Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

potrzebny mi nr katalogowy EDYTA

Featured Replies

Napisano

krótkiego, powyginanego przewodu gumowego, wodnego. wychodzącego gdzies z obudowy termostatu i doprpwadzajacego wodę do radiatota filtra olejowego.

confused.gif Chyba niepotrzebnie wymieniłem pompę wody.... facepalm%5B1%5D.gif

287075081-2013-07-27-0121%28Small%29.jpg

Kółkiem zaznaczyłem miejsce wycieku

edyta:

Znalazłem katalog i część. Pytanie gdzie kupić w niedzielę rano?

287075081-sshot-2.jpg

Napisano
hmm.gif Zdjęcie nie przypomina przedziału silnika ani Nysy, ani Lotusa.
Napisano
  • Autor

> Zdjęcie nie przypomina przedziału silnika ani Nysy, ani Lotusa.

no niestety między grodzią a elektrocewką EGR, jest niewiele miejsca. Przewód zdjąłem. Miałem taśmę samowulkanizacyjną, sądziłem że szczelne owinięcie rurki, uszczelni - jednak nie dało rady.

A rano miałem wyjechać w PL confused.gif. Nici z wyjazdu. W poniedziałek chyba do ASO - bo taka kształtka to tylko tam jest chyba osiągalna. oslabiony.gif

Napisano

> . Pytanie gdzie kupić w niedzielę rano?

Na giełdzie w Słomczynie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Na giełdzie w Słomczynie

Myślałem o giełdzie w Wawie na Żeraniu ( nie mam czym pojechać do słomczyna ). Jednak, jak wyczaiłem cenę w ASO - 18 zł, to chyba odpuszczę poszukiwanie do poniedziałku.

Szkoda mi takiej pieknej pogody - będę siedział w domu frown.gif.

Napisano

> Szkoda mi takiej pieknej pogody - będę siedział w domu .

pad.gif Ja mam zupełnie odwrotnie. W brzydką pogodę wolę siedzieć w domu biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam zupełnie odwrotnie. W brzydką pogodę wolę siedzieć w domu

Nie mam czym... confused.gif A plany były takie piekne!

U mnie to już drugi mały wąż gumowy. Pierwszy ponad rok temu - od chłodnicy spalin, teraz drugi.

Z czego oni je robią?

W primerze do dziś, węże są oryginalne! 300 tyś km i 17 lat...

Napisano

> Nie mam czym... A plany były takie piekne!

> U mnie to już drugi mały wąż gumowy. Pierwszy ponad rok temu - od chłodnicy spalin, teraz drugi.

> Z czego oni je robią?

Slabe sa weze w A III TEZ MIALEM Z NIMI PROBLEM

Napisano

> Slabe sa weze w A III TEZ MIALEM Z NIMI PROBLEM

bardziej po prostu w silnikach Isuzu. Lecą na potęgę - wszystkie te małe od chłodniczki oleju, w każdej wersji silnikowej 1.7, Astry G,H Corsy C...

Napisano
  • Autor

> bardziej po prostu w silnikach Isuzu. Lecą na potęgę - wszystkie te małe od chłodniczki oleju, w

> każdej wersji silnikowej 1.7, Astry G,H Corsy C...

A za dostęp do nich, a raczej jego brak, to helmut, co projektował, powinien na sybir - na dwa lata ciężkich robót pojechać

Przez ten węzyk niepotrzebnie wymieniłem pompę wody oslabiony.gif. Natyrałem się na maxa. Wczoraj do 24 w nocy próbowałem zreanimować wężyk, opaskami samo-wulkanizującymi, ale nie zadziałało frown.gif

Napisano

> Przez ten węzyk niepotrzebnie wymieniłem pompę wody .

A po co? Co ma pompa do ubytków płynu chłodniczego?

Jak płynu ubywa, to trzeba szukać miejsca, skąd opuszca układ, jeśli nie widać wycieków, prawdopodobnie UPG...

Pozdr.

Napisano

> próbowałem zreanimować wężyk, opaskami samo-wulkanizującymi, ale nie zadziałało

Jak już Bozia pokaral a za głupotę biglaugh.gif to trza wyrezać albo śrubkę z nakrętką i 2 podkladkami skręcanymi na ścisk jeśli jest dziurka, albo kawałek innej rurki metalowej na cybanty jeśli da rade biglaugh.gif Nie takie rzeczy sie rezało w garażu jak była konieczniść biglaugh.gif ale z drugiej strony za 17 zeta to by mi sie nie chciało biglaugh.gif

Napisano

> próbowałem zreanimować wężyk, opaskami samo-wulkanizującymi, ale nie zadziałało

Czasem można obciąć uszkodzony cybantem kawałek 1-2 cm wężyka i założyć cybant w zdrowym miejscu. Zakręcanie cybanta na siłę nie jest konieczne, może tylko spowodować przecięcie węża, więc z czuciem, a nie na siłę...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Wężyk wymieniony. Wygląda że już jest ok.

Jednak stary, zreanimowany podciekał z powodu krzywo założonej opaski. Mało miejsca, praca na czucie, ciemno, przy latarce, o północy, i mały błąd. Możliwe, że gdybym ją prawidłowo założył, to nie ciekłoby, i pojechałbym w PL na wakacje dzień wcześniej confused.gif