Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zabezpieczyć próg w aucie?

Featured Replies

Napisano

No i stało się. Podgięłem próg w aucie na ruchomym kamieniu. Podskoczył i trafił w miejsce podstawienia lewarka, tuz za przednim kołem.

Wgniot na 10cm kw i ponad 1 cm głębokości. Jak to zabezpieczyć? Zedrzeć popękaną farbę i czym zamalować?

Bo na koniec jak wyschnie, baranek na wierzch, to wiem cool.gif

Napisano

> No i stało się. Podgięłem próg w aucie na ruchomym kamieniu. Podskoczył i trafił w miejsce

> podstawienia lewarka, tuz za przednim kołem.

> Wgniot na 10cm kw i ponad 1 cm głębokości. Jak to zabezpieczyć? Zedrzeć popękaną farbę i czym

> zamalować?

> Bo na koniec jak wyschnie, baranek na wierzch, to wiem

hamerait i potem baranek na całość

Napisano

> hamerait i potem baranek na całość

hamerajt? Daj spokój, to szajs. NIby z wierzchu ładnie wygląda a pod spodem ruda się rozwija az miło. Pęka toto, daj z tym spokój. Walnąć na ocynk okrętówkę - corinę - i na to baran - ot chociażby "antigravel HS" z novola. Cholernie twardy, mocny, nie zedrzesz tego piachem. Bolla omijać z dala.

Napisano

> hamerajt? Daj spokój, to szajs. NIby z wierzchu ładnie wygląda a pod spodem ruda się rozwija az

> miło. Pęka toto, daj z tym spokój.

Mam podobne obserwacje. Malowałem nim stalowe drzwi, które przedtem były wypiaskowane na mokro myjką z przystawką do piaskowania, potem odtłuszczone zgodnie z instrukcją producenta ich rozpuszczalnikiem i pomalowane. Jest jak mówisz. Na identycznych drzwiach potraktowanych nie piaskiem, a "tylko" szczotką na wiertarce i papierem ściernym i pomalowanych farbą ftalową nie ma żadnych problemów przez dwukrotnie dłuższy czas.

Napisano

Z zewnątrz to jedno, a co z ewentualnym odpryśnięciem lakieru wewnątrz? Pomyśl żeby i tam coś wpsiukać.

Napisano

> Z zewnątrz to jedno, a co z ewentualnym odpryśnięciem lakieru wewnątrz? Pomyśl żeby i tam coś

> wpsiukać.

dokładnie tak , fakt ze kolega ma widoczne uszkodzenie progu z zewnątrz i chce to zabezpieczyć,ale trzeba pamiętać o zabezpieczeniu profilu od środka to właśnie od tamtej strony nie zabezpieczonej (gołej blachy) idzie korozja, jak pojawi się już na zewnątrz w postaci malutkich wykwitów to już jest za późno praktycznie na ratunek, a przecież kupienie sprayu z sondą + własnoręczne bardzo prosta aplikacja owego środka to koszt około 20-30zł

hamerajta nie polecam nawet wrogowi zlosnik.gif

jakiś tekst - nie miałem okazji testować ale opinie ma b.dobra

jakiś tekst używam i bardzo polecam