Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek/kolizja - ubezpieczenie OC sprawcy- co,jak,gdzie?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Wiem, że pewnie było ale chciałbym odświeżyć.

w skrócie- Wczoraj Ojciec wyjechał z domu drive.gifi po 500 m jazdy facet wyjechał na pas ruchu, którym jechał mój ojciec i była czołówka ( w środku miasta icon_eek.gif). Byla policja, pogotowie, które zabrało mojego tatę do szpitala i pozostaje tam do dziś (obserwacja, posiniaczone ręce od Air bagów, bóle kręgosłupa).

Auto mojego taty to fabia rok 2001, 120tys przebiegu - wystrzeliły poduchy i napinacze uszkodzony zerzak, chłodnica, pas przedni, pompa wspomagania ( maska, lampy, błotniki, podłużnice -całe niepoprzestawiane, icon_eek.gifyikes.gif)więc pewnie będzie szkoda całkowita. Fabia odjechala o własnych siłach ok.gif a mitsubishi carisma sprawcy, która "poskładała się do połowy maski" ( Airbagi nie odpaliły icon_eek.gif) musiała odjechac na lawecie.

w przeciwieństwie do wątku Ozi'ego - Co teraz?

Co należy się ojcu jak poszkodowanemu?

kiedy ? jak ?i co trzeba mieć żeby zgłośić szkodę do ubezpieczalni? jak zrobić żeby nie zostać 270747800-sex.gif np, że auto przed szkoda wycenią na 9k, wrak na 6k i tato dostanie 3k oslabiony.gif złomować? można nie przyjąć "wraku"?

Jak i kiedy ubiegać się o odszkodowanie z OC sprawcy za uszczerbek na zdrowiu? Jak i kiedy można ubiegać się o odszkodowanie z NNW, oraz z prywatnego ubezpieczenia na życie?

Prosiłbym o małe "know how" tych, którzy przebyli podobną drogę przez mękę grinser006.gif na pewno przyda się to mi, a może i innym autokącikowiczą zlosnik.gif

P.S sprawca ubezpieczony w MTU sick.gif

Napisano

> Jak w temacie. Wiem, że pewnie było ale chciałbym odświeżyć.

> w skrócie- Wczoraj Ojciec wyjechał z domu i po 500 m jazdy facet wyjechał na pas ruchu, którym

> jechał mój ojciec i była czołówka ( w środku miasta ). Byla policja, pogotowie, które zabrało

> mojego tatę do szpitala i pozostaje tam do dziś (obserwacja, posiniaczone ręce od Air bagów,

> bóle kręgosłupa).

> Auto mojego taty to fabia rok 2001, 120tys przebiegu - wystrzeliły poduchy i napinacze uszkodzony

> zerzak, chłodnica, pas przedni, pompa wspomagania ( maska, lampy, błotniki, podłużnice -całe

> niepoprzestawiane, )więc pewnie będzie szkoda całkowita. Fabia odjechala o własnych siłach a

> mitsubishi carisma sprawcy, która "poskładała się do połowy maski" ( Airbagi nie odpaliły )

> musiała odjechac na lawecie.

> w przeciwieństwie do wątku Ozi'ego - Co teraz?

> Co należy się ojcu jak poszkodowanemu?

> kiedy ? jak ?i co trzeba mieć żeby zgłośić szkodę do ubezpieczalni? jak zrobić żeby nie zostać np,

> że auto przed szkoda wycenią na 9k, wrak na 6k i tato dostanie 3k złomować? można nie przyjąć

> "wraku"?

> Jak i kiedy ubiegać się o odszkodowanie z OC sprawcy za uszczerbek na zdrowiu? Jak i kiedy można

> ubiegać się o odszkodowanie z NNW, oraz z prywatnego ubezpieczenia na życie?

> Prosiłbym o małe "know how" tych, którzy przebyli podobną drogę przez mękę na pewno przyda się to

> mi, a może i innym autokącikowiczą

> P.S sprawca ubezpieczony w MTU

a nie lepiej to wszystko zlecić profesjonalistom. Nawet jak już ktoś w tym wątku wszystko napisze i będzie to koło prawdy stało, i tak ubezpieczyciel zaproponuje tobie tylko ułamek kwoty odszkodowania. "dla amatora"

Napisano

Szukaj pomocnika" za 30% odszkodowania. Z mtu nie wygrasz sam niestety

Napisano

> kiedy ? jak ?i co trzeba mieć żeby zgłośić szkodę do ubezpieczalni? jak zrobić żeby nie zostać np,

Jak najszybciej.

> że auto przed szkoda wycenią na 9k, wrak na 6k i tato dostanie 3k złomować? można nie przyjąć

> "wraku"?

Poczekaj na rzeczoznawcę. Przy likwidacji szkody z OC masz większe pole popisu jak przy AC. Nawet w w/w przez Ciebie przypadku napiszesz TU żeby sobie zabrali wrak a Tobie wypłacili należne odszkodowanie.

> Jak i kiedy ubiegać się o odszkodowanie z OC sprawcy za uszczerbek na zdrowiu? Jak i kiedy można

Kwestia znalezienie firmy która ogarnie temat. Jak coś daj znać na priv.

Aha jeśli ubranie zegarek, czy sprzęt typu laptop(jeśli był na pokładzie) i został uszkodzony za to też należy się zwrot.

> ubiegać się o odszkodowanie z NNW, oraz z prywatnego ubezpieczenia na życie?

Jeśli jest gdzieś dodatkowo ubezpieczony to trzeba poczekać na decyzję lekarza orzecznika na % wartość uszczerbku i zgłośić sprawę do odpowiedniego TU.

> P.S sprawca ubezpieczony w MTU

MTU nie należy przyjaznych TU przy likwidacji szkody smile.gif przynajmniej tak niesie wieść gminna.

Pzd