Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[E39] czy się w to pakować?

Featured Replies

Napisano

Wczoraj podjechałem do swojego zaufanego mechanika, kupuję żonie Scenika i chciałem żeby go sprawdził. Od słowa do słowa, że może chciałbym się przejechać jego E39 - w sumie na kupnie jeszcze nie jestem, ale lubię duże kombi... Nie lubię diesli, od jakiegoś czasu jeździłem benzyną z gazem, parę aut już. No i dał mi kluczyki...

Po 200 metrach już wiedziałem, że p...ę, nie wysiadam, niech mnie wyciąga siłą...

Silnik 3.0d, skrzynia manual, rocznik 2003, touring. Z polskiego salonu, mój mechanik jest 2 właścicielem, auto do dziś serwisowane w BMW - gość uważa, że lepiej naprawiać cudze auta i zarabiać kasę, a jego samochód niech robi gość, który się na tym zna, też mu ufa, a auto ma historię ASO.

Samochód ma moc podniesioną w ASO na 211 KM, jest na to faktura, papier, dodatkowo faktura na nowe większe turbo - samo turbo 4700 PLN, robione to było w 2008 roku.

Auto miało w 2006 roku przetarty cały prawy bok, naprawa w ASO, fakturka na 27 tysi.

Mechanik ma ugadane auto dla siebie w grudniu, więc BMW będzie na sprzedaż. Chce za niego 22 tysiące - mało czy dużo? Na Allegro w moim rejonie jest rozstrzał 10500 - 24000, jeden gość chce 31 kpln, ale to już kosmos.

Co tam dużo kosztuje? Podstawowe eksploatacyjne ceny znam, typu klocki 370 zł, tarcze, opony, olej...

Ale martwią mnie wtryski - jaki to może być koszt, jakieś drogie rzeczy? Mój mechanik po takim pytaniu mówi zawsze, że wszystko może paść nawet w najbardziej zadbanym kilkuletnim aucie, i że mam się nie stresować bo równie dobrze w Scenicu dci mogę zostawić w warsztacie 3 tysie bez problemu...

Dłuugie wyszło, ale jestem zafascynowany tym autem, tylko obrotomierz daje znać, że jadę dieslem. I jeszcze jedno - na autostradzie przy 150 km/h wciśnięcie pedału gazu dalej powoduje lekkie wciskanie w fotel - jak dla mnie kosmos...

Po wyzerowaniu kompa i jakichś 120 kilometrach jazdy do max. 170-180 chwilowo na A1, z ciągłym przyspieszaniem i hamowaniem pokazał 7.6 litra...

Napisano

> ale jestem zafascynowany tym autem,

Spoko, spoko, wszyscy ktorzy jezdza bmw to kiedys przezywali - niestety jak juz raz wsiadziesz do tej marki to ciezko bedzie Ci sie odzwyczaić, wiec uwazaj grinser006.gif

Cena jesli jest tak jak piszesz bardzo dobra, w bujdy o tym ze mechanik swoje auto serwisuje w aso bym nie wierzył

Napisano
  • Autor

> Spoko, spoko, wszyscy ktorzy jezdza bmw to kiedys przezywali - niestety jak juz raz wsiadziesz do

> tej marki to ciezko bedzie Ci sie odzwyczaić, wiec uwazaj

> Cena jesli jest tak jak piszesz bardzo dobra, w bujdy o tym ze mechanik swoje auto serwisuje w aso

> bym nie wierzył

Znam tego mechanika od x lat, robi wszystkie auta moje i znajomych, a na ASO miałem w ręku faktury. Tylko właśnie cena wydaje mi się trochę wysoka - na Allegro to górna granica...

Napisano

> Znam tego mechanika od x lat, robi wszystkie auta moje i znajomych, a na ASO miałem w ręku faktury.

> Tylko właśnie cena wydaje mi się trochę wysoka - na Allegro to górna granica...

jaki wypas tam jest?

Napisano
  • Autor

> jaki wypas tam jest?

A pytaj się mnie jaki wypas... nie znam BMW, nie wiem co jest standardem.

Z rzeczy które mi pasują - lusterka, szyby elektryka, klimatronik dwustrefowy, radio jakieś takie duże, wyświetlacz na szerokość całej konsoli, kierownica tak trochę inna niż na większości zdjęć - mała, z przyciskami od radia i tempomatu - tempomat jest, WEBASTO jest, nie wiem co jeszcze. Nie ma skóry i to dla mnie jest mega plus.

Napisano

286998025-Bmw_m5_interior_e39-terabass.jpg

czy tak

Interior_sm.jpg

pytanie pomocnicze czy ma koles rdze na klapie w kombiaku ?? zlosnik.gif

post-25003-1435252074926_thumb.jpg

Napisano

> czy tak

> pytanie pomocnicze czy ma koles rdze na klapie w kombiaku ??

wywal ta fote angryfire.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

> wywal ta fote

spokojnie ok.gif ogarniete.

Napisano

> wywal ta fote

270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> czy tak

to pierwsze zdjęcie... mega wygodna kierownica wink.gif

Napisano
  • Autor

> czy tak

Rdza - ma cztery małe, wielkości połowy paznokcia małego palca, purchelki - właśnie tylko na tylnej klapie.

Poza tym brak innych wżerów. Za to szyba przednia i przednia maska mają sporo obić od kamyczków, auto regularnie ganiało po Europie po autostradach... Teraz ma 360 kkm na liczniku.

Napisano

> Rdza - ma cztery małe, wielkości połowy paznokcia małego palca, purchelki - właśnie tylko na tylnej

otwórz szybę w kapie bagażnika i obejrzyj dolną jej krawędź jeszcze biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

> otwórz szybę w kapie bagażnika i obejrzyj dolną jej krawędź jeszcze

no warto ale trzeba pamietac ze w e39 jak klapa nie gnije to pewnie byla rozbita wink.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Ale martwią mnie wtryski - jaki to może być koszt, jakieś drogie rzeczy?

Mój Ojciec za 6 wtrysków oryginalnych zostawił 4700. U gościa co pracuje w ASO, a po robocie ma swoją działalność.

X5 3.0d 2006r.