Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alpine 9812

Featured Replies

Napisano

Witam! Po wielu bólach i szukaniach na forach, postanowiłem zaszaleć i zamówiłem w koncu Alpinke 9812. Co prawda serce boli - cena 1399 - ale co tam. Dostawa jutro. Może ktoś jeszcze do tego czasu szepnie pare słówek o tym radyjku? Po montażu skrobne ja pare słówek. Czekam i pozdrawiam

Napisano

Własnie sie z tym modelem rozstałam,chociaz troche z bolem,ale trzeba brnac dalej i eksperymetowac z nowosciami.

Po 2 latach uzytkowania moge powiedziec smiało ze jest to bardzo fajne radyjko,zadnych problemów z mechanizmem,laserem .Na duzy plus zasługuje korekcja czasowa,wbudowane filtry,duze mozliwosci ustawien dzwieku,wiec powinno Cie zadowolic.Kilka funkcji ukrytych ale po poobcowaniu godzinnym z radiem i instrukcja obsługi wszystko robi sie w miare jasne.

Widze ze radio trzymie cene 2 lata temu kosztowało mnie 1500zł,teraz zmieniło własiciela i tez jest zadowolony.

Napisano
  • Autor

Nie miałem pojęcia ze to juz taki stary model. Ale opinie chodza o nim bardzo dobre. A czemu zmieniasz i na co jeśli wolno zapytać>?

Napisano
  • Autor

Zastanawiam się jeszcze bo w tym samym sklepie jest jeszcze model ALpine 9851R? -1199 zł. Waham sie waham

Napisano

> Zastanawiam się jeszcze bo w tym samym sklepie jest jeszcze model

> ALpine 9851R? -1199 zł. Waham sie waham

IMO 9812 będzie lepszym wyborem

ok.gif

Napisano

Jak juz sie chcesz wahac i zastanawiac to lepiej nad 9835 a jak nie ma to bierz 9812 lub 15.

To nie ma znaczenia czy to jest stary model czy nowy ,najwaniejsze jak gra,a gra przyjemnie.

A ja zmieniłam hmmmmmmmmm powiedzmy ,ze troche eksperymetuje i mi sie na monitory w samochodzie teraz udzieliło wink.gif.

Jak to wszystko zagra to sama narazie nie wiem,ale pewnie jak skoncze to cosik skrobne na forum.

Napisano
  • Autor

> A ja zmieniłam hmmmmmmmmm powiedzmy ,ze troche eksperymetuje i mi sie

> na monitory w samochodzie teraz udzieliło .

Chyba faktycznie 9812 . A jak o monitorach i dvd to próbowałem się od dłuższego czsu dowiedziec czegos o JVC z dvd .(patrz watek JVC z dvd za tysiaka) ale nikt nie wyraża opinii na ten temat.

Napisano

> Chyba faktycznie 9812 . A jak o monitorach i dvd to próbowałem się od

> dłuższego czsu dowiedziec czegos o JVC z dvd .(patrz watek JVC z

> dvd za tysiaka) ale nikt nie wyraża opinii na ten temat.

E nie o takie plastikowe zabawki mi chodzi zostaje wiernie przy alpinie i bedzie stacja medialna do tego procek i zmieniarka dvd pozniej narazie sobie to odpuszczam,w tej chwili chodzi mi o dobrej jakosc dzwiek i do tego bede dazyc.

Napisano
  • Autor

> E nie o takie plastikowe zabawki mi chodzi

Widze że nie masz dobrego zdania o JVC. Ja tez nie bardzo, ale te dvd mnie swędzi. Można skompletowac kilka godzin dobrej muzy.

Napisano
  • Autor

> dobra muze to sie kompletuje na org cd wkłada do zmieniarki i

nie kumam org cd ??..... i po drugie nie mam zmieniarki. .

Napisano
  • Autor

a i jeszcze jedno na normalną płytke dvd mozesz sobie zgrać prawi 7 płytek w normalnej jakości ( nie mówię tu o mp3 nawet z birate 24- próbowałm wpakować i udało mi się 1100 kawalków w "przyzwoitej jakości" dostane od niektórych opieprz z a cytat) .

Napisano
  • Autor

>No i jestem po montażyku. I wrażenie - to nadpodziw mocny dżwięk (jednak te 60 wat to je to) II wrażenie - kociokwik z ustawieniami. Ile tego tutaj jest, powoli dochodze ale makabra. III wrazenie strasznie jasno świeci ale mozę mozna coś z tym zrobic (może przykryc kocem hehehe) IV - sam nie wiem co o tym mysleć........... może więcej komentarzy później

Napisano

60W ??Hehehehe nie patrz na to co jest napisane to jest moc max tym sie nie nalezy sugerowac.Nie pamietam teraz dokładnie ale chyba na cos koło 17W w rms.

Napisano
  • Autor

Może i tak , ale w porównaniu do firmowego "sprzetu" przy 30 % mocy juz charcząły mi głosniki. A teraz przy 30 % Alpiniki musze trzymać szyby żeby mi nie wyskoczyły- ot subtelna różnica

Napisano

Radio mozna przyciemnic, a wyswietlacz ustawic zeby sie wylaczal, wlacza sie jak dotkniesz ktoregokolwiek przycisku, taki wygaszacz, podobno zmniejsza to zaklocenia w dzwieku.

Napisano

> 60W ??Hehehehe nie patrz na to co jest napisane to jest moc max tym

> sie nie nalezy sugerowac.Nie pamietam teraz dokładnie ale chyba

> na cos koło 17W w rms.

niestety Kasiu w tym przypadku Alpine poszło znacznie do przodu V Drive ma 4x25 RMS

Napisano

> niestety Kasiu w tym przypadku Alpine poszło znacznie do przodu V

> Drive ma 4x25 RMS

moge sie mylic akurat te parametry nie były mi zbytnio potrzebne wink.gif

Napisano
  • Autor

Jestem juz po ustawieniach (mam taka nadzieje że dotarłem do wszystkiego - a jest tego troszku). Wrażenie takie ze jestem pod wrażeniem smile.gif)). Bomba, miodzio, co tam jeszcze. Dźwięk subtelny, ale jednocześnie mocny, basik mocny, wyrażny, ale nie łupiący. O to mi chodziło. Polecam i pozdrawiam.

Napisano

> Zastanawiam się jeszcze bo w tym samym sklepie jest jeszcze model

> ALpine 9851R? -1199 zł. Waham sie waham

A co to za sklep taki tani...? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

U nasz na prowincji- jest tylko jeden sensowny sklep NordAuto.

Napisano

> U nasz na prowincji- jest tylko jeden sensowny sklep NordAuto.

Domyślam się, że chodzi o:

Norauto - Twoje Auto Centrum...

Hmmm... No faktycznie.. Chyba ceny ALPIN mamy najlepsze na naszym rynku... A już się bałem, że jakaś konkurencja... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba ceny ALPIN mamy najlepsze na naszym

> rynku... A już się bałem, że jakaś konkurencja...

A coż to kolega z handlowej branży? W takim razie może jakiegoś suba, albo co po znajomości ..... grinser006.gif ? Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.