Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś stuka - tylna część samochodu

Featured Replies

Napisano

Panocki, powiedzta mi co Wam pukało w tylnej części samochodu podczas jego eksploatacji?

Ostatnio słyszę dziwne dźwięki dochodzące z okolic bagażnika. Nie są to rozsypane ziemniaki, które wskazują na tuleję tylnej belki. Jest to raczej dźwięk dwóch plastikowych elementów odbijających się od siebie. Rozłożenie kanapy tylnej, wyjęcie półki, koła zapasowego, wzmacniacza i wszystkiego innego z bagażnika nie rozwiązuje problemu - wciąż na niektórych nierównościach dźwięk się pojawia. Górne mocowania amortyzatorów to też nie są, bo są sztywne aż miło.

Jakieś sugestie co do tego gdzie mam szukać, zanim zdejmę zderzak i rozbiorę 3/4 samochodu? wink.gif

Napisano

Może drzwi bagażnika tłuką się o tylny zderzak?Może sam zderzak wyskoczył z plastykowych zatrzasków?Może panel drzwi bagażnika gdzieś stracił stabilne mocowanie?Najprosciej wsadzić kogoś do bagażnika i w drogę smile.gifTy jedziesz a drugi nadstawia ucha i szuka "winnego" smile.gif

Napisano
  • Autor

> Może drzwi bagażnika tłuką się o tylny zderzak?

Nie, kiedyś ocierało, ale wyregulowałem i od tej pory śladu ani na jednym ani drugim nie ma smile.gif.

> Może sam zderzak wyskoczył z plastykowych

> zatrzasków?

No co Ty, jakby tak się stało to bym zauważył i się popłakał w 3 minuty zlosnik.gif.

> Może panel drzwi bagażnika gdzieś stracił stabilne mocowanie?

To było zrobione 100 lat temu i teraz nawet nie próbuje dźwięków wydawać, bo się po prostu boi grinser006.gif.

> Najprosciej wsadzić

> kogoś do bagażnika i w drogę Ty jedziesz a drugi nadstawia ucha i szuka "winnego"

To prawda, tylko że ja jestem nawiedzony, a inni tego po prostu nie słyszą wink.gif.

Pojeździłem i pogrzebałem, wydaje mi się że to po prostu trzeszczy zawieszenie z przodu i z tyłu grinser006.gif. Myk jest taki, że zawsze jest w IRL wilgotno, a od jakiegoś miesiąca przestał tutaj padać intensywny deszcz. Od tej pory zawias po prostu wydaje dźwięki bardziej dokuczliwe niż do tej pory smile.gif. W wolnej chwili pogrzebię sobie na podnośniku i spróbuję dosmarować niektóre elementy grinser006.gif.