Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

urlop a jazda w innej firmie

Featured Replies

Napisano

Siemano. Panowie jak wygląda taki przypadek? Bo szukam pracy, mam ofertę, tylko ze od zaraz. Szef z dnia na dzień mnie nie pusci a inaczej robota przepadnie. Jest możliwość pracowania w nowej firmie na umowę zlecenie czy coś w czasie urlopu w teraźniejszym zakładzie pracy? Pzdr

Napisano

> Siemano. Panowie jak wygląda taki przypadek? Bo szukam pracy, mam ofertę, tylko ze od zaraz. Szef z

> dnia na dzień mnie nie pusci a inaczej robota przepadnie. Jest możliwość pracowania w nowej

> firmie na umowę zlecenie czy coś w czasie urlopu w teraźniejszym zakładzie pracy? Pzdr

Możesz normalnie pracować na drugim etacie na umowę o pracę. Musisz tylko pogodzić godziny pracy oraz w Twoim przypadku czas pracy kierowców.

Też miałem taką sytuację, że praca od zaraz a dotychczasowy szef nagle poczuł do mnie przywiązanie i oczywiście robota musi być zrobiona a termin wypowiedzenia umowy to 3 miesiące. Niestety (choć w tym momencie na szczęście) miałem baaardzo kiepską umowę; był to ułamek etatu od najniższej krajowej. Powiedziałem, że w zasadzie nie widzę problemu żeby dalej u niego pracować ale od dnia następnego pracuję tak, jak mam w umowie zlosnik.gif Wolny byłem praktycznie od zaraz, na odchodne dostałem wyrazy politowania nade mną i moją naiwnością bo przecież to niemożliwe, żebym miał lepiej gdzie indziej smirk.gif

Zastanów się nad swoją umową, pogadaj z szefem i powodzenia smile.gif

Napisano

> Siemano. Panowie jak wygląda taki przypadek? Bo szukam pracy, mam ofertę, tylko ze od zaraz. Szef z

> dnia na dzień mnie nie pusci a inaczej robota przepadnie. Jest możliwość pracowania w nowej

> firmie na umowę zlecenie czy coś w czasie urlopu w teraźniejszym zakładzie pracy? Pzdr

Podobno w tej chwili umowa już nie jest wymagana przy kontroli. U mnie był nawet kierowca na własnej działalności. Szef twierdzi, że w zeszłym roku przepisy się zmieniły.

Napisano
  • Autor

> Podobno w tej chwili umowa już nie jest wymagana przy kontroli. U mnie był nawet kierowca na

> własnej działalności. Szef twierdzi, że w zeszłym roku przepisy się zmieniły.

umowa nie , ale zaświadczenie od pracodawcy w którym napisano ze posiadam badania lekarskie, psychotesty ITD wymaga. A chyba nie przedstawię zaświadczenia z firmy x, jeżdżąc dla firmy y?

Napisano

> umowa nie , ale zaświadczenie od pracodawcy w którym napisano ze posiadam badania lekarskie,

> psychotesty ITD wymaga. A chyba nie przedstawię zaświadczenia z firmy x, jeżdżąc dla firmy y?

w twoim przypadku, jesli nie masz wymienionego prawa jazdy na te z wpisanym kodem i terminem ważnośći , nowy pracodawca musiałby wystawić takie zaświadczenie. czy na to pójdzie ?. lepiej byłoby mieć wymienione prawo jazdy.

przeciwskazań do pracowania gdzie indziej podczas urlopu w swojej firmie nie ma. interesuje cię czas pracy ( tacho) i ciągłość ( uropówki itd)

Napisano
  • Autor

> w twoim przypadku, jesli nie masz wymienionego prawa jazdy na te z wpisanym kodem i terminem

> ważnośći , nowy pracodawca musiałby wystawić takie zaświadczenie. czy na to pójdzie ?. lepiej

> byłoby mieć wymienione prawo jazdy.

Za rok muszę zrobić kurs doszkalający, to będę mieć dopiero wbite wink.gif

> przeciwskazań do pracowania gdzie indziej podczas urlopu w swojej firmie nie ma. interesuje cię

> czas pracy ( tacho) i ciągłość ( uropówki itd)

28dni rozumiem, ale co w końcu z papierami odnośnie zatrudnienia bo oryginały są u obecnego pracodawcy confused.gif

Napisano

> Za rok muszę zrobić kurs doszkalający, to będę mieć dopiero wbite

> 28dni rozumiem, ale co w końcu z papierami odnośnie zatrudnienia bo oryginały są u obecnego

> pracodawcy

poprosić o ksero albo - ja pamiętam ,że wyniki badań są w 2 egzemplarzach , jeden dla pracodawcy , drugi dla kierowcy . Ja te swoje zawsze mam w domu schowane gdyby coś...

na zaświadczeniu o niekierowaniu ( urlopówce ) wpisuje się datę zatrudnienia w danej firmie , tu też trzeba "dobrze " wpisać.