpg

Napisano

szyba to ci raczej pod sama podsufitke nie podchodzi . jedno jest pewne -zapamiętaj na cale zycie ! starożytni hydraulicy odkryli ze woda to nie g...no i jak zechce droge zawsze znajdzie . wsio jest możliwe. 20.GIF

Napisano

Moim doświadczeniem to problem jest zapewne w pękającym zabezpieczeniu połączenia dachu z bokiem auta pod relingiem pod tymi zaślepkami czarnymi. Trzeba je zdemontować, tak samo jak relingi, dokładnie to wyczyścić, stare zabezpieczenie najlepiej wydrapać, porządnie odtłuścić i uszczelnić to silikonem dekarskim. Proponuję silikonu nie żałować.

Napisano

jedz na myjnie . wode delikatnie pryskaj na uszczelke szyby tak aby nie szlo na dach . sprawdz czy sa przecieki . teraz lej po dachu tez delikatnie aby imitować opady . powinieneś szybko dojść co jest winne .

Napisano

Popatrz i poczytaj TU tylko nie stosuj silikonu lecz masę uszczelniającą np. Masa

Napisano
  • Autor

Dobry pomysł ale musiałbym wpierw wszystko osuszyć a leje u mnie średnio co trzy godziny angryfire.gif

Napisano

W 2007 zastosowałem masę którą podlinkował kol. zbyszkorst i do dzisiaj nie cieknie. Żeby usunąć listwy plastikowe zasłaniające szwy musisz zaczepić palce od strony osi wzdłużnej dachu i szarpnąć. Musi wyskoczyć a potem jak w manualu.

Powodzenia i pogody życzę cool.gif

Napisano

Mialem identycznie. Winne byly szwy dachowe a wlasciwie masa ktora je uszczelnia. Wyczyscilem uszczelnilem sylikonem i zapomnialem o problemie.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Zdjąłem dzisiaj reling z jednej strony i tragedia w niektórych miejscach masa uszczelniająca się wykruszyła i jest szczelina, dodatkowo parkowanie pod modrzewiem spowodowało że cała masa małych igiełek zablokowała odpływ wody. Jutro postaram się wszystko poliuretanowym uszczelniaczem pociągnąć.