Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przyciemniane szyb - PlastiDip Smoke

Featured Replies

Napisano

Hej,

Czy któryś z Kolegów bawił się w przyciemnienie szyb tym specyfikiem. Wiem że działa bardzo fajnie jako alternatywa dla malowania auta/felg lub przyciemniania lamp, ale jak się to ma do szyb ?? Jak w temacie wytrzymałości ?? Widoczności od środka ??

Ktoś ma jakieś doświadczenie hmm.gif

Napisano

> Jak w temacie wytrzymałości ?? Widoczności od środka ??

> Ktoś ma jakieś doświadczenie

Nie mam doświadczeń, ale od czego youtube i google?

PlastiDipem tego nie zrobisz, bo to guma i będziesz miał mgiełkę. Były kiedyś środki do przyciemniania szyb, ale to tak ze 20 lat temu, ale chyba już nie do kupienia.

Sprajem nie uzyskasz jednolitej powłoki na dużej powierzchni - będziesz miał chmurki i maźki.

Tylko folia. Zreszta sam myślę, czym tu okleić.

Napisano
  • Autor

> Nie mam doświadczeń, ale od czego youtube i google?

Myślisz że nie szukałem wpysk.gif

> PlastiDipem tego nie zrobisz, bo to guma i będziesz miał mgiełkę.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania 033102bebe_1_prv.gif PlastiDip Smoke a PlastiDip to według wujka google całkowicie inny produkt. Pierwszy do przyciemniania drugi do malowania.

>Były kiedys sśrodki do

> przyciemniania szyb, ale to tak ze 20 lat temu, ale hyba już nie do kupienia.

j.w.

> Sprajem nie uzyskasz jednolitej powłoki na dużej powierzchni - będziesz miał chmurki i maźki.

Dlatego właśnie jestem ciekawy efektu PlastiDip Smoke. Nie ukrywam że trochę szkoda mi 200 zł na testy. Miałem nadzieję że ktoś wypróbował i może podzielić się spostrzeżeniami.

> Tylko folia. Zreszta sam myślę, czym tu okleić.

Ja chciałem oddać do zakładu, ale boje się o plastiki bo każdy wie jacy to fachowcy teraz są. Dlatego pomyślałem o takiej alternatywie waytogo.gif

Napisano

> testy. Miałem nadzieję że ktoś wypróbował i może podzielić się spostrzeżeniami.

> Ja chciałem oddać do zakładu, ale boje się o plastiki bo każdy wie jacy to fachowcy teraz są.

> Dlatego pomyślałem o takiej alternatywie

Ja jestem ciekaw z innego względu, w civicu jest element, którego nie da się przyciemnić folią bo jest z tworzywa, więc takie malunki mają szansę załatwić temat, a na pozostałe szyby folia

Napisano

Bawiłem się tym ale to jest raczej do przyciemniania lamp. Na szyby się nie nadaje. Ewentualnie coś małego ale raczej odradzam.

Napisano

> Ja chciałem oddać do zakładu, ale boje się o plastiki bo każdy wie jacy to fachowcy teraz są.

> Dlatego pomyślałem o takiej alternatywie

A w jakim znaczeniu boisz się o plastiki. Przyciemniałem dwa auta i nie widziałem zagrożenia dla plastików, gość od szyb nawet ich nie dotykał.

Napisano
  • Autor

> A w jakim znaczeniu boisz się o plastiki. Przyciemniałem dwa auta i nie widziałem zagrożenia dla

> plastików, gość od szyb nawet ich nie dotykał.

Tam gdzie pytałem wyciągają szyby sick.gif

Napisano
  • Autor

> Bawiłem się tym ale to jest raczej do przyciemniania lamp. Na szyby się nie nadaje. Ewentualnie coś

> małego ale raczej odradzam.

Cenne info. Czyli pomysł odpada spineyes.gif

Napisano

> Tam gdzie pytałem wyciągają szyby

Tam gdzie robiłem nie dotykają szyb i platików. Zerknij na www.tinter.pl Oni robią również u Klienta w domu, mają też zlecenia na śląsku u dealerów, więc może przy okazji mogą podjechać do Ciebie (są z Legnicy).

Napisano
  • Autor

> Tam gdzie robiłem nie dotykają szyb i platików.

Musze zatem bardziej rozeznać temat waytogo.gif

Napisano

> Tam gdzie pytałem wyciągają szyby

No i ?

STILO da się poskladac ponownie. ..