Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande finale...

Featured Replies

Napisano

Olałem tanie spawarki, za 200 zł kupiłem na allegro butlę z mieszanką Ar+CO2, reszta kasy pójdzie na naprawę migomatu jeśli sam sobie nie poradzę.

Butli mam dostatek ale one są wielkie, ciężkie i sprawiają że waga wózka z migomatem rośnie o 100% - stąd pomysł na małą zgrabną butlę - do dorywczych prac domowych będzie jak znalazł.

Jako ciekawostkę napiszę że butla pełna z wysyłką pobraniową będzie mnie kosztowała 225 zł. Taka sama butla u mnie na wybrzeżu 240 zł plus kaucja jeśli nie ma się własnej butli. spineyes.gif

Napisano

> Cumel, ile są warte te spawarki za 350 zł dające niby 320-350A?

350A z trudem daje najtańszy Bester z podajnikiem po sporych rabatach dla dużego odbiorcy biglaugh.gif. Sprawdź ile kosztuje palacz.gif.

Napisano

Z tego co mi wiadomo to ta z sklepu na L to może posłużyć jako lutownica a nie spawarka. Cienizna, co najwyżej mozna tym pospawac 3mm blachę ...

Ale może ktoś mnie wprowadza w błąd.

Napisano
  • Autor

> Z tego co mi wiadomo to ta z sklepu na L to może posłużyć jako lutownica a nie spawarka. Cienizna,

> co najwyżej mozna tym pospawac 3mm blachę ...

> Ale może ktoś mnie wprowadza w błąd.

Statków spawać nie będę, większość życia spawałem blachy grubości około 1 mm. Ale to magiem.

Gdybym WIEDZIAŁ że to coś z lidla faktycznie pospawa 3 mm kątownik czy rurę to bym kupił, ale nie wiem.... A umoczyć 200 zł nie ma sensu.

Napisano
  • Autor

> 350A z trudem daje najtańszy Bester z podajnikiem po sporych rabatach dla dużego odbiorcy .

> Sprawdź ile kosztuje .

625 zł najtańszy nowy Bester o prądzie spawania 150A. hmm.gif

Napisano

> Cumel, ile są warte te spawarki za 350 zł dające niby 320-350A?

Jakies 0.20zl za kg. Przewody troszke lepiej placa. zlosnik.gif

Napisano

> 350A z trudem daje najtańszy Bester z podajnikiem po sporych rabatach dla dużego odbiorcy .

> Sprawdź ile kosztuje .

Rozmawiamy o mma. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jakies 0.20zl za kg. Przewody troszke lepiej placa.

No dobra...A w cenie 500 zł da się kupić jakąś sensowną spawarkę?

Mówimy o pracach przydomowych, nie będzie działała 24/24 7/7. wink.gif

Napisano

> No dobra...A w cenie 500 zł da się kupić jakąś sensowną spawarkę?

> Mówimy o pracach przydomowych, nie będzie działała 24/24 7/7.

Jakiś inwerter pewnie się znajdzie wink.gifjakiś tekst

170A jest wystarczające do domowego użytku zlosnik.gif w przypadku mma bo w magu to stanowczo za mało zlosnik.gif

Napisano

> 625 zł najtańszy nowy Bester o prądzie spawania 150A.

BMW od dziadka z Niemiec, po przeglądzie, nie wymaga wkładu finansowego grinser006.gifhehe.gif.

Napisano

> Statków spawać nie będę, większość życia spawałem blachy grubości około 1 mm. Ale to magiem.

> Gdybym WIEDZIAŁ że to coś z lidla faktycznie pospawa 3 mm kątownik czy rurę to bym kupił, ale nie

> wiem.... A umoczyć 200 zł nie ma sensu.

Dokładnie to 199. Dziś też chwilę przed nią stałem. Bo moja daje pod 400A mogę nią ciąć szyny kolejowe, ale jest jeden problem - waży pewnie ze 100 kg. O ile na kółkach ją bez problemu wszędzie przeciągnę (założyłem fajne kółka od radzieckich wózków do wożenia amunicji do myśliwców i bombowców zlosnik.gif), poza tym zrobiłem jej zaczep do traktora, to już na przykład na taras jej nie wtargam. A czasem tam coś potrzebuję pospawać i tak mała by się przydała. Tyle że ja rzadko spawam detale cieńsze od 1 mm, raczej w zakresie 2,5-5 mm.

Napisano

> Z tego co mi wiadomo to ta z sklepu na L to może posłużyć jako lutownica a nie spawarka. Cienizna,

> co najwyżej mozna tym pospawac 3mm blachę ...

> Ale może ktoś mnie wprowadza w błąd.

Kto jeszcze w dzisiejszych czasach kupuje transformatorówkę ?!? 5 sek na dedrze inwentorowej i już wiedziałem, że nigdy więcej nie chcę mieć jako hobbysta transformatora w ręku.

Napisano

> Kto jeszcze w dzisiejszych czasach kupuje transformatorówkę ?!? 5 sek na dedrze inwentorowej i już

> wiedziałem, że nigdy więcej nie chcę mieć jako hobbysta transformatora w ręku.

ja kupiłem transformatorówkę.

Jak narazie to jest mi ona wystarczająca i czegoś się tam już nauczyłem.

Napisano

> Statków spawać nie będę, większość życia spawałem blachy grubości około 1 mm. Ale to magiem.

> Gdybym WIEDZIAŁ że to coś z lidla faktycznie pospawa 3 mm kątownik czy rurę to bym kupił, ale nie

> wiem.... A umoczyć 200 zł nie ma sensu.

Szkoda kasy, max prąd 80A to za mało

Napisano
  • Autor

> Dokładnie to 199. Dziś też chwilę przed nią stałem. Bo moja daje pod 400A mogę nią ciąć szyny

> kolejowe, ale jest jeden problem - waży pewnie ze 100 kg. O ile na kółkach ją bez problemu

> wszędzie przeciągnę (założyłem fajne kółka od radzieckich wózków do wożenia amunicji do

> myśliwców i bombowców ), poza tym zrobiłem jej zaczep do traktora, to już na przykład na taras

> jej nie wtargam. A czasem tam coś potrzebuję pospawać i tak mała by się przydała. Tyle że ja

> rzadko spawam detale cieńsze od 1 mm, raczej w zakresie 2,5-5 mm.

Finalnie kupiłem tarcze do cięcia i stojak do szlifierki. Te rzeczy mogą mi się przydać bo planuję zabawę z hydrauliką.

Do spawarki jakoś nie mogę się przekonać, poczekam aż ktoś z ak kupi i wyda werdykt. zlosnik.gif