Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki interfejs polecacie?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem interfejsu do Stilo a już przeszukałem forum nasze i innych i tak na prawdę nie doszedłem do wniosku żadnego.

Mam tutaj dwie opcje:

http://allegro.pl/elm-327-1-4-pl-ford-fiat-renault-opel-honda-elm327-i3322267231.html

http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-lancia-fiatecuscan-vag-usb-pl-i3319036744.html

i chciałbym się dowiedzieć czy to jest jedno i to samo, czy zupełnie jakieś inne rzeczy. VAG/ELM? Ewentualnie co innego moglibyście polecić.

Generalnie chciałbym żeby mi posłużył do prostej diagnostyki, kasowania błędów, czy raportowania...

I przy okazji kolejne pytanie. Czy darmowy FES jest coś wart? Czy są jakieś inne dobre darmowe programy?

Napisano

Ja polecam ELM 327 na Bluetooth.

VAG z tego co pamiętam to KKL i bodajże nie wszystko obsłuży (ale silnik tak).

Napisano

ELM327+adaptery oraz VAG kkl do poduszek.

Wszystko opisane w wiadomym wątku o FES/MES.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ja polecam ELM 327 na Bluetooth.

> VAG z tego co pamiętam to KKL i bodajże nie wszystko obsłuży (ale silnik tak).

ELM 327 na Bluetooth + smartfon i masz mega zabawkę grinser006.gif

Napisano

> ELM 327 na Bluetooth + smartfon i masz mega zabawkę

O to właśnie chodzi smile.gif Ogólnie interfejs może sobie cały czas siedzieć w gnieździe a mając program w telefonie można w każdej chwili sprawdzić błędy smile.gif Jak ktoś ma telefon z windows mobile to może sobie nawet wrzucić smartphonową wersję FESa smile.gif

Napisano
  • Autor

Oki to w takim razie to co podałem w pierwszym linku tyle ze na Bluetooth? Ten sprzedawca tez posiada takie:)

A apki jakieś dobre są na Android Markecie czy szukać czegoś innego instalowanego z zewnatrz?

Napisano

Taki sam tylko Bluetooth.

Aplikacji jest sporo. Osobiście używam OBD Car Doctor, który tyle co do sprawdzenia i skasowania błędów starcza.

Napisano

>Ogólnie interfejs może sobie cały czas siedzieć w gnieździe

I pobiera do 60 mA, sprawdziłem.

Napisano

> ELM327+adaptery oraz VAG kkl do poduszek.

> Wszystko opisane w wiadomym wątku o FES/MES.

> Pozdrawiam BAS

Kupiłem sobie właśnie taki ELM w Chinach. Moduł w FES łączy się tylko z ECU auta ale juz z body nie chce. Wywala komunikat o słabym połączeniu. Wiem że z poduszkami się nie połączę ale czemu z resztą nie mogę? W programach na androida pokazuje jakieś herezje typu 200 obr/min na biegu jałowym. OCB?

Napisano

> Kupiłem sobie właśnie taki ELM w Chinach. Moduł w FES łączy się tylko z ECU auta ale juz z body nie

> chce. Wywala komunikat o słabym połączeniu. Wiem że z poduszkami się nie połączę ale czemu z

> resztą nie mogę? W programach na androida pokazuje jakieś herezje typu 200 obr/min na biegu

> jałowym. OCB?

W wątku o FES/MES wyszukaj frazę "problem rezystora".

Pozdrawiam BAS