Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zatarty amortyzator

Featured Replies

Napisano

czy ktoś z Was spotkał się z podobnym zużyciem amortyzatora? mechanik sprawdzając auto na podnośniku stwierdził, że zatarty/zblokowany mam jeden z amorów (prawy tył). Amortyzatory są jeszcze ori renault, mają 118kkm nalotu i 10lat na karku - więc ich czas już chyba nadszedł swieca.gif mieliście tak kiedyś?

Co kupić?

Napisano

zdarza sie niestety, jak ma byc dobrze a niekoniecznie tanio to KYB, Jak ma byc taniej i dobrze to Gabriel oddam po jakies 110-115zl

Napisano
  • Autor

Kyb excel-g?

Napisano

bierz Gabriela smile.gif cena jest naprawde spoko a jakos gwarantuje grupa TRW wink.gif a Kyb po ~200pln za sztuke wychodzi..

Napisano
  • Autor

> bierz Gabriela cena jest naprawde spoko a jakos gwarantuje grupa TRW a Kyb po ~200pln za sztuke

> wychodzi..

a kyb nie są przypadkiem sztywniejsze od serii

a gabriel to mi się z figurkami aniołów kojarzy hehe.gif

Napisano

zle Ci sie kojarzy, Gabriel tez jest wzmocniony wink.gif

Napisano

> czy ktoś z Was spotkał się z podobnym zużyciem amortyzatora? mechanik sprawdzając auto na

> podnośniku stwierdził, że zatarty/zblokowany mam jeden z amorów (prawy tył). Amortyzatory są

> jeszcze ori renault, mają 118kkm nalotu i 10lat na karku - więc ich czas już chyba nadszedł

> mieliście tak kiedyś?

> Co kupić?

Ja dwa tygodnie temu wymieniłem (fabryczne jeszcze) amory tylne w 307. Po 10 latach i nieco ponad 180kkm. Ale moje się nie zatarły, tylko wylały.

Wrzuciłem na tył Bilsteina B4. I pierwsze co zauważyłem, to poprawa hamowania. Dzięki lepszej trakcji tylnych kół, ABS przestał być mocno nadpobudliwy. Teraz naprawdę trzeba się postarać by zadziałał.

A Bilstein ma dobrą cenę, ja u siebie we Wrocku, kupiłem z allegro, po 146zł sztuka.

Napisano

szkoda ze jakosc bilsteina mocno upadla, nawet b6/b8 sie ostatnio sypia, od siebie nie polecam, przyklad z 406, 5 razy wymieniany prawy amor, za kazdym razem po symbolicznym przebiegu zaczynal stukac, kazda reklamacja bez problemu rozpatrywana, o czyms to niestety swiadczy...

Napisano
  • Autor

mnie się w MI B4 już wysypały - strzelają nawet na maleńkich nierównościach... za bila podziękuję no.gif

Napisano

> i to jest madra decyzja

To ja na wszelki wypadek zachowam paragon. wink.gif

Napisano
  • Autor

no to zbiera mi się lista życzeń do Ciebie zlosnik.gif