Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 1.1 spi padło ( niestety długie)

Featured Replies

Napisano

Witam

Problem jest wg mnie dość dziwny gdyż padło chyba wszytko na raz, ale od początku. Jadąc z prędkością ok 70/80km/h zabrałem się za wyprzedzanie autka które jechało dla mnie za wolno smile.gif więc redukcja "but" i wszystko git a zaraz: spadek mocy, paliwo było czuć w środku, "marchewa" się świeciła i już dalej nie pojechałem. dawanie mu więcej gazu, redukcja na niższe biegi nic nie pomagało. po otwarciu maski w zbiorniczku przybyło płynu chłodzącego (po jakiś 20 min spadło do normalnego) nie ma w nim oleju, po zdjęciu puszki dolotu z przepustnicy dym, na 90 % rozrzad też się przestawił gdyż po próbie zakręcenia wałem najpierw dokręciłem srubę (ku mojemu zdziwieniu), a rozrusznik zachowuje się tak jakby bendix się nie wysuwał. W kompa wepne się dopiero jutro bądź też w poniedziałek więc błedy zczytam i usue ale co z resztą?? od czego zacząć?? mogło zerwać klin na wale skoro koło dolne od rozrzadu nie bylo dokręcone??

Aaa bym zapomniał po przekręceniu silnikiem słychać syczenie (sprężanie jest) ale też słychać taki metaliczno-sprężynujący dźwięk (szczerze ciężko go opisać do czego jest podobny) jakby się sprężynke jakąś napinało

Napisano
  • Autor

po przeskanowaniu silnika wywalilo błedy map sensora, sondy lambda i czujnika położenia wału.

Klin na dolnym kole rozrządy został zmielony czyli go nie ma. Teraz przy składaniu jakim momętem dokręcić śrubę od koła rozrządu bo nie mogę znaleźć nigdzie informacji??

Napisano

> Teraz przy składaniu jakim momętem

> dokręcić śrubę od koła rozrządu bo nie mogę znaleźć nigdzie informacji??

Koło zębate wałka rozrządu: 120Nm smile.gif

Napisano
  • Autor

> Koło zębate wałka rozrządu: 120Nm

ooo jasny gwint az tyle yikes.gif czyli przy dokręcani będzie w głowie jedna myśł grinser006.gif jeb.. czy nie jeb.. grinser006.gif

Napisano

> ooo jasny gwint az tyle czyli przy dokręcani będzie w głowie jedna myśł jeb.. czy nie jeb..

bez przesady.

120 to zwykłą grzechotką się dokręca.

Sprawdź najpierw kompresję,będziesz wiedział czy zawory całe.

Pisz z przecinkami i trochę bardziej zrozumiale.

Bo ten twój pierwszy post jest lekko ....