Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czeszemy owczarka podhalańskiego...

Featured Replies

Napisano

...tylko czym hmm.gif Są różne szczotki na rynku, sam mam jakąś niby dobrą, ale strasznie się za każdym razem umęczymy. Do tego dochodzą tzw. kołtuny, ale te to będzie trzeba pewnie wyciąć... To jak, takie coś może być? Pies jest zdecydowanie kudłaty hehe.gif

Pomóżcie łowcarkowi, hej zlosnik.gif

Napisano

A próbowałeś używać szczotki w takim stylu:

http://allegro.pl/multi-system-delikatna-szczotka-do-uchwytu-nowosc-i3264936668.html

Zrobiona z cienkich drutów, bez żadnych kulek na ich końcach, no i każdy drut jest lekko zagięty. W porównaniu do tego co jest na aukcji można kupić coś trochę większego - może nadal w marketach leżą tego typu szczotki firmowane przez pedigree.

Napisano
  • Autor

> A próbowałeś używać szczotki w takim stylu:

> http://allegro.pl/multi-system-delikatna-szczotka-do-uchwytu-nowosc-i3264936668.html

> Zrobiona z cienkich drutów, bez żadnych kulek na ich końcach, no i każdy drut jest lekko zagięty. W

> porównaniu do tego co jest na aukcji można kupić coś trochę większego - może nadal w marketach

> leżą tego typu szczotki firmowane przez pedigree.

A popatrzę, zaraz będę w markecie ok.gif

Oglądałem tą szczotkę w zoologicznym, ale wydało mi się, że za krótkie te ząbki ma dla mojej podhalanki. Kupiłem inną, podobną do tych dziwnych furmo... furio... czegoś tam zlosnik.gif, ale ma dwa rzędy zębów, które uginają się pod naciskiem. Wczoraj była próbka i szło przyzwoicie ok.gif

Tego typu sprzęt ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Tego typu sprzęt

Ja mam leona ale myslę że może być podobnie

To z linka co wrzuciłeś jest dobre. Te drucikowe szczoty tez dają radę bo szybko rozczesują tylko musi być duża. Furminator sobie raczej odpuść bo drogi i raczej przy takiej sierści się nie sprawdzi. Jak na moje to musi być rzebień z długimi metalowymi zębami

U mnie dobrze idzie też takim i takim i to u nas właściwie 4 główne sprzęty. Filc małymi krokami ale idzie rozczesać,

Napisano

> A popatrzę, zaraz będę w markecie

> Oglądałem tą szczotkę w zoologicznym, ale wydało mi się, że za krótkie te ząbki ma dla mojej

> podhalanki. Kupiłem inną, podobną do tych dziwnych furmo... furio... czegoś tam , ale ma dwa

> rzędy zębów, które uginają się pod naciskiem. Wczoraj była próbka i szło przyzwoicie

> Tego typu sprzęt

Mam taki i na owczarku niemieckim długowłosym sprawuje się najlepiej z tych, które dotychczas próbowałem. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mam taki i na owczarku niemieckim długowłosym sprawuje się najlepiej z tych, które dotychczas

> próbowałem.

Daje radę rzeczywiście. Do tego mam szczotkę z cienkimi drutami i pies już zaczął jakoś wyglądać ok.gif